איך אתם כמראיינים רואים בוגרים של קורסי הסבה או כאלו שלמדו לבד?

לאחרונה כחלק מהמשבר הכלכלי, אני שומעת על הרבה יוזמות שמנסות להסב אנשים לתחום ההיי טק בכלל ולתחום התכנות בכלל. זה כולל למשל קורסי הסבה של חברות כמו אינפיניטי או אקפריס (קורסים די אינטנסיביים שאחריהם המועמד מתחייב לעבודה בשכר נמוך דרך החברה המסבה לשנתיים) - אבל ראיתי כבר יוזמה שרצה בשרשור בפייסבוק של יועץ קריירה שרוצה לעזור לחברים שלו שנפלטו ממקצועות שנפגעו במיוחד מהמשבר בכך שהוא מעודד אותם ללמוד תכנות עצמאית - ומנסה לגייס מתכנתים שיעזרו להם עם הכוונה וייעוץ.

מה דעתכם על הסבות בסגנון הזה? מה סיכויי של הצלחה של אנשים בהסבות מהסוג הזה? עד כמה הרקע שרובנו קיבלנו בתואר במתמטיקה ובתיאוריה של מדעי החמשב באמת קריטי?

Zadig

Well-known member
לאחרונה כחלק מהמשבר הכלכלי, אני שומעת על הרבה יוזמות שמנסות להסב אנשים לתחום ההיי טק בכלל ולתחום התכנות בכלל. זה כולל למשל קורסי הסבה של חברות כמו אינפיניטי או אקפריס (קורסים די אינטנסיביים שאחריהם המועמד מתחייב לעבודה בשכר נמוך דרך החברה המסבה לשנתיים) - אבל ראיתי כבר יוזמה שרצה בשרשור בפייסבוק של יועץ קריירה שרוצה לעזור לחברים שלו שנפלטו ממקצועות שנפגעו במיוחד מהמשבר בכך שהוא מעודד אותם ללמוד תכנות עצמאית - ומנסה לגייס מתכנתים שיעזרו להם עם הכוונה וייעוץ.

מה דעתכם על הסבות בסגנון הזה? מה סיכויי של הצלחה של אנשים בהסבות מהסוג הזה? עד כמה הרקע שרובנו קיבלנו בתואר במתמטיקה ובתיאוריה של מדעי החמשב באמת קריטי?
פחות סביר שזה משהו מתוכנן. תכנון לא מתאים לאופי הישראלי.
יותר סביר שהחברות העסוקות בענין מקבלות "תמריץ".
כן יותר סביר שבהיסטריה של האבטלה ההמונית מסתכלים בקנאה על תחום ההייטק לפי הסופרלטיבים (מרוויחים מלא כסף, אפשר להמציא כל אפליקציה ולעשות מליונים, תנאי עבודה פינוק-פינוק וכיוב'). והתחום סובל ממחסור כ"א (שוכחים את המילה "איכותי"). אז אומרים "יאללה - כולם להייטק! זאת הארץ המובטחת". "למה רק הם ? כולם יכולים".
זה חלום בע"מ למוכשרים באמת, ופנויים באמת. אבל מי שצריך לשים לחם על השולחן, שיחפש משהו קרוב יותר למה שיש/היה לו מקצועית ובחיים בכלל.

haimgds

Member
נמוך. מתיאורך, מדובר על אנשים שזו תהיה העבודה הראשונה שלהם.
תואר אונברסיטאי משמעו שהמועמד "סונן" כבר ע"י דרישות התואר, אניברסיטאות (לא מכללות) התאפיינו בדרישות כניסה גבוהות ולא מעט מאמץ בדרך אל התואר כך שמי שקיבל תואר משמעו שהיה מספיק פיקח ומשקיען.
תרשו לי לסייג ולהזכיר כי תואר לא אומר כי המועמד טוב (כמו האימרה על החמור שקשור בטכניון:)) וגם שחלק גדול מהחומר האקדמאי הנלמד אינו בשימוש רוב הזמן (כשתיכננתי חומרה 99% מזמן השתמשתי בחוק אום/קירכוף ותו לא...) אבל שוב, לעבודה ראשונה הייתי מעדיף בוגר תואר.

Desslok

New member
"איך אתם כמראיינים רואים בוגרים של קורסי הסבה או כאלו שלמדו לבד?"

את האמת? אנחנו לא רואים אותם בכלל, כי הם לא עוברים את הסינון המקדמי של קורות החיים בשביל להגיע בכלל לראיון.

"איך אתם כמראיינים רואים בוגרים של קורסי הסבה או כאלו שלמדו לבד?"

את האמת? אנחנו לא רואים אותם בכלל, כי הם לא עוברים את הסינון המקדמי של קורות החיים בשביל להגיע בכלל לראיון.
כלומר החברות האלו מוכרות הרבה חלומות אבל לא דרל להגשים אותם?

פחות סביר שזה משהו מתוכנן. תכנון לא מתאים לאופי הישראלי.
יותר סביר שהחברות העסוקות בענין מקבלות "תמריץ".
כן יותר סביר שבהיסטריה של האבטלה ההמונית מסתכלים בקנאה על תחום ההייטק לפי הסופרלטיבים (מרוויחים מלא כסף, אפשר להמציא כל אפליקציה ולעשות מליונים, תנאי עבודה פינוק-פינוק וכיוב'). והתחום סובל ממחסור כ"א (שוכחים את המילה "איכותי"). אז אומרים "יאללה - כולם להייטק! זאת הארץ המובטחת". "למה רק הם ? כולם יכולים".
זה חלום בע"מ למוכשרים באמת, ופנויים באמת. אבל מי שצריך לשים לחם על השולחן, שיחפש משהו קרוב יותר למה שיש/היה לו מקצועית ובחיים בכלל.
אני שואלת את עצמי מה הסיכוי שמישהו מוכשר באמת לא הגיע להיי טק מלכתחילה אלא נתקע בעבודה שעכשיו לא נדרשת כמו תחום התיירות או הדיגיטל? לא נשמע לי סביר.

נמוך. מתיאורך, מדובר על אנשים שזו תהיה העבודה הראשונה שלהם.
תואר אונברסיטאי משמעו שהמועמד "סונן" כבר ע"י דרישות התואר, אניברסיטאות (לא מכללות) התאפיינו בדרישות כניסה גבוהות ולא מעט מאמץ בדרך אל התואר כך שמי שקיבל תואר משמעו שהיה מספיק פיקח ומשקיען.
תרשו לי לסייג ולהזכיר כי תואר לא אומר כי המועמד טוב (כמו האימרה על החמור שקשור בטכניון:)) וגם שחלק גדול מהחומר האקדמאי הנלמד אינו בשימוש רוב הזמן (כשתיכננתי חומרה 99% מזמן השתמשתי בחוק אום/קירכוף ותו לא...) אבל שוב, לעבודה ראשונה הייתי מעדיף בוגר תואר.
לא מדויק - אינפיניטי לאבס למשל הוא בית ספר של חברת ההשמה "מטריקס", שנותנת את הקורס בחינם תמורת התחייבות לעבוד דרכה בשכר יחסית נמוך לשנתיים (כנראה שהחברה בונה על לקבל עמלה שמנה על השנתיים הראשונות של העובד, ואולי אפילו יותר אם הוא יתקשה למצוא עבודה אחרת בחוץ), ורק אחרי כמה חודשים שבהם החברה לא מצליחה למצוא לעובד תפקיד מתאים הוא משוחרר לחפש עבודה ללא ניסיון.

עד כמה הניסיון איכותי? זה כנראה שאלה של מזל. אבל הוא קיים.

Desslok

New member

זה לא שחור ולבן, ויש גווני אפור. יש אנשים עם תארים מדעיים משמעותיים (כימיה, פיסיקה, הנדסת מכונות וכו') שעושים את ההסבות האלו ומצליחים להתמודד על אותם תפקידים של בוגרי מדמ"ח מן המניין. לגבי האוכלוסיה שמגיעה ללא רקע קודם, חלקם לא ימצאו עבודה כלל, וחלקם יכנסו לכל מיני עבודות בחברות פחות נחשבות שמגייסות עובדים פחות מקצועיים ומשלמות פחות. מבין אלו שמוצאים עבודה, חלקם יצליחו למנף אותה הלאה ולהתקדם משם לתפקידים טובים יותר וחלקם יתקעו וישארו בתחומים נחותים או ייפלטו מהענף אחרי כמה שנים. אם להגיד את האמת, אני כן מכיר אנשים שעשו קריירה רק מקורס הסבה כזה או אחר, אבל הם מעטים מאוד.

Zadig

Well-known member
אני שואלת את עצמי מה הסיכוי שמישהו מוכשר באמת לא הגיע להיי טק מלכתחילה אלא נתקע בעבודה שעכשיו לא נדרשת כמו תחום התיירות או הדיגיטל? לא נשמע לי סביר.
בחירת מקצוע/עיסוק זה לפי אופי של בנאדם. לרוב פחות מתאים להיות 15 שעות מול מסך ולחשוב...

d70

Well-known member

בחברה הקודמת היו אצלנו כמות לא מבוטלת של חבר'ה מההסבות שתיארת. רובם היו בצוות שלדעתי קצת היה פחות מעניין וחלקם היו בצוותים יותר מעניינים. משיחות שהיו לי איתם על הנושא, הם טענו שהרוב מוצאים עבודה בסוף הקורס.
המודל הכלכלי של החברות שהוזכרו זה קורס בחינם + השמה וגזירת מרווח משכר. ללא בוגרים שמתקבלים הם היו נסגרים. לפיכך, אני מסיק שחלק ניכר מתקבל וגם עומד בסף מסוים. מהיכרות עם כמה בוגרים, למי שיש שילוב של מוטיבציה וזכה בתפקיד בו ניתן לצבור ניסיון רלוונטי - יכול אחרי שנתיים שלוש להתקדם ולשפר שכר בצורה משמעותית.

user32

Well-known member
מנהל
בחברה הקודמת היו אצלנו כמות לא מבוטלת של חבר'ה מההסבות שתיארת. רובם היו בצוות שלדעתי קצת היה פחות מעניין וחלקם היו בצוותים יותר מעניינים. משיחות שהיו לי איתם על הנושא, הם טענו שהרוב מוצאים עבודה בסוף הקורס.
המודל הכלכלי של החברות שהוזכרו זה קורס בחינם + השמה וגזירת מרווח משכר. ללא בוגרים שמתקבלים הם היו נסגרים. לפיכך, אני מסיק שחלק ניכר מתקבל וגם עומד בסף מסוים. מהיכרות עם כמה בוגרים, למי שיש שילוב של מוטיבציה וזכה בתפקיד בו ניתן לצבור ניסיון רלוונטי - יכול אחרי שנתיים שלוש להתקדם ולשפר שכר בצורה משמעותית.
אוסיף גם שצריך להבדיל בין המקומות שהקורס הוא בחינם לבין קורסים בתשלום. הראשונים מקפידים עם תנאים קשים, יש אחוז נשירה גבוה, דרישות קשוחות ואני מכיר כאלה שגם העיפו אותם כי לא היו מספיק טובים. מתכנני הקורסים האלה מנסים להעתיק את המודל של מסלולי התכנות הצה"ליים והתוצאה קרובה בהתאם. שמעתי אנשים שלמדו עד לפנות בוקר כדי לעמוד במטלות וכל מיני סיפורים כאלה. יש גם סינון ומן הסתם עדיפות לבעלי תארים מהסוג שדסלוק הזכיר.
הקורסים בתשלום זה סיפור אחר. התעודה עצמה לא שווה כלום ואת החומר שמלמדים עדיף ללמוד עצמאית בקורסים שאפשר למצוא ברשת. זו דעתי.

למעלה