יש ברשותי מוטות (מתכת ופלסטיק) שנועצים בירק ויוצרים ספירלות בתנועה סיבובית
ויש גם מכשיר עם ידית שמסובבים
בטוחה שניתן למצוא ברשת כל מיני
ולקחת בחשבון שכל חיתוך ספירלי יש שאריות של החלק הפנימי של הירק
שניתן לנצל לעניין אחר או להקפיא עד למועד מאוחר
הקולפן עליו דיברתי נראה כמו קולפןם רגיל למעט שיש לו שיניים בסכין
לוקחת פלפלים מכל הצבעים,(ירוקים שני הסוגים, כתומים צהובים וגמבה)
פולחת אותם לרצועות אורך, מוסיפה בצל סגול,
מתבלת בקצת פלפל שחור (לבן) וקצת אבקת שום.
מכניסה לתנור,
הירקות מתרככים ומתכוצים, מערבבת מפעם לפעם,
ומגישה כשחם,
לפעמים כמנה ראשונה.
לפעמים כתוספת למנה עיקרית על פירה או אורז.
לא מוסיפה רוטב--הירקות מגירים נוזלים שהם בעצמם מעין רוטב.
כרוב ובצל או כרישה חתוכה ל"מקלות". כשיש בבית אז קשיו בוטנים קלויים קלות במחבת יבשה. אוהבת מוקפץ "יבש" יחסית
יין זה רעיון מגניב אבל ישתלב בתיבול ללא רוטב סויה?
אני מערבבת קישואים קטנים ברבעים (עם הגבעול הקטן), גזר, בטטה,
ראשי שום חצויים, פרחי כרובית. עוטפת ברוטב של שמן זית + מעט חומץ בלזמי + מלח פלפל. בתנור לחצי שעה בחום 200 מעלות.
מעדנים.
לפעמים משלבת ירקות נוספים - פלפלים בצבעים, עיגולי כרישה, פרוסות כרוב לבן.
לרוב עוף ולכן קודם מוקפץ מעט העוף (נתחים לא גדולים מקומחים בשילוב מלח ופלפל). יוצא לנוח בצד ובאותו ווק/סוטאז':
בצל לבן וסגול רבעי טבעות
גזר חתוך למקלות
פלפל צבעוני - אני מעדיפה את הקטנים ואז חצאים שלהם
אוהבת מאוד להוסיף תירס
ואז נבטים עבים (שעועית), בצל ירוק קצוץ גס, קישואים חתוכים למקלות ובסוף תמיד גם בוטנים/קשיו
כשהכל מוכן מוסיפה את הרוטב - צ'ילי, שמן שומשום, רוטב סויה ואף מעבה במים עם מעט קורנפלור