איך אתם מונעים הרג של בעלי חיים שניצודים ע"י חתולים ?. ומה לדעתכם אפשר לעשות בכדי להקטין את הפגיעה בטבע ?.

שלום רב ,
אני לוכד נחשים וחובב זוחלים מושבע. אני פוגש כמעט בכל לכידה חתול שהרג נחש, הרג לטאה , צד ציפור. איך אפשר להקטין את הפגיעה בטבע לדעתכם? ובאילו אמצעים תשתמשו בכדי שהחתול שלכם לא יצוד , לפי מה שאני יודע חתול שבע עדיין צד מתוך יצר אינסטנקטיבי , משחק . קולרים?. פעמונים? לסגור בבית ? לתחום את החצר ? מה אפשר לעשות ?
תודה לעונים.
לינק ל2 מקרים שבהם כן הצלחתי לחלץ : https://www.snakecatcherisrael.co.i...טאה-זריזה-שחולצה-מפה-של-חתול-חלק-2-המשך-טיפול

נערך לאחרונה ב:

גורדיאן-II

Active member
שלום רב ,
אני לוכד נחשים וחובב זוחלים מושבע. אני פוגש כמעט בכל לכידה חתול שהרג נחש, הרג לטאה , צד ציפור. איך אפשר להקטין את הפגיעה בטבע לדעתכם? ובאילו אמצעים תשתמשו בכדי שהחתול שלכם לא יצוד , לפי מה שאני יודע חתול שבע עדיין צד מתוך יצר אינסטנקטיבי , משחק . קולרים?. פעמונים? לסגור בבית ? לתחום את החצר ? מה אפשר לעשות ?
תודה לעונים.
לינק ל2 מקרים שבהם כן הצלחתי לחלץ : https://www.snakecatcherisrael.co.il/blog/לוכד-נחשים-במזכרת-בתיה-גיא-פרננדס-052-8328488-לטאה-זריזה-שחולצה-מפה-של-חתול-חלק-2-המשך-טיפול
פשוט מאוד...
חתולי הבית צריכים להיות בבית, לא בחוץ, היכן שהם עלולים לפגוע בבעלי חיים אחרים,
הבעיה היא לא בחתולים - שרק נוהגים לפי הטבע שלהם, ובכלל (כמו שיוקיטה טוענת) הם לא החלק הגדול בבעיה של הפגיעה בטבע - אלא ברשויות שלא מבצעות את תפקידן לסרס / לעקר את חתולי הרחוב ובכך להקטין את מספרם.

בנוסף לזה - מבצעי ריסוס / הדברה נגד טבע 'רע' (נמלים, טרמיטים, עכברים, עכברושים) פוגעים בקנה מידה גדול בהרבה מזה שנגרם על ידי החתולים, ומכחידים זוחלים בשטחים שלמים, אם אתה רוצה להגן עליהם כדאי ללכוד לא רק נחשים אלא גם מרססים, הם רעילים הרבה יותר מכל נחש מצוי.

אלישבע777

Well-known member
שלום רב ,
תודה לעונים.
לינק ל2 מקרים שבהם כן הצלחתי לחלץ : https://www.snakecatcherisrael.co.il/blog/לוכד-נחשים-במזכרת-בתיה-גיא-פרננדס-052-8328488-לטאה-זריזה-שחולצה-מפה-של-חתול-חלק-2-המשך-טיפול
אני חושבת שאתה כבעל מקצוע וחובב מציל זוחלים - מספק פיתרון יפה לבעית התמעטות הזוחלים בארץ שנגרמת ברובה על ידי האדם במישרין או בעקיפין הרבה יותר מהחתולים . חובבי החתולים דואגים לחתולים וחובבי הזוחלים דואגים לזוחלים. אני אוהבת חתולים , זוחלים וציפורים ולכן אני לטובת כל הצדדים... בעצם אין ממש פיתרון, אלא אם נשמיד כל חתול וחתול כמו בניו זילנד. אני משערת שזה לא מקובל אפילו עליך.
אתה יכול לעזור לזוחלים אם תאמץ לביתך לפחות חתול רחוב אחד ( כדוגמא אישית) ותעודד אחרים לעשות זאת גם כן. לעומת זאת אי אפשר לאמץ נחשים, לטאות וציפורים, הם חיות בר מוגנות.

Yukita

Active member
מנהל
אם אתה כאן על תקן "באתי לעשות דווקא", לדבר ולא להקשיב, אז ממילא לא תקבל דבר שנאמר לך.

אם עיניך פקוחות באמת ואתה מסתכל מה קורה מסביב, אזי תראה שחתולים (שחיים בחוץ. שלי רק בבית) אכן צדים, אבל גם תראה שהם לא הסיבה העיקרית או הממשית להתמעטות מינים אחרים. קל ונוח להאשים אותם, ויש רבים העושים כן, אך מי שינהג ביושר יראה שפעולות האדם הן המעלימות מינים: כאן בשכונה בה אני גרה שולחים בולדוזרים פעם או פעמיים בשנה לחלק ניכר מהשטחים הפתוחים "לסלק קוצים ולהרחיק נחשים" והבולדוזרים הללו משמידים הכל, את כל הצמחיה ואת כל מי שחי בתוכה או ניזון ממנה. וזה עןד מבלי לדבר על הבניה הנרחבת ללא נסיון אמיתי להתחשב בטבע, השמדת אזורי מחיה בשלמותם ונטייה לפחד מכל רמז לטבע עירוני. יש מי שמנסה לעשות אחרת, למשל היה מי שחקר למה מיני ציפורי שיר מקומיות נעלמו או התמעטו, ובמקום לבזבז זמן בהאשמת החתולים (שהם טורפים, כן, אבל עם טורפים טבע יכול להתמודד) עלה על כך שמשמידים סביבה למשל בפרויקטי פינוי בינוי אבל אפשר לספק סביבה חדשה בפרויקטים שבונים אם רק דואגים לדברים כמו חורי קינון הפונים לכיוונים הנכונים (=מוגנים יותר, מושכים מיני בר). כרגע שכחתי את שמו של מבצע המחקר אבל נדמה לי שהוא ביצע את הרעיונות שלו באזור נתניה-בת ים היכן שבאמת בנו המון מגדלים. התברר שכאשר דאגו לדברים כאלה, המינים שנכחדו במקומות אחרים השתלבו יפה ושגשגו.

כלומר, מי שמסתכל על החתולים פשוט מסיט אליהם את האשמה המוטלת על עצמנו כמין אנושי. אנו הסיבה לפגיעה בטבע, לא החתולים. אנו משמידים את המקום בו הלטאה הסריזה או הנחש אמורים לחיות, ואם נתחיל לחשוב איך לספק להם מספיק מרחב מחיה, אפילו כזה המשולב איתנו כמו בדוגמה של חורי הקינון, יהיה להם סיכוי הרבה יותר טוב לשרוד מאשר אם נבזבז את זמננו בהאשמת אחרים.

היי יוקיטה , אני לא מחפש להאשים כזה או אחר , עובדתית חתולים הם משהו שבני האדם (אנחנו הבאנו וטיפחנו ) השאלה אם יש אפשרות להביא למצב שבו נוכל למנוע הרג מיותר של בעלי חיים ע"י שימוש בקולר עם פעמון , או אולי לגזור ציפורניים , או כל רעיון אחר . בטוח מישהו חשב על פתרון. אם את/ה מכיר/ה אשמח לשמוע. כי כמו שלטענתך אנו עסוקים בלהאשים את כולם חוץ מעצמנו עדיין לא נותן מענה. אין ספק שהקמת תשתיות גוזלת אזורי מחיה מבעלי חיים , אך כפי שזה נראה לא ישתנה כלום כמו בניית מעברים תת קרקעיים מתחת לכבישים , זיהום , כבישים , תשתיות וצמצום אזורי מחייה במדינה שבה השטח הוא מאד מוגבל וכל שטח שיופשר לבנייה יחטף ברגע . בכדי להשקיע במעברים והשארת שטחים חילופיים עבור בעלי חיים יש צורך שמישהו ייצג אותם גם וזה לא קורה כי אנחנו חיים במדינה קפיטליסטית שנראית כמו פח זבל.

גורדיאן אני גם חושב שחתולים צרכים להישאר בבית , אך לא כולם מסכימים עם הדעה הזו. לצערי.
אין ספק ואף אחד לא מאשים רק , יש פה המון גורמים . אך אם נסתכל על מדינות אחרות שבהן מתכננים מראש את הבניה עם מעברים , עם שטחים טבעיים עדיין גם שם יש נזקים מטורפים שנגרמים בעיקר מחתולים משוטטים (feral cats ) כאלה שהפכו פראיים וטורפים רק באוסטרליה 4 מיליארד ציפורים בשנה, ומיליארד וחצי זוחלים בשנה.. את מי נאשים שם ?. כל מין מתפרץ יגרום בסופו של דבר לנזק. השאלה מה אתה מציע כפתרון אפשרי ולא תאורטי בלבד.

Yukita

Active member
מנהל
אוסטרליה כלל לא דומה לאזורנו (בעצם גם לא לשאר העולם) בשל העובדה שכיבשת מבודדת התפתחו בה מינים שלמעשה הם חסרי הגנה מטורפים. באזור שלנו לא בדיוק נכון להגדיר את החתול כמין מתפרץ מעצם העובדה שלפי הידוע כיום יש סיכוי משמעותי שמקור החתול המבוית שאנו מכירים הוא ככל הנראה מאזורנו או מאוד בסמוך מבחינה גיאוגרפית - כלומר, תמיד היו כאן טורפים ממין זה או דומה (חתול הבר וחתול הביצות אינם מאוד רחוקים פיזית מחתול הרחוב המצוי), ובהתאם - כל המינים שמסביב הם בעלי יכולות התגוננות או בריחה מהם באופן שלא מוצאים באוסטרליה. זה לא אומר שהחתול אינו מצליח כטורף (הוא מאוד מצליח) אבל שוב - יש בעיה בהפלת האחריות להיעלמות מינים על החתול כסיבה עיקרית. כתבת על דוגמאות ממקומות אחרים "שם יש נזקים מטורפים שנגרמים בעיקר מחתולים משוטטים (feral cats)" כאן יש לי בעיה, כי הרושם שלי מרוב מקורות המידע הוא שמייחסים את רוב הנזק לחתולים, כלומר ספרו טרף ומצאו מספרים גבוהים, אבל לא הוכיחו באמת שום דבר לגבי החתול כסיבה עיקרית להיעלמות או הכחדה. מאוד בוחרים לא לראות את מעורבות האדם באותם שטחים ממש. זה כמו אנשים פה שמאשימים חתולים בזה שהם לא רואים יותר חוחיות כמו פעם, כשהסיבות העיקריות להתמעטות החוחיות הן ציד (לצורך מכירה והכלאה עם קנריות ליצירת בנדוקים לממכר) והשמדת שטחי שיח טבעי. חוחיות מתרבות היטב בסביבה של שיח ים תיכוני טבעי, פחות בסוגי שטח אחרים. פה באזור שלי בירושלים רואים חוחיות, אבל הן עוד תיעלמנה כי ממש בימים אלו משמידים את שאריות השטחים הפתוחים בכמות גדולה של בניה וגם באזורים בהם לא בונים מבצעים פעולות שפוגעות בציפורי שיר כאלה כגון "ניקוי" והעלמה של השיחים באזורי חורש טבעי או חורש טבעי-למחצה כמו מורדות ההר בין דרך הרצוג לשכונת רחביה במסגרת "הנגשת במקום לקהל הולכי הרגל ורוכבי האופניים". דווקא משהו שחובבי ציפורים התריעו לגביו ושאפשר היה לתכנן בצורה יותר חכמה, אבל לא תכננו.

באשר לדרכים לצמצם ציד חיות בר אצל חתולים באופן ספציפי - האמצעי היעיל ביותר הוא גידול בבית ולא בחוץ. קיצוץ ציפורניים לחתול שיוצא הוא דבר שאסור בשום אופן לעשות כי זה ימנע ממנו לטפס לגובה במהירות ובהצלחה הנדרשים להישרדותו בחוץ, בנוסף לאמצעי התגוננות מפני סכנה. אפשר לנסות קולר עם פעמון ואולי זה אפילו יעזור, אם כי גילו שחתולים לומדים איך לנוע בעת ציד כך שהפעמון לא מרעיש. מן הסתם כמה מהם אולי לא יתפסו את הפרינציפ הזה... אבל בכל מקרה חייבים לשים קולרים מתנתקים בלבד, כי לא מעט חתולים שנדחקים בתוך שיחים ובין גדרות נתפסים עם הקולר ועלולים לא להצליח להשתחרר ולהיפצע קשות אם הקולר לא ייפתח. אין דרך יעילה למנוע שום דבר מחתול שיוצא החוצה, וגם לא מכלב שיוצא לבד, ולא מכל יצור אחר. הדרך היחידה היא להיות צמוד אליו כל הזמן וזה הרי לא יקרה.

נערך לאחרונה ב:

מילי08

Well-known member
אם אתה כאן על תקן "באתי לעשות דווקא", לדבר ולא להקשיב, אז ממילא לא תקבל דבר שנאמר לך.

אם עיניך פקוחות באמת ואתה מסתכל מה קורה מסביב, אזי תראה שחתולים (שחיים בחוץ. שלי רק בבית) אכן צדים, אבל גם תראה שהם לא הסיבה העיקרית או הממשית להתמעטות מינים אחרים. קל ונוח להאשים אותם, ויש רבים העושים כן, אך מי שינהג ביושר יראה שפעולות האדם הן המעלימות מינים: כאן בשכונה בה אני גרה שולחים בולדוזרים פעם או פעמיים בשנה לחלק ניכר מהשטחים הפתוחים "לסלק קוצים ולהרחיק נחשים" והבולדוזרים הללו משמידים הכל, את כל הצמחיה ואת כל מי שחי בתוכה או ניזון ממנה. וזה עןד מבלי לדבר על הבניה הנרחבת ללא נסיון אמיתי להתחשב בטבע, השמדת אזורי מחיה בשלמותם ונטייה לפחד מכל רמז לטבע עירוני. יש מי שמנסה לעשות אחרת, למשל היה מי שחקר למה מיני ציפורי שיר מקומיות נעלמו או התמעטו, ובמקום לבזבז זמן בהאשמת החתולים (שהם טורפים, כן, אבל עם טורפים טבע יכול להתמודד) עלה על כך שמשמידים סביבה למשל בפרויקטי פינוי בינוי אבל אפשר לספק סביבה חדשה בפרויקטים שבונים אם רק דואגים לדברים כמו חורי קינון הפונים לכיוונים הנכונים (=מוגנים יותר, מושכים מיני בר). כרגע שכחתי את שמו של מבצע המחקר אבל נדמה לי שהוא ביצע את הרעיונות שלו באזור נתניה-בת ים היכן שבאמת בנו המון מגדלים. התברר שכאשר דאגו לדברים כאלה, המינים שנכחדו במקומות אחרים השתלבו יפה ושגשגו.

כלומר, מי שמסתכל על החתולים פשוט מסיט אליהם את האשמה המוטלת על עצמנו כמין אנושי. אנו הסיבה לפגיעה בטבע, לא החתולים. אנו משמידים את המקום בו הלטאה הסריזה או הנחש אמורים לחיות, ואם נתחיל לחשוב איך לספק להם מספיק מרחב מחיה, אפילו כזה המשולב איתנו כמו בדוגמה של חורי הקינון, יהיה להם סיכוי הרבה יותר טוב לשרוד מאשר אם נבזבז את זמננו בהאשמת אחרים.
תגובה מושלמת. כל הכבוד

וללוכד - בוא נתחיל קודם כל בחינוך אמיתי - לכבד את הטבע (כל הטבע), להבין יחסי גומלין ולראות עד כמה הפגישה האנושית בטבע היא המסיבית ביותר. בין אם זה ע"י מפעלים מזהמים או בולדוזרים שמשטחים אזורים נרחבים, ובין אם זה בני אדם רגילים שבוחרים במודע לפגוע במקרה הטוב או להרוג במקרה הרע, כל דבר שלא מתאים להם לעין

למעלה