איך אתם כותבים?

Rivendell

New member
איך אתם כותבים?

מעניין אותי לדעת איך התהליך מתבצע אצלכם. אתם חושבים על הרעיון? בונים את הדמויות? או שאתם פשוט מתיישבים וכותבים, מה שיצא יצא? לי יש כבר שנים "מחברת רעיונות". זאת מחברת ספירלה של חמישה נושאים שהולכת איתי לכל מקום, וכל פעם שיש לי משהו בראש אני כותבת לי ראשי פרקים. אישית אני בד"כ עושה תכנון עלילה כלשהו לפני שאני כותבת. הדמויות, יש להודות, הן בד"כ גרסאות שונות של דמויות שמלוות אותי פחות או יותר מאז ימי ה AD&D שלי

Fairy Vicky

New member
חחח

זה תלוי, הרבה פעמי םאני חושבת על הרעיון הכללי ופשוט מתיישבת ונותנת לזה לזרום, הדמויות שלי, - הגיבורות - הן בדרך כלל בסגנון של קיארה (מהסיפור החארון שלי)

ננסק

New member
עזבי AD&D,

יש דברים הרבה יותר טובים מזה היום. -הרבה- יותר. אם יתעורר בך החשק שוב, ולא תדעי איפה מי ומה, אני תמיד כאן.

Rivendell

New member
ספר נמק ופרט!

לא שיש לי זמן לזה בימים טרופים אלו, אבל לפחות אני ארגיש קצת פחות ארכאית ןמיושנת
מה משחקים היום, והאם לזרוק ארת דפי הדמות שלי?!?!
(כאילו שאני אי פעם אגע בהם! הייתי ממש קשורה לדמות שלי).

idoz

New member
הכל כתוב באתר של הכנס

אבל בקצת מילים, זה הכנס הגדול ביותר של מ"ת הוא משתרע על פני 3 ימים רצופים ירוצו בו משחקים מכל הסגנונות (מד"ב, פנטזיה וכו') ומהרבה שיטות יוקרנו סרטים וגם ימכרו אביזרי מ"ת (ספרים וכו').

ננסק

New member
../images/Emo32.gifאז רשימה קצרה:

כרגע אנחנו משחקים את Exalted, שבו הרעיון הוא להציג תיאור סינמטי ומאסיבי של אווירת מאנגה חזקה. הדמויות עוצמתיות להחריד, כוחות על עפים לכל עבר, גורל העולם על בלימה, בלאגן. השיטה מקסימה, מאחר והיא ממש מעודדת אותך למשחק דמות מעניין. למשל, ניתן בונוס לזריקה של שחקן שמתאר את הפעולה באופן מעניין. יש משחק בשם "שחר האדמה", שהמטרה בו היא לשחק גיבורים הירואים, ישירות מתוך ספר פנטזיה. זהו עולם שלאחר "שואת קסם" נוראית, ויש המוני עמים שנלחמים אחד בשני וכשפים מוזרים למצוא. השיטה עצמה מתוחכמת למדי, וכל הקטע של "חרב 1+", או "שיקוי ריפוי" לא קיים בה: בדיוק כמו בספרות פנטזיה קלאסית, כל חפץ קסום הוא -חפץ קסום-, וכל יכולת הירואית היא -הירואית-. ולבסוף, לאחרונה יצא ה-D&D במהדורה חדשה. הסתבר שאפילו ממנו אני נהנה: הוא פשוט, הוא משופר, הוא מאפשר לך להסתובב בעולם פנטזיה לא מסובך עם דמות מעניינת שמסוגלת להתקדם לכיוונים מיוחדים וחדשים. כל העסק השתפר, וזה כבר ממש לא אהבלי כמו שזה היה פעם. אבל הדיון נוטה הרחק מהנושא של הפורום, אז אני אפסיק בינתיים.

Boojie

New member
בקושי.

אני די לא אוהבת לכתוב, ואני כותבת מתוך חוסר רצון, פשוט כי אני חייבת. לא במובן שמישהו מכריח אותי, אלא במובן שאם אני לא כותבת אותם, הסיפורים עושים לי מהומת אלוהים בראש עד שאני כן כותבת אותם. לרוב יש לי רעיון, שמתבשל לי בראש כמה זמן ולובש צורה, ואז אני יושבת וכותבת אותו (ובדרך כלל, לא בסיבוב אחד. אני כותבת ממש לאט וצריכה לאלץ את עצמי לזה כל פעם). בעבר סיפורים היו "נכתבים" אצלי בראש כמעט עד לרמת הפסיקים, ואז היה קל יותר להעביר אותם לכתב - כל מה שהייתי צריכה היה להקליד טקסט מוכן. בימינו זה כבר לא ככה, וכשאני מתיישבת לכתוב יש לי משהו יותר אבסטרקטי ביד, שלובש צורה תוך כדי הכתיבה. הדמויות שלי הן בדרך כלל בני אדם אמיתיים, שקיימים רק אצלי בראש. כלומר, הם לא מסתמכים לרוב על אנשים שאני מכירה בעולם, אלא יש להם קיום שלם ומלא בתוך הראש שלי, ובדרך כלל אני מכירה אותם ממש ממש טוב, וכשאני גומרת את הסיפור הם פשוט הולכים להם לדרכם. וכל פעם אלה דמויות חדשות. אני לא חושבת שקרה לי עד היום שדמות חזרה אצלי לביקור נוסף.

ננסק

New member
תהליך הכתיבה בשלושה שלבים:

1. למצוא נושא. זה תלוי מאוד בסיבה לכתיבה. אם אני כותב את "גיבור ורע לו", סדרה נוכחית שלי, אני רק צריך לחשוב על עולם/סיפור שהגיבור עוד לא ביקר בו, ולא חסרים כאלה. אם זה לפורום כאן, הרעיון עולה מתוך התמונה-סיפור או דבר דומה. כלומר, הסיפור מגורה אצלי ישירות בעקבות הפורום. הסוג השלישי של נושאים מגיע מתוך מחברות הרעיונות שלי, שכבר עברו את סף האירוע ופתחו אולטרא-קלסר משלהם. כל הרעיונות האלו ממויינים לאחד מתוך מספר "פרוייקטים" שאני עובד עליהם כבר שנים, ובוודאי אמשיך עוד הרבה. 2. מתיישבים לכתוב. במקרה של הכתיבה הראשונה, זה זורם בכיף, וכך גם העלילה. במקרה של הכתיבה השניה, יכול לקחת הרבה זמן עד שנסגרים על העלילה, והכתיבה עצמה עשויה להיות מפרכת, לכן מתסכלת, ולכן מתעכבת. ככה זה תמיד כשכותבים לפי הוראות מוכתבות מראש. הסוג השלישי של הכתיבה הוא לא ממש כתיבה, הוא בעיקר איסוף רעיונות, עיצוב עולם, עריכת עלילה, פיתוח דמויות, וכו'. הכתיבה ת'כלס מגיעה כשאני מרגיש שיש לי מספיק מהשאר. 3. כל מה שכתבת - לקרוא שוב. לתקן תוך כדי. ללכת לישון. לחזור אחרי יומיים. לקרוא שוב, לתקן תוך כדי. להבין שחלקים שלמים נמצאים במקומות לא נכונים, ולשנות. לסדר מחדש. לא מוצא חן בעיניך כל הדיאלוג. דילמה: לכתוב אותו שוב, או רק לשנות חלקים? מנסה לשנות. לא הולך. שיט. למחוק, לכתוב שוב. לוקח קצת זמן.

Boojie

New member
תגיד, ב../images/Emo32.gif

הייתכן שעדיין לא קיבלנו ממך ולו גם סיפור אחד ל"חלומות באספמיה"? ואם זה ייתכן - למה?

הייזל

New member
אצלך כתיבה זה פרוייקט רציני

כדי לשנות משהו אתה ממלא טופס בשלושה עותקים? סתם סתם אל תשים לב אליי, אין לי זכות להעביר עליך ביקורת על תהליכי העבודה שלך, אני עדיין לא פרסמתי כלום.

Rivendell

New member
בעיני ככה הכי נכון.

כפי שאומר קינג ב"על הכתיבה" - אם אתם רציניים בקשר לזה, רק אז תעשו את זה. גם בעיני כתיבה מצריכה הרבה שלבים - כולל הכנת בסיס, רקע, בנייה של הדמויות, וכו'. אני עובדת עם מחברת, כך שהכל מתועד לי שם.

ננסק

New member
אני תמיד מצטט את אדאמס בנושא הזה:

"כתיבה זה קל; כל שצריך הוא לבהות בדף נייר חלק עד שהמצח שלך מדמם." וואלה.

למעלה