איך אתם דוחים מישהו?

איך אתם דוחים מישהו?

רבים מכם (ובינכם גם אני) כותבים כאן לא פעם על הפחד מדחייה. רציתי לשאול אתכם שאלה: נניח שמישהו שאתם לא ממש מסמפטים או שסתם אתם מרגישים שאיןלכם כימיה איתו או שמסיבות כאלו או אחרות אתם רוצים לנתק איתו את הקשר, אבל בצורה עדינה ובלי לפגוע בו. איך אתם עושים זאת? כלומר איך תנתקו את הקשר עם אותו אדם בלי לפגוע בו או שלפחות הפגיעה תהיה מינימלית ככל שניתן?

אני אענה לך בכמה שלבים...

תחילה המצב שאת מתארת "נניח שמישהו שאתם לא ממש מסמפטים או שסתם אתם מרגישים שאיןלכם כימיה איתו או שמסיבות כאלו או אחרות אתם רוצים לנתק איתו את הקשר"-אני לא מגדירה אותו כדחיה ,זה שאין לי כימיה עם אדם זה לא אומר שאני דוחה אותו. 1-האם כבר נוצר קשר כלשהו ידידות, או משהו....או רק נסיון ליצור קשר? 2-האם את מכירה את האדם , מבחינת רגישות שלו, אובססיביות, נקמנות? כשתעני לי אמשיך... רחל-נשמה

אז ככה:

1. בינתיים מדובר רק בקשר טלפוני. 2. לפי איך שכבר הספקתי להכיר אותו, מדובר באדם מאוד רגיש ופגיע שפוחד במיוחד מדחייה ואני פוחדת מהתגובה שלו, אם אדחה אותו.

נטע-יקרה

אענה לך שתי תשובות : האחת מה שרחל אמרה לא מזמן , ואומרת לצערי במקרה כזה-ידידי היקר, אני רוצה להסביר לך שאני מעונינת בקשר מעבר לידידות טלפונית מידי פעם, ואני לא רוצה שתבנה אצלך ציפיות מעבר לזה. נניח הוא מתעקש "אבל טוב אולי ניתן לזמן לעשות את שלו" אני עונה: אין טעם להשלות את עצמך, אני לא מעונינת בקשר יותר מזה, עניין של כימיה , זה לא אומר שאתה לא בסדר, פשוט שאין כימיה אין טעם לכפות קשר. נניח הוא מתעקש " אבל את לא יכולה לעשות לי את זה , אני מאוד מרגיש אלייך, אני מאוד רוצה קשר". אני עונה: תשמע הזמן יעשה את שלו, אני לא נעלמת מהאופק, אבל עדיף שלא תבנה על קשר איתי מעבר לטלפון לעיתים רחוקות...(והוא לבד יבין את הרמז), ואולי נישאר בקשר במייל . נניח הוא מתעקש:" אבל בכל זאת , אבל למה..וכו´...." אני עונה: שמע ידידי-רד לי מהחיים, אם אתה לא מבין שום דבר אחר אתה אובססיבי ואני לא רוצה אחד כמוך בחיי, ועדיף שלא תתקשר בכלל. נטע-יקרה-להיות טובה ומקסימה, זו תכונה נפלאה, אבל כל עוד זה לא בא על חשבון הנשמה שלך. קודם כל את בסולם העדיפויות, אף אחד לא יכפה עלייך קשר אפילו לא על ידיד סחיטה רגשית..... אבל כמו שאני מכירה אותך את לא תעני כמו רחל, ותואכלי את הלב...ובמקום להיות אסטרטיבית.....תרגישי רע עם עצמך. לכן אתן לך פתרון נוסף שזו לא דרכי, (כי אני מעדיפה את האמת בפרצוף גם כשמדובר בי , מעדיפה שידחו אותי מיד בלי משחקים, ואני אפילו שואלת את זה בצורה הכי מפורשת). 1-אל תיזמי טלפונים בשום תנאי אליו, ואם הוא מצפה לטלפון חזרה שימשיך לחכות לטלפון, כשיתקשר בפעם הבאה וישאל למה לא חזרת אליו-תואמרי הייתי עסוקה, היה לי הרבה על הראש. (שקר לבן מכוער , נפוץ, שנוא עלי). 2-אם הוא מתקשר ולא מתאים לך לדבר, תואמרי אני עסוקה עכשיו וחייבת לצאת, תתקשר יותר ביום איקס או וואי, ולאט לאט תרחקי את את תדירות הטלפונים. 3-אם כל לא עוזר וזה מעיק עלייך תגידי במפוש כרגע אני צריכה זמן לעצמי לא בנויה לקשרים.....מעדיפה קצת להתנתק מהכל... אוף נטע חסר חרטה?. חסר סיפורי סבתא? אני מעדיפה את האמת....ישר ולעניין......כמו שכאשר להפך אני מאוהבת במישהו......אני יכולה ללכת לאמר לו אני מאוהבת בך....אתה מקסים, נשמה....וכו´.....ותאמיני לי.....הדחיה אז לא פחות כואבת אבל אחרי פעם אחת שעוברים את זה....שום דבר כבר לא מכשול בלתי עביר. רחל-נשמה נטע אל תתיחסי אלי אני מקרה מיוחד, שאפילו פסיכאטר מומחה לא יבין....

רחל יקרה!

א. אני רוצה להבהיר שלא מדובר בקשר רומנטי או כוונה לקשר כזה, לא מצידי ולא מצידו. ב. את רוב הדברים שהצעת לי אני אכן עושה, אבל זה לא ממש עוזר. כנראה שבכל זאת אצטרך לפגוע בו...

שם ים

New member
נטע, |

אם הייתי שואלת אותך את אותה השאלה, מה היית עונה לי? פרוזאק אמרה לי השבוע משהו מקסים, במקום שלא טוב לך אל תיהיי בו. למה להיות במקומות שלא נעימים לנו? הקטע הוא שסבלת דחיות בחיים, ויש את הפחד שאם נאמר שאנו לא מעוניינים בדבר אחד נצטרך לאבד את הכל. אך למדתי משהו חשוב, שאם זה המחיר שאני צריכה לשלם, בגלל שאני אומרת את מה שאני חושבת, אז לא איכפת לי, כי העיקר שאני לא מאבדת את הנשמה שלי. תחשבי על זה. באהבה, שם ים

my true colors

New member
איך שיר נולד? כמו תינוק..

לא יודעת למה נזכרתי בשיר הזה, אבל העניין הוא כך, לפעמים אנחנו מוציאים הרבה אנרגיות בשביל ליצור משהו. שאולי בעצם הוא לא קיים, לא כי לא ניסינו, אלא כי פשוט משהו גורם לו שלא להיות. אם זה בגלל ציפיות, או תקוות, או אולי מחשבות. אך לפעמים, האנרגיה שמביאה אותנו ליצירה, מוציאה מאיתנו כוחות מדהימים, מוציאה מאיתנו את עצמנו, וזה יוצא, באמצעות שיר, סיפור, או כימיה בין אנשים, הקשר שביניהם. יקירתי. אל לך לבזבז אנרגיה שכה חשובה לך ולהתקדמותך על דבר שלא נעים לך. כן, זה ייראה בהתחלה מפחיד לחשוב שיש לך כוח. אבל מתברר שזה רק בשביל שיהיה לך ממה להמשיך. עוד דרכים לבחור. בסופו של דבר, הוא יבין שזה רק לטובה. אולי לא בזמן הקרוב, אבל כשהוא ירגיש את החוזקה שלו, את האנרגיות ליצור משהו בעצמו. את התחלת ליצור, אל תפסיקי בגלל פחד. אז איך שיר נולד? בהתחלה זה כואב.. אחכ מתגלגל החוצה. בטוחה שתדעי מה לעשות. שלך, אני.

למעלה