איך אתם מלבישים את הילד לגן?

רותי ע

New member
איך אתם מלבישים את הילד לגן?

אתמול היתה לי שיחה עם המטפלת בגן של עידן. היא אמרה שעידן לבוש כמו שצריך. שאלתי אותה למה הכוונה. ואז היא סיפרה לי שהורים מלבישים את הילד הרבה פעמים בבגדים שלא נוחים למשחק, עוטפים אותם ביותר מדי שכבות (והרי הגן מחומם). ילדה אחת היו מלבישים בשמלות יפות רק שהיא היתה ממש מסכנה בארגז החול. ולא משנה כמה ביקשו מההורים להביא מכנסיים. עידן לבוש לגן בחולצה קצרה ומעל פוטר. איך אתם מלביש/ים אותם לגן?

שינו

New member
מלבישים הכי פשוט שאפשר

מכנס טרנינג, חולצת טריקו קצרה או ארוכה (תלוי טמפרטורה) ופוטר - וכולם מהסוג שאם יחזרו עם כתמי גואש או נזקים אחרים לא יכאב לי. את הבגדים היפים אנחנו שומרים לאחר-הצהריים, שבתות וכו´

Iris-1

New member
זה תלוי במזג האוויר.

אני מלבישה בד"כ גופיה חמה ומעליה סווצ´ר וכמובן מכנסיים וגרביים. ואם חם הם מקבלים תיק עם חולצה קלה יותר שאפשר לשים במקום הסווצ´ר. בימים קרים מאד אני מלבישה סוודר או אפודה מעל הסווצ´ר וכמובן מעיל וצעיף.

לא אוברולים../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

עוד המלצה - לא להלביש ילד עם אוברול. זה הבגד הכי גרוע כשהוא צריך ללכת לשירותים. לא תמיד הגננת פנויה, ואז הוא מסתבך עם האוברול...מאוד לא נעים לילד. אני מדברת מנסיון של לימוד בגן. חשוב להלביש את הילדים בבגד שהוא יוכל להתלכלך איתו בצבעים או להשתולל בחול. הבגד צריך לאפשר לו עצמאות, כלומר, שהבגד לא יגביל אותו באף אחת מהפעילויות שבגן. וכמו שרותי כתבה, חולצה קצרה ומעליה סווצ´ר זה האידיאלי. מגיעים לגן, פושטים את המעיל ואז הכי נוח לשחק. חג שמח, סיגל

אני אוהבת בגדי גוף בחורף

כי החולצה תמיד יוצאת לה מהמכנסיים והיא עוד לא התחילה עם גמילה כך שענין השירותים הוא עדיין לא רלבנטי. בגד גוף דק בד"כ עם שרוול ארוך, ומעל סווטשרט ומכנסיים מפוטר. אף פעם לא שולחת אותה עם שמלה כי זה מאוד מגביל את חופש התנועה ו לא נוח ובכלל מלאי השמלות מוגבל אז חבל לי עליהן.

imale

New member
בגדי המעון של רומי

אמנם מדובר בתינוקת, לא ילדה, וזה קצת שונה... אני מלבישה אותה ב- 2 שכבות: גופיה ורגלית ומעליהם מכנסי פוטר (יש לנו מליון כאלו) ומיזע (בעברית
) או חולצה ארוכה מטריקו (אם לא כל כך קר) מעל לגופיה. לעיתים רחוקות: במקום מכנס - אוברול מעל חולצת טריקו וגופית פלנל. הייתי שמה לה גרביים מעל לרגלית, ולאחרונה מין נעלי בית נוחות, שלא מגבילות אותה, אבל מחממות. מחוץ לבית: סוודר או מעיל מעל לכל הנ"ל, וכובע. לאחרונה אני לוקחת אותה למעון במנשא, ובשעות הבוקר די קריר, אז כובע הוא חובה - כזה שמכסה את האזניים, והשאר כרגיל, רק מוותרת על הסוודר/מעיל שמסרבלים מאוד ולא נוחים במנשא, וסומכת על חום הגוף שלי שיחמם אותה. (אם יהיה ממש קר או גשום, נסע למעון באוטו כמובן) הבגדים של רומי הם 90% יד-שניה, ורובם מתאימים למעון - כאלו שלא אכפת לי שיתלכלכו, נוחים ונעימים. את היפים, המיוחדים - לובשים בסופי-שבוע. שמלות יש לנו כמה, אבל בינתיים לבשנו רק אחת, בהזדמנות חגיגית אחת: ערב ראש השנה. מצ"ב תמונה

ר-חלי

New member
../images/Emo6.gif בפיז´מה....

סתאאאאאאאאאם במה שהיא רוצה בדכ"כ מכנסי פוטר חולצה למטה ומעל חולצה יותר חמה ביום שישי אין עבודות יצירה (וצבעי גועש-שלא יורדים בכביסה) ואז אני מסכימה שמלה יותר יפה או בגדים אחרים אבל מה הגננת מספרת לך על הורים אחרים ואם אתם לא בסדר אז היא מספרת להם - זה נשמע לי מעט לא לעניין

הגן של אריאל כמעט לא מחומם

אז בימים נעימים - חולצת טריקו דקה ומעל קפוצ´ון לייקרה (כמובן שמתחת גופיה דקה בלי שרוול). בימים יותר קרירים - גופיית פוטר ארוכה + חליפת פוטר. בימים ממש קרים - מוסיפה גרביונים מתחת למכנסיים (היתרון הקטן של בנות). בכל מקרה, אני מקווה שאם חם לה מידי אז הגננות מורידות לה שכבה אחת במשך היום - לדגומא היום, שהבטיחו לנו יום סגרירי וגשום (אני מנויה על מזג אוויר בסלקום). בגיל הזה גם אין בעיה כ"כ עם סרבל, בכל מקרה עד היום לא קיבלנו תלונות.

יובל הולכת לגן עם מכנסי פוטר

חולצה קצרה / ארוכה, תלוי במזג האויר, ומעל פוטר בכל מקרה. הגן שלה מחומם אבל דלת אחת תמיד פתוחה שיהיה אוורור (זה באמת מאוד חשוב!) אז לפעמים בסך הכל קריר קצת. מה שכן, היא תמיד הולכת לגן לבושה מאוד יפה, ולי הגננת העירה שזה סתם הורס לה בגדים, כי הם מתלכלכים ועדיף לשלוח אותה ב"סמרטוטים" (כהגדרתה). אישית, אני אוהבת לראות את הנסיכה שלי לבושה יפה ואם מדי פעם נהרס פריט ביגוד - so be it. לא נורא.

יובל אומנם לא הולך לגן...

אבל הוא משתולל כמו כל ילד בגילו
אף פעם לא אהבתי להלביש אותו בבגדים שיגבילו אותו...כי גם אני אוהבת תמיד בגדים נוחים...לא תמצאו אותי בבגדים מחויטים, מלבד באירועים
וכשאני מגיעה הביתה אני מיד מתפשטת! (סטיתי קצת מהנושא
) יובל לובש גופיה ארוכה ומעליה חולצת פוטר, לפעמים אני מוותרת על החולצה והוא בגופיה בלבד...מכנסי פוטר וזהו...

אני מלבישה את תו כך

גרביון וגופיית פלנל, גרביים כי היא עדיין לא נועלת נעליים אז שלא יהיה לה קר, וחליפת פוטר. אם ממש קריר אז אפודה או סוודר. לפעמים במקום גרביון אני שמה געטקס. הגדול לובש גופיית פלנל וחליפת פוטר. אם מאד קר אז גם לו אני שמה געטקס ואפודה או סוודר

הגרדרובה

גופיה/חולצת טריקו ארוכה ודקה, סווטשירט (פוטר או פליס לפי הטמפ´) וטרנינג. בימים קשים גם מעיל וכובע. את הבגדים היפים שיש לנו (ויש לנו יותר מדי, הלוואי שהיו לנו קצת יותר טרנינגים) אנחנו שומרים לארועים מיוחדים, בטח לא לגן. מה שהיה נחמד במסיבת חנוכה, היה לראות את הילדים באים מדוגמים, יפים ונקיים למסיבה (איך הם יצאו משם זה סיפור אחר) - כל כך שונה מהיום יום...

בגד גוף מתחת ואז חליפת פוטר../images/Emo85.gif

אמנם אנחנו לא במעון או גן אבל בבית היא איתי ואני שמה בגד גוף מתחתֱ ואז בגדים תלוי במזג האויר, בלי נעליים העיקר שיהיה קליל ןנוח

למעלה