איך אתם מאכילים את הנחשים שלכם?

Eltar H

New member
איך אתם מאכילים את הנחשים שלכם?

שלום! רציתי לדעת איך אתם מעדיפים להאכיל את הנחשים שלכם, באופן עקרוני, בשני פרטי מזון בגודל החלק הכי עבה בגוף הנחש או בפרט מזון אחד גדול יותר? אני שואל כי אני לא בטוח מה יותר מזין, מצד אחד שני פרטי מזון מכילים יותר "בשר" מאחד ולנחש קל יותר לאכול אותם, אבל מצד שני פרט מזון גדול אחד מכיל יותר סידן בגלל מערכת השלד המפותחת יותר (ותקנו אותי אם אני טועה) וידוע שכאשר נחש אוכל פרט מזון גדול הדבר גורם לו להאיץ את גדילתו שלו. תודה.

Nevo Schwartz

New member
זו הדרך שלי,

אני כרגע שומר על מספר נחשים, שלי ושל חבר נוסף. אני שומר על סדר האכלה קבוע, פרטים מתחת לגיל שנה מקבלים ארוחה אחת ל5-7 ימים. פרטים מעל גיל השני מקבלים מזון רק כל האכלה שניה. לגבי גודל המזון, אני מנסה לשמור על מספר קטן של פריטים שניתנים ככל האפשר. אעדיף להאכיל בעכבר שעוביו כעוביו של הנחש (+פלוס -מינוס), ולא במספר פרטים קטנים יותר. דרך זו חוסכת זמן, תיסכול, ואנרגיה. ממני, ומהנחשים. לחלק מהנחשים אין תגובות אכילה פראיות, ולכן אעדיף לדעת שהארוחה שנלקחה בפעם הראשונה מספקת, ולא אצטרך לקוות לתגובה דומה בהצעה השניה. (הנחשים המוזכרים הם זעמנים) נבו

naja

New member
אני מגוון.

בעיקרון ההעדפה שלי היא להאכיל במכרסמים בוגרים בגלל הנושא של השלד והסידן(למרות שאני לא בטוח שישנה משמעות, אפשר לבדוק בטבלת הערכים התזונתיים), אבל אני משתדל לא לתת לנחש את הטרף הכי גדול שהוא יכול לקחת(אין לי חשק להתעסק עם שרקנים וארנבות), אלה מספר פרטים בינוניים.

Eltar H

New member
אז אם הבנתי נכון...

יהיה בסדר להאכיל זעמנים צעירים בשני עכברים (בעובי החלק הכי עבה בנחש)? ומה לגבי חולדות, זעמן בוגר אמור לאכול חולדה אחת או שתיים (שוב, בעובי החלק הכי עבה בנחש) בכל ארוחה? * האכלה כל שבוע

blckMonkey

New member
חולדות?

לא כל הזעמנים יכולים לאכול חולדות, גם כאשר הם בוגרים למשל- מילקים למינהם (להוציא הונדורנים) לא אוכלים חולדות בבגרות לעומת זאת- ישנם כרכני תירס שיכולים לאכול חולדות כאשר הם גדלים.

Eltar H

New member
התכוונתי לרוב הזעמנים

כמו כרכנים, קינגים, גופרים בבגרותם אוכלים חולדות. למרות שבעיקרון כל נחש בוגר שיכול לאכול עכבר בוגר, מסוגל לאכול גם חולדה ממש צעירה שרק פקחה את העיניים כי בגודל הזה הן בערך שוות לגודל של עכבר בוגר אם לא פחות. השאלה שלי היא בכמה פרטים נהוג להאכיל זעמן בוגר כאשר מדובר בחולדות, אחד או שניים?

naja

New member
זה משתנה בין נחש לנחש.

תלוי בסוג ובגודל של הנחש.

רן333

New member
את הפיתונים המתכדרים שלי,

בוגרים וגם צעירים שבוקעים אצלי, אני מעדיף להאכיל בטרף הגדול ביותר שהם יכולים לאכול. זאת כל עוד הטרף הזה הוא חולדות; אני מאמין שהנקבה הגדולה ביותר שלי יכולה כבר לאכול טרף גדול יותר מחולדה ענקית, אבל יש לי מלאי טוב של חולדות, ואין לי כח להתעסק עם מיני טרף אחרים. להעדפה של טרף גדול יש שתי סיבות עיקריות: א. קראתי שהאכלה בפריטי טרף גדולים מעודדת את הנחש לגדול למימדים רציניים יותר. ב. האכלה בפריט טרף גדול אחד נוחה (לי) יותר מהאכלה במספר פריטים קטנים יותר.

Eltar H

New member
כן, אבל למה אתה קורא 'טרף גדול'?

למכרסם שעוביו כעובי הנחש או יותר מזה?

רן333

New member
אני קורא "טרף גדול"

לדבר **כזה**, למשל, ואפילו גדול יותר. במלים אחרות - כשמדובר בפיתונים מתכדרים, וגם במינים אחרים של חנקיים - אין לי שום בעיה להאכיל בטרף שהקוטר שלו גדול יותר מקוטר הנחש. זאת כל עוד הנחש מסכים (ומצליח) לבלוע את הטרף המוצע לו. עם רוב מיני הזעמניים, אגב, הייתי נזהר יותר. בד"כ הם פחות מותאמים לאכילת טרף גדול במיוחד.

Itamar Levy12

New member
בקשר לזעמנים

לפחות אצלי הם אוכלים מזון גדול יותר מהחלק העבה ביותר שלהם,והגופר הבוגרת אוכלת חולדות בוגרות שגדולות ממנה פי 2.

oren666

New member
אצלי הכרכן בן 7 חודשים

אוכל עכברים גדולים פי 4 מהחלק הכי עבה בגוף שלו. והוא ממש טורף. בפחות מ 5 דקות הורג ובולע. אני יעלה תמונות מתישהו השבוע.

Nevo Schwartz

New member
זה לא בהכרח דבר חיובי.

טרף בעוביו של הנחש הוגדר מסיבה כלשהי. להאכיל סתם בטרף גדול מהמידה אינו דבר חיובי בהכרח. כרכן בן 7 חודשים צריך לאכול עכברים נגמלים ולא הרבה יותר. אני לא רואה סיבה להאכיל אותו סתם בפרטים גדולים מעוביו (שלא לדבר על יותר מפי שניים מהמקום העבה ביותר), גם כאשר הוא מצליח לבלוע ולעכל אותם.

Eltar H

New member
אני רואה שלכל אחד יש את הדעה שלו...

אין פה כלל אצבע שכולם פועלים לפיו. אני אישית מעדיף לתת שני עכברים שעוביים כעובי הנחש, אבל זה גם תלוי מה יש לי באותו רגע (אני מגדל את העכברים) אם הם קטנים מהעובי שלו, אני נותן שלוש ואם הם קצת גדולים יותר מעוביו אני נותן אחד. רן, תמונה יפה, אשמח לראות את אותו הנחש בולע את החולדה הזו אם יש לך.

רן333

New member
מה שרואים בתמונה שלי זה לא חולדה,

אלא דווקא עכבר. פשוט מדובר בפיתון שבקע אצלי וצולם כשהיה צעיר מאוד. תמונה של אותו נחש בולע את אותו עכבר אני חושב שאין לי. אבל אני מצרף תמונת בליעה של עכבר שגודלו ביחס לנחש הבולע דומה.

למעלה