איך אתם ממליצים לטפל בפרעושים?

אגש. קניתי גם מסרק לכינים ותרסיס פרונטלין

שאלה קטנה נוספת: זה בסדר לתת לחתולים לשחק בגומיות לשיער? אני זוכר שקראתי היכן שהו לא לתת לחתולים לשחק במשהו מסויים

Yukita

Active member
מנהל
לא לשים גם תרסיס וגם אמפולה!

עודף כימיקלים עלול להרעיל את החתולה. גם אמפולות מתייחסות למשקל החתול (בעקרון למשקל בוגר ממוצע), כי גור צעיר או חתול קטן ורזה במיוחד עלולים לחטוף הרעלה מריכוז גדול מדי ביחס למשקל. אם הוטרינר כבר שם אמפולה - לא לשים תרסיס! זה שרואים פרעוש לא אןמר שהאמפולה לא עובדת. הם קופצים על החתול, אך לא מצליחים להיאחז ליותר מזמן קצר.

איך אתם ממליצים לטפל בפרעושים?

לפעמים אני מצליח לתפוס פרעוש ישר מהפרווה של החתול, אני מיד מרחיק אותו ומוחץ אותו בעזרת ברזל. אבל לא תמיד אני מצליח לתפוס והפרעוש נשאר על פרוות החתול שמאבד סבלנות ולא נותן לי להמשיך לפשפש לו בפרווה

אלישבע777

Well-known member
הפרעושים מתרבים בבית!! אם יש לחתול פרעושים - לטפל בבית

הזחלים בוקעים במקומות נסתרים וניזונים מחלקיקי חומר אורגני שלכוד שם, בעיקר בשטחים, מתחת למיטות ומתחת לארונות. הזחלים מתגלמים וכשגלמים בוקעים, הפרעושים קופצים על החתול ( במקרה הטוב...) ועלינו במקרה הרע וגם בלילה. הם אינם נשארים במיטה או על גופנו, אלא מוצצים דם וקופצים חזרה למקום מסתור. הבעיה שכך הם יכולים לעקוץ אותנו שוב ושוב. אם הם על החתול, הם עוקצים רק אותו... העקיצות שלהם מגרדות מאוד, אבל אינן מתנפחות כמעט. אם יש לחתול פרעושים, מומלץ להביא מדביר מקצועי. אפשר לפזר חומר הדברה נגד פרעושים על השטיחים ובמקומות מסתור. אני עשיתי זאת עם אבקה ( פיזרתי למשך שבוע ושאבתי בשואב אבק, מספר פעמים להשמדת הזחלים שבקעו בינתיים) , וגם סילקתי שטיחים. אין לי ניסיון עם חומרים אחרים. החתול נקי, שנים. אם לא תטפלו בבית, הבית ידביק את החתול... נשמע מצחיק, אבל לא...

תגובה לך ועדכון לחברים שהגיבו לי קודם

אני יודע מה זה בית עם פרעושים, ואני יודע מה זה לישון שם ולהיות עם רגלים מגרדות ופצועות. זה לא המקרה אצלי, יש לי חתולה בבית והיא נקיה. אני מאכיל חתולי רחוב, אתמול גורה שנכנסה אלי לבית באה עם פרעושים ועם מסרק כינים הוצאתי והרגתי לפחות 20, אחד אחד. היום אותו דבר. (לפני שלושה ימים הייתי בלי מסרק, עם הידיים הצלחתי להוציא ולהרוג בערך 7). כנראה כתוצאה מהתהליך הגורה מאוהבת בי, וגם מתחילה להתיידד עם החתולה הביתית. לאחרים שהגיבו: עוד לא הלכתי לוטרינר, ועוד לא השתמשתי בתרסיס פרונטלין שקניתי, אני אשתמש באמצעים אלה אם אצטרך ואני מודה לכם על המידע ועל העיצות. בנתיים אני מבחין בשיפור משמעותי במראה הגורה, ובנינוחות שלה. גודיאן אני גם לקחתי לתשומת ליבי את מה שכתבת בקשר לתולעים, אני אהיה במעקב, כרגע החתולה שוכבת בפתיחות ובנוחות, במשך היום היא משחקת ואוכלת רגיל, אחרי שטיפלתי לה בפרעושים היא לא מתגרדת, ובכללי אף פעם לא ראיתי אותה גוררת את הטוסיק או מראה סימנים אחרים לתולעים, בכל זאת אעקוב

אלישבע777

Well-known member
בגלל שבטח יש גלמי פרעושים בבית אז -

הטיפול יושלם בהמשך את תשמידי את הפרעושים שעוד יבקעו בהמשך. לא קל לטפל בחרקים בעלי גלגול מלא.. קשה להרעיל גלמים. הם אינם אוכלים ואינם זדים. אבל מהם יוצאים הפרעושים שעוקצים. מסרק כינים אינו מספיק יעיל במלחמה זו. אפשר להטביע את הפרעושים במי סבון. עם יצורים חזקים מאוד ואת יכולה להטביע אותם במי סבון.גם אם תמחצי אותם,( זה אגב מאוד קשה) ולא תמיד עוזר!

למעלה