איך אתם כמטפלים מתיחסים למטופל

איך אתם כמטפלים מתיחסים למטופל

שמשתמש בסמים. האם אתם עושים הפרדה בין משתמשים "מכורים" למשתמשים מדי פעם? האם אתם מפרידים בין משתמשי סמים קלים לאחרים? או שאתם לא מוכנים לטפל בהם בכלל? שבוע טוב עינת

סמים

עינת היי אני מטפלת בעיקר באוכלוסיה דתית/ מסורתית -(ככה יוצא..לא בכוונה) ןהאמת שלא יצא לי לטפל במכורי סמים כבדים אבל אני חושבת שיש הבדל בין מכור כבד וסמים קלים (לא?). חבר שטיפלתי בו והשתמש הסברתי לו את משמעות ההרס שהוא גורם לגופו וכי לשם הצלחת הטיפול עליו להפסיק לעשן ( מכל הסוגים) - מתוך תפיסה שהסם הינו ממריץ וגורם לאופוריה ניסיתי בטיפול של פרחי באך לעזור בגמילה ובשמנים לעזור לגוף להתנקות ולהתרענן.אבל עיקר ההצלחה היתה כי הוא בעצמו רצה להפסיק ואני רק הייתי המסגרת התומכת. השאלה ששאלת הינה לדעתי לא רק בסמים, אני לדוגמא מחשיבה מאוד את תזונתו של האדם - לדעתי לפחות 50% מהצלחת הטיפול הינו השינוי התזונתי שעושה האדם (כך הוא גם עושה את השינוי המחשבתי הגדול ביותר) ואדם שבהצהרה מגיע אלי ואינו מוכן לעשות שום שינוי תזונתי אני לא מוכנה לטפל בו, אני נותנת יעוץ כללי ומזמינה אותו אלי כשיהיה מוכן. שבוע טוב

יעל אפשר לטפל בצורכי סמים!!!

הם מטופלים ככל אחד אחר. אינני מטפלת בהתמכרות שלהם אלא בתחומים עבורם הם מגיעים. האם אנו אמורים לזרוק אותם לכלבים רק בגלל שהתמכרו לסם? האם אחר כך נתייחס כך גם למכורים לחלבה? לשוקולד? ללחם? לסיגריות? לנשים?... אני מאמינה כי כדי להשתחרר מהתמכרות יש צורך ברצון להפסיק, בסביבה מתאימה וטיפול מקצועי אשר בהחלט יכול להיעזר ברפואת הצמחים למיניה, תכנות המוח מחדש ורואה פסיכותרפיסטית אך לא לכך התכוונתי בכך שהם מטופלים ככל אחד אחר, התכוונתי כי גם להם יש מחלות אחרות כמו לכל אדם ולכן אין סיבה להתייחס אליהם כאל ´מוקצים´... ברכות אסתיה

אסתיה

שבוע טוב, אכן לכל אדם בן אם הוא צורך סמים ובין אם לא ניתן לטפל , מה שכתבתי בתגובתי היא שלא היה לי הזדמנות להתמודד עם נושא כזה אולם העלתי שאלה עקרונית באם ניתן לטפל במישהו שלא רוצה שיעזרו לו ? אני אישית חושבת שלא בכ"א לא בדרכי הטיפול שאני מכירה ומיישמת. שבוע נפלא יעל

מבחינה מוסרית מטפלים רק במי שרוצה

שבוע טוב יעל מבחינה מוסרית לא מטפלים באדם שאינו מבקש שיטפלו בו. זה שמישהוא אחר רוצה שיטפלו באדם שאינו מאשר זאת לא נותן לאיש זכות לטפל בו כפי שאין זה מוסרי לבדוק מקרוב או מרחוק אדם שאינו מאשר שיכנסו לתחום שלו. באשר לטיפול עצמו, יש אנשים שאינם רוצים להשתחרר ממחלות שכן כך הם מקבלים תשומת לב. אנשים אלו יתנגדו פנימית לתהליך ההבראה. למרות זאת יש שיטות שונות של טיפול שתצלחנה, גם אם לאט יותר, למרות ההתנגדות הפנימית שכן הטבע פועל בדרכו הטבעית ואין זה מעניין אותו מה האמונה או הרצון האנושי שעומד בדרכו. קיימים טיפולים המשחררים גם עניינים קרמתיים וגם דפוסים וכך משחררים את האנשים מתהליכי הרס עצמי - שלב ראשון לטיפול בהתנגדויות פנימיות. חג אורים שמח אסתיה

מעניין..

אשמח אם תפרטי קצת יותר על טיפולים "עוקפים" לאנשים שלא באמת רוצים הבראה. חג שמח

yoelnd

New member
שילוב

שלום! קודם צריך נכונות ואח"כ מעשה! השילוב של תזונה עם ניקוי וניקוז בכל דרך אפשרית עם תמיכה רגשית - נפשית הן במודעות ותמציות פרחי באך שילוב קינסיולוגיה ולרדת למניעים והבנת המקור, וגם תרפיות מגע לעידוד ותמיכה - זוהי הנטורופתיה - אינטגרציה טיפולית. רק בריאות!

היי עינת

היי עינת דעתי די שונה בקטע של סמים . אני חושב שמי שמעשן גראס ומקבל טיפול ממטפל אלטרנטיבי זה אחד הדברים הכי טובים שיש כי בעצם הגראס מנקה את הגוף אין כל כך מודעות לגראס לצערי אני לא מדרבן אנשים לעשן וכו אבל אני מאמין ואני יודע מנסיון ששילוב של גראס עם טיפול רק עוזר . דבר שני לגבי סמים קשים יצא לטפל במישהו כזה אך הטיפול הוא מאוד קשה מכיוון שכל מערכת החיסונית שלו בנפילה ויש לו ראקציות בגין טיפול לכאבים בדרך כלל באיזור הבטן אך אני מאמין שכל אדם אפשר לעזור בדרך טיבעית ולא בדרך של כדורים וכו זו דעתי ושיהיה לך יום קסום שלך עדי קצמן

פשש

היי הכל תלוי בגישה אני אישית לא נוגע בסמים קשים ולא ידעתי שגראס זה סם קשה כי ברפואה הקונבנציונלית משתמשים בו כדי לרפא דרך אגב ועוד משהו למה ברוב העולם הסם הזה חופשי ?!?!? תחשבי על זה

למעלה