איך אתם במדבבים?

Gordberg

New member
איך אתם במדבבים?

האם אתם חושבים שהדיבוב (העברי, כמובן) של היום עדיף על הדיבוב של סוף שנות השמונים-אמצע שנות התשעים? או לחילופין, האם אתם חושבים שהדיבוב של תחילת שנות השמונים ("היה היה", למשל) עדיף על הדיבוב של היום?

NightElf

New member
אני לא חושב שיש תגובה חד משמעית

לרוב דיבוב של סדרות מצויירות מוריד מהערך שלהן, לפחות בעיניי, כאשר אני רואה את המקור באנגלית. אבל מנגד יש פעמים שהדיבוב דווקא מוצלח ולא רע בכלל. למשל באבירי האור הקסום, המקור באנגלית נחמד, אבל הדיבוב בעברית אפילו טיפונת יותר מוצלח. עוד דוגמאות לדיבוב מוצלח זה החתולים הסמוראים, פוקימון, נילס, שאלתיאל קוואק, מייטי מקס, ועוד די הרבה סדרות שחבל על השורות להוסיף אותן. ויש תוכניות שהדיבוב שלהן לא נשמע הכי טוב, ועדיף להשאיר את המקור באנגלית, כגון ניצי הכסף, חתולי הרעם אקס מן וכו'... לסיכום, כל סדרה צריכה להשפט לגופה, למרות שבגדול עדיף בדר"כ את המקור באנגלית, כי לרוב מציירים בסדרות גם את תנועות השפתיים לפי המילים וההגייה באנגלית, ככה שבעברית זה נראה\נשמע פחות טוב. ולהרבה סדרות ישנות דווקא כן התאים הדיבוב, אז התשובה אינה חד משמעית בהחלט
, וכמובן יש את עניין הטעם האישי של כל אחד.

Gordberg

New member
הדיבוב הגרוע ביותר, ועוד

הסדרה שבה נראתה מלאכת הדיבוב העברי באופן הגרוע ביותר היא ככל הנראה "משפחת סימפסון". בעיקר מכיוון שהיא סדרה שבה תנועות השפתיים של הדמויות מכוונות רק לשפה אחת ולא לאף שפה אחרת. ולמי שלא מבין מה קשור דיבוב ל"סימפסונים", כשהסדרה רק החלה בארץ, הייתה לפחות קלטת אחת בשוק שדובבה לעברית, עם אבי אוריה בתפקיד הומר, ציפי מור בתפקיד ליסה ומיקי קם בתפקיד בארט. דבר נוסף שרציתי לשאול: האם אתם מסוגלים לזהות מדבבים על פי קולותיהם? ואני מתכוון לנקיבת שמו של המדבב ברגע שאתם שומעים אותו מדבב דמות זו או אחרת?

NightElf

New member
איזה זוועה!!! ../images/Emo122.gif

חסר רק שינסו לדבב את סאות' פארק, זה בכלל יהיה מחריד

Silver Fox

New member
כן...../images/Emo5.gif../images/Emo82.gif

אני מדמיינת לעצמי את קרטמן צורח: "אלוהים אדירים!!" במקום גוד דאמט

כמובן :)

זה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות שאני רואה סדרות מדובבת, למרות שלמען האמת אני גם מזהה מדבבים באנגלית ויפנית... דיבובים בעברית זה לא כזה גרוע למען האמת, אבל יש כמה מזעזעים במיוחד, אכן

Silver Fox

New member
דיבוב עברי זה איכס.../images/Emo82.gif

חוץ מכמה ממש מוצלחים - כמו נילס הולגרסון או פיף ותלתול. הדיבוב בסדרות הנוסטלגיות הוא היחיד שיפה... אבל המקור תמיד הכי טוב. ואם כבר דיבוב, אז לאנגלית...

למעלה