איך אתם מכינים ירקות מוקפצים?

yair_bar

New member
מנהל
איך אתם מכינים ירקות מוקפצים?

אילו ירקות אתם אוהבים לשלב ואילו מרכיבים לרוטב?
 
לאחרונה הלהיט התורן הוא ספגטי (קולפן) קישואים

סגנון סיני עם כל תיבול אפשרי
עם או בלי פיזור שומשום קלוי לאחר המחבת
מיליון אפשרויות בעצם
 

נטעליג

New member
נראה לך שניתן לגלף בעזרתו ספירלות של בטטה?

לא למוקפץ אלא לטיגון ממש?

 
לספירלות יש מכשירים אחרים

יש ברשותי מוטות (מתכת ופלסטיק) שנועצים בירק ויוצרים ספירלות בתנועה סיבובית
ויש גם מכשיר עם ידית שמסובבים
בטוחה שניתן למצוא ברשת כל מיני
ולקחת בחשבון שכל חיתוך ספירלי יש שאריות של החלק הפנימי של הירק
שניתן לנצל לעניין אחר או להקפיא עד למועד מאוחר

הקולפן עליו דיברתי נראה כמו קולפןם רגיל למעט שיש לו שיניים בסכין
 

mykal

New member
מה שאני מכינה הרבה

לוקחת פלפלים מכל הצבעים,(ירוקים שני הסוגים, כתומים צהובים וגמבה)
פולחת אותם לרצועות אורך, מוסיפה בצל סגול,
מתבלת בקצת פלפל שחור (לבן) וקצת אבקת שום.
מכניסה לתנור,
הירקות מתרככים ומתכוצים, מערבבת מפעם לפעם,
ומגישה כשחם,
לפעמים כמנה ראשונה.
לפעמים כתוספת למנה עיקרית על פירה או אורז.
לא מוסיפה רוטב--הירקות מגירים נוזלים שהם בעצמם מעין רוטב.
 
אני אוהבת עם פטריות, פלפלים, ברוקולי


בד"כ מתבלת עם סויה איכותי ואוהבת לפזר שומשום.
&nbsp
 

חנהפ

Active member
ירקות מוקפצים -מאוד מגוון

אנחנו אוהבים בקרם קוקוס,קארי,סויה וצ'ילי -בצל סגול,כרישה,גזר,זוקיני ופלפל, למשל

לפעמים בשיטת שגר ושכח -חותכת לקוביות גדולות פלפלים צבעוניים,פטריות,בצלים,קישואים,בטטה
מתבלת במלח, שמן ושום גבישי -כל ירק בנפרד ולתנור
 

נטעליג

New member
בתיבול: פלפל חריך וזנגביל וסוכר חום. בירקות:

כרוב ובצל או כרישה חתוכה ל"מקלות". כשיש בבית אז קשיו בוטנים קלויים קלות במחבת יבשה. אוהבת מוקפץ "יבש" יחסית
יין זה רעיון מגניב אבל ישתלב בתיבול ללא רוטב סויה?
 
אני מערבבת קישואים קטנים ברבעים (עם הגבעול הקטן), גזר, בטטה,

ראשי שום חצויים, פרחי כרובית. עוטפת ברוטב של שמן זית + מעט חומץ בלזמי + מלח פלפל. בתנור לחצי שעה בחום 200 מעלות.
מעדנים.
לפעמים משלבת ירקות נוספים - פלפלים בצבעים, עיגולי כרישה, פרוסות כרוב לבן.
 

ybo4

New member
אצלי מוקפצים

לרוב עוף ולכן קודם מוקפץ מעט העוף (נתחים לא גדולים מקומחים בשילוב מלח ופלפל). יוצא לנוח בצד ובאותו ווק/סוטאז':
בצל לבן וסגול רבעי טבעות
גזר חתוך למקלות
פלפל צבעוני - אני מעדיפה את הקטנים ואז חצאים שלהם
אוהבת מאוד להוסיף תירס
ואז נבטים עבים (שעועית), בצל ירוק קצוץ גס, קישואים חתוכים למקלות ובסוף תמיד גם בוטנים/קשיו
כשהכל מוכן מוסיפה את הרוטב - צ'ילי, שמן שומשום, רוטב סויה ואף מעבה במים עם מעט קורנפלור
 
למעלה