איך אתם מגיבים שילד מרביץ לגוזל

איך אתם מגיבים שילד מרביץ לגוזל

שלכם? אתמול, בשעור גי´מבורי, ילדה בערך בת שנתיים, צבטה את מאיה בחוזקה. אותה ילדה חזרה והכתה ודחפה אותה אח"כ מספר פעמים (וגם ילדים אחרים). בהתחלה חיכיתי לראות איך מאיה תגיב, אח"כ שראיתי שהגברת השניה אגרסיבית מאד כבר שחררתי את אחיזתה בהקדם האפשרי ואמרתי לה "אסור להרביץ. אם את רוצה תעשי למאיה טובה, אבל לא להרביץ". מותר לציין, שסבתא של הילדה שבאה אתה לחוג לא עשתה דבר. מה אתן עושות במצבים כאלו?

בדיוק מה שעשית

קודם מעירה יפה ואם לא עוזר , מרחיקה את הילדה מהגוזלית במיוחד אם מי שבא עם הילדה לא חושב להתערב

שלב ב´ בתוכנית אם הגברת העצבנית

תמשיך לחבוט בשיעור הבא יהיה להעיר לסבתא שלה. הילדה, כמובן, לא אשמה, וילדים לפעמים מרביצים, אבל צריך שיהיה מי שיסביר להם שאסור להרביץ.

שינו

New member
לפני כמה חודשים קרה לי מקרה דומה

בגי´מבורי ברננים וכמובן שנקרעתי בין הרצון להרחיק את הילד שזרק על נדב כדורים לבין הצורך לשדר לבן שלי שאמא שומרת עליו. אחרי שהערתי בעדינות מקסימלית על חמשת הכדורים הראשונים פשוט לקחתי את נדב למתקן אחר ואמרתי לו "בא נלך, כאן לא נעים לנו", להפתעתי האמא (שעד עכשיו התעלמה) התנפלה עליי בצרחות רמות של "יאללה יאללה תלכו", זאת אומרת, כמה שמנסים לתמרן ולהיות עדינים לפעמים אין לך מושג על מי את נופלת....

רותי&ע

New member
בדיוק כמוך..

הילדה לא אשמה. זה גיל כזה. אבל הסבתא לא בסדר. ואם לא יטפלו בזה היא תהפוך להיות ילדה מכה כי היא תקבל את המסר שזה לא בסדר. כשהילד שלי דוחף/מרביץ אני מייד מסבירה לו שזה לא בסדר, מנסה לפייס עם הילד השני (תן לו חיבוק וכו´) ואם זה חוזר-מרחיקה.

יטבת

New member
הולכים מכות

עדן בת שנה וקצת ויש לנו שכנה נחמדה מאיה בת שנתיים בערך. הרבה זמן הן היו משחקות מאד יפה ביחד עד שלפני כחודשיים מאיה החליטה שמדי פעם כשהיא משחקת עם עדן היא צריכה קצת לדחוף אותה, לקחת לה את כל הצעצועים מהיד וכד´. לא דברים מאד כואבים או מסוכנים אבל זה די העליב את עדן. אני ואמא של מאיה ניסינו להסביר לה ולהגיד לה שעדן היא חברה טובה שלה והיא צריכה רק לעשות לה חיבוק ולא דחיפות. זה עזר לחמש דקות ואח"כ שוב מאיה היתה מתחילה עם דחיפות. אחרי כמה פעמים כאלה היינו אצל השכנה וגם אבא של עדן היה ואז כשמאיה התחילה לדחוף את עדן אז עידן (אבא של עדן) נתן למאיה דחיפה קטנה. כמובן שלא כואב ולא מסוכן ולא כלום. סתם דחיפה קלה. מאיה מאד נעלבה מזה והתחילה לבכות. אבל מאותו יום היא כבר לא דחפה יותר את עדן

אני חולקת על עמדתך. למרות שהתחשק

לי לתת למרביצה פליק ואפילו קטנטנן לדעתי אלימות היא לא התשובה לאלימות וצריך להסביר בדרכים אחרות.

אירית+

New member
אוף כמה שזה מעצבן שהסבתא לא הגיבה

אני כל כך שונאת הורים שלא מגיבים כשילדם מכה וככה נותנים לגיטימציה למכות! לא פלא שהאלימות בבתי הספר ובגנים גוברת! לדעתי הגבת נכון!

למעלה