איך אתם חוגגים את יום העצמאות?

Mishkafofer

New member
איך אתם חוגגים את יום העצמאות?

קודם כל תזכורת לענות לשאלה שלי מקודם לגבי זהות ערבית,פלסטינאית. אז איך אתם חוגגים עצמאות? איך בכלל חוגגים את יום העצמאות במגזר הערבי? יצאה שמועה שיש ערבי אחד שכן חוגג והוא ראש עיריית שפרעם (כבוד למגזר), האם אתם תחגגו איתו? האם אתם רוצים שבכפר,ישוב,חושה יעברו מיצגים המציגים את הישגי ישראל? אני אישית לא מתלהב ממש ממש ממש, אני כן שמח שחוגגים (בצבא, כל ימי העצמאות יצאתי הביתה, כנראה מזל, ותמיד היה גשר, זה היה כמה ימים בבית). אני גר באשדוד, אז העירייה שלנו תארגן חגיגות גדולות (יש כסף והמון, העירייה העשירה בארץ), אבל מה הכי מעצבן אותי, זה הילדים שרצים עם ספריי קצף לבן, אוווווו עצבים, כמובן יש במות עם הרקדות מפגרות, יש כמובן במת די-ג'י שהיא בסדר (בשנה שעבר היה די ג'י סקאזי אם אני לא טועה אבל רק לזמן קצר), כמובן יש המון דוכנים שמוכרים ספריי קצף, צעצועים מפגרים עם נורות מהבהבות, פטיש פלסטיק גדול עם סמלי מדינה ועוד כל מני שטויות, כמובן דופקים מחירים היונות. הדבר היחיד שאהבתי ביום העצמאות שעבר זה הזיקוקים ומזמוזים עם החברה, כל השאר לא ממש הלהיב. איך אתם חוגגים עצמאות בעיר שלכם? יש משהו מעניין? לא לדאוג, יהיה גם שרשור נאכבה (בחיאת תגלו איפה קונים בגדי דכאון בזיל וזול).

למה אתה חושב שערביי ישראל צרכים/אמורים לחגוג

את יום העצמאות? אצל רובם חגיגות יום העצמאות היא לא יותר מזריית מלח על הפצעים, אני מכבד את זה, אני מתנגד לתהלוכות נכבה למינהם אך אני מכבד את זה שיש אנשים שלא רוצים לחגוג את יום העצמאות, זכותם, לעומת זאת יהודים שלא חוגגים ומעבירים את היום במירמור על מצב המדינה, זה נראה לי מאד מאד טיפשי, לשם כך יש את שאר השנה. זה כמו לצפות מהם להזדהות עם הציונות ועם השאיפות הלאומיות של היהודים ציונים - למה שיזדהו?, למה שזה ינגע להם? נכון הם אזרחים, אז? אזרחות זה פרט טכני, לא מעיד על כלום.

Mishkafofer

New member
למה שלא יחגגו

הם חלק מהמדינה ויש להם זכות לחגוג, רבים בוחרים לא לחגוג כי יש קשר שתיקה שמדינה ישראל לא צריכה להתקיים, למרות שעל פניו קיים מאבק גלוי לקבלת זכויות מהמדינה ו/או הזדהות עם אירגוני טרור ששואפים לחסל את מדינת ישראל. בכל מקרה אני חושב על הפן היותר רגשי ולא מהפן הפוליטי, אני בטוח שיש כאלה שמחים שמדינת ישראל קיימת, אבל אני סבור שזה יותר רלבנטי לערבים שגרים בישובים מעורבים. אני לא מסכים שערבי ישראל צריכים ללבוש שוחרים כל היום על כך שהם לא גרים במדינה ערבית, אני לא חושב שרבים מערבי ישראל היו ממהרים לגור במצרים, סוריה או ירדן, הם ספגו יותר מדי את המנטליות הישראלית, במדינות ערביות צריך ללכת בתלם ולא להרים את הראש אם אתה לא חלק מהשלטון.

למה שלא יחגגו ?!

*למה שיחגוג ערבי [שפוי] את תבוסת / גירוש משפחתו ? *למה שיחגגו בריקודים על אדמה ספוגה בדם והסטוריה שחוזרת ? *למה שיחגגו אם הם אינם נחשבים אזרחי המדינה ? *למה שיחגגו אם דמם מותר ? [ובהקשר דומה]... למה שיחגוג יהודי את הנכבה ?

Mishkafofer

New member
האם זה משנה

האם זה משנה לך שמדינת ישראל בת יום הותקפה על ידי 5 מדינות ערב (סוריה,ירדן,מצרים,לבנון,עירק) בגיבוי ערבים מקומיים? האם משנה לך שממלכת ירדן ומצרים לא הסכימו להקים מדינה ערבית מ-48 עד 67?

Mishkafofer

New member
אז ברוגז ברוגז לעולם

אז ערבי ישראל לא יחגגו את יום העצמאות אף פעם? מתי שהוא יקבלו את העובדה שמדינת ישראל קיימת.

אין סתירה, יש כאלה שמקבלים שישראל

מדינה יהודית וציונית קיימת, כרגע ועם זאת אינם מקבלים שככה זה צריך להיות וכל זמן שואפים ופועלים לשינוי הסטטוס קוו. כאשר זהו הסטטוס קוו - לא הם לא יחגגו את יום העצמאות.

לא דיברתי על "זכות" דיברתי על למה בכלל ירצו

לחגוג, למה שיום עצמאות של מדינה יהודית-ציונית יגע להם? אז נכון, איכות החיים שלהם טובה בהרבה מאשר אם היו חיים במדינות ערב, אז? זו עדיין לא סיבה עבורם לחגוג, מקסימום להיות אדישים לעיניין, הרוב דרך אגב לא אדישים אלא מציינים את הקמת ישראל כאסון.

Mishkafofer

New member
זה מזכיר לי משהו

אני נזכר בדברים של כמה מנהיגים מוסלמים קיצוניים שאומרים שהם רוצים לראות את בריטניה כממלכה מוסלמית, כנראה גם להם קשה לחיות במדינה מערבית כמו בריטניה. מעניין אם יש פאתווה שאומרת שאם אתה מגיע למדינה לא שלך, לפחות תכבד את העם שגר שם.

יש שני מושגים אם אני מבטא אותם נכון:

דיר אל חראב ודיר אל איסלאם. בריטניה זה דיר אל חראב, דיר אל איסלאם זה מה שכבר שייך לאיסלם וזה מדינות בהם הם יושבים או מדינות ביהם ישבו בעבר למשל ספרד לדוגמה. בריטניה נמצאת על הכוונת, יש פאטוות, ולא רק בברטניה, ההנהגה האיסלמית באירופה מכוונת לכיוון ההגמוניה להיכן שהיא רק מגיעה, בהתחלה היא מנצלת פתיחות, אך כך עוברת למסכנות וניגון על רגשות, אך כך לאיומים ופעולות וכאשר הם מספיק גדולים וחזקים לעימות ישיר.

דאר אלחרב ודאר אלאסלאם

ואלו מושגים שיעיים מגוחכים. ומי שנמצא אצלם תחת הכותרת "אהל אלבע'י" חחחחח הם המוסלמים הסונים !! חחחחח הבל יהבל אלהובול

אושרי 7

New member
זוהי משמעות המילה ג'יהאד

כל מקום שאינו דאר אלאסלאם הינו דאר אלחארב, ויש רק שני דברים שאפשר לעשות איתו: להכחיד אותו, או להפוך אותו למוסלמי בכח. זו האידיאולוגיה שמנחה את בן לאדן, שע"פ סקר של מכון "גאלופ" זוכה לתמיכה של מעל 85% מהצעירים המשכילים בערב הסעודית, וזוכה לתמיכה נרחבת גם במדינות כמו תימן. ההשקפה הזו אינה תאורטית, היא מתרחשת מתחת לאף שלנו בדיוק כמו שיובל תאר - אחרי המהומות במדינות אירופה בקיץ 2005 המנהיגים האירופאים נכנעו לדרישה האסלאמית, וכעת במדינות כמו בלגיה, בריטניה והולנד, באזורים שבהם יש רוב מוסלמי - אסור למשטרה להכנס לשם. בסופו של דבר אזורים אלה יגדלו ומשם הסרטן הזה יתפשט גם לארצות הברית - אבל בכל אופן, כרגע נראה שמלחמת אזרחים אירופאית כמעט בלתי נמנעת (משפחות מוסלמיות באירופה מחזיקות בממוצע של כ 7 ילדים למשפחה, בעוד האירופאים הלבנים נמצאים בדרך כלל בגידול שלילי - יותר אנשים מתים כל שנה מאשר נולדים).

אלה מושגים מוסלמיים מן המיינסטרים, הם רציניים

ולא "מגוכחים", אני מתייחס אליהם בשיא הרצינות ולאנשים שאומרים אותם בשיא הרצינות ומתעלם לחלוטין מאותו "רוב דומם" שיביכול לא תומך בו כי הוא דומם ומי שדומם - לא קיים. מתי תבין שה"קיצוניים" הם המיינסטרים שדל החברה הערבית, הגודל המספרי שלהם חסר ערך כי אותם שומעים ומרגישים ואת ה"מתונים" לא שומעים ולא מרגישים.

למעלה