נטע-יקרה
אענה לך שתי תשובות : האחת מה שרחל אמרה לא מזמן , ואומרת לצערי במקרה כזה-ידידי היקר, אני רוצה להסביר לך שאני מעונינת בקשר מעבר לידידות טלפונית מידי פעם, ואני לא רוצה שתבנה אצלך ציפיות מעבר לזה. נניח הוא מתעקש "אבל טוב אולי ניתן לזמן לעשות את שלו" אני עונה: אין טעם להשלות את עצמך, אני לא מעונינת בקשר יותר מזה, עניין של כימיה , זה לא אומר שאתה לא בסדר, פשוט שאין כימיה אין טעם לכפות קשר. נניח הוא מתעקש " אבל את לא יכולה לעשות לי את זה , אני מאוד מרגיש אלייך, אני מאוד רוצה קשר". אני עונה: תשמע הזמן יעשה את שלו, אני לא נעלמת מהאופק, אבל עדיף שלא תבנה על קשר איתי מעבר לטלפון לעיתים רחוקות...(והוא לבד יבין את הרמז), ואולי נישאר בקשר במייל . נניח הוא מתעקש:" אבל בכל זאת , אבל למה..וכו´...." אני עונה: שמע ידידי-רד לי מהחיים, אם אתה לא מבין שום דבר אחר אתה אובססיבי ואני לא רוצה אחד כמוך בחיי, ועדיף שלא תתקשר בכלל. נטע-יקרה-להיות טובה ומקסימה, זו תכונה נפלאה, אבל כל עוד זה לא בא על חשבון הנשמה שלך. קודם כל את בסולם העדיפויות, אף אחד לא יכפה עלייך קשר אפילו לא על ידיד סחיטה רגשית..... אבל כמו שאני מכירה אותך את לא תעני כמו רחל, ותואכלי את הלב...ובמקום להיות אסטרטיבית.....תרגישי רע עם עצמך. לכן אתן לך פתרון נוסף שזו לא דרכי, (כי אני מעדיפה את האמת בפרצוף גם כשמדובר בי , מעדיפה שידחו אותי מיד בלי משחקים, ואני אפילו שואלת את זה בצורה הכי מפורשת). 1-אל תיזמי טלפונים בשום תנאי אליו, ואם הוא מצפה לטלפון חזרה שימשיך לחכות לטלפון, כשיתקשר בפעם הבאה וישאל למה לא חזרת אליו-תואמרי הייתי עסוקה, היה לי הרבה על הראש. (שקר לבן מכוער , נפוץ, שנוא עלי). 2-אם הוא מתקשר ולא מתאים לך לדבר, תואמרי אני עסוקה עכשיו וחייבת לצאת, תתקשר יותר ביום איקס או וואי, ולאט לאט תרחקי את את תדירות הטלפונים. 3-אם כל לא עוזר וזה מעיק עלייך תגידי במפוש כרגע אני צריכה זמן לעצמי לא בנויה לקשרים.....מעדיפה קצת להתנתק מהכל... אוף נטע חסר חרטה?. חסר סיפורי סבתא? אני מעדיפה את האמת....ישר ולעניין......כמו שכאשר להפך אני מאוהבת במישהו......אני יכולה ללכת לאמר לו אני מאוהבת בך....אתה מקסים, נשמה....וכו´.....ותאמיני לי.....הדחיה אז לא פחות כואבת אבל אחרי פעם אחת שעוברים את זה....שום דבר כבר לא מכשול בלתי עביר. רחל-נשמה נטע אל תתיחסי אלי אני מקרה מיוחד, שאפילו פסיכאטר מומחה לא יבין....