איך אתם מנהלים את ההשקעות שלכם?

איך אתם מנהלים את ההשקעות שלכם?

אני מתכוון TFSA RESP RRSP
עד עכשיו ניהלתי את זה בעצמי (self managed )
גיליתי שרוב הקנדים נותנים לחברת הברוקראז׳ של הבנק שלהם לעשות את זה (TD Waterhouse RBC Direct וכדומה) , לא מתחשק לי לשלם 1% דמי ניהול בנוסף לדמי הניהול השערורייתים של רוב קרנות הנאמנות כאן.
אבל גם אין לי כוח לעשות את זה בעצמי.
מה אתם עושים?

michaelbl

New member
אין ברירה

זאת הדרך היחידה.
מרבית הקנדים הם שילוב של עצלנים ועגלים תמימים ואם מישהו כמו הבנק בא ואומר להם לא לדאוג והוא ינהל להם את הכסף הם מבסוטים עד הגג שהם לא צריכים להתעסק עם זה.
מה שהבנקים בעצם עושים הוא להחזיק את הכסף שלך ולעשות ממנו כסף כשלך נותנים פירורים במקרה הטוב.
לא מזמן היינו בבנק ודיברנו עם יועץ ההשקעות שלהם, החלטתי לנסות לשמוע אולי יש משהו שאני מפספס כאן וזה שונה מישראל. אז זהו שלא. הוא התחיל להמליץ לי על קרנות נאמנות של הבנק וכששאלתי מה שמרבית הקנדים לא ישאלו, מה העמלות, הוא אמר לי בין הנמוכות בתחום, 1.9٪.
הם אוהבים לנפנף בתשואה של השנים האחרונות שהיו טובות, אבל בטווח הארך הם מסוגלים בקושי לגרד 3 אחוז הממוצע, ובסביבת הריבית האפסית של היום הם גם לא יצליחו לגרד את גובה דמי הניהול.
כך שאם אתה רוצה השקעה סולידית דומה לקרנות שלא מציעות שום יתרון כי הניהול האקטיבי שלהן זניח, קנה etf שדמי הניהול שלהם לרוב פחות מחצי אחוז.

זה מה שאני עודה עכשיו

כרגע הכסף שלי מושקע ב ETF של כל מדדים קנדים ואמריקאים. קניתי את הניירות בשנים האחרונות ואני לא מזיז את הכסף היועץ השקעות בבנק אומר שהניהול האקטיבי שלו שווה את ה 1% דמי ניהול שאני משלם לו, אבל בעצם זה יותר קרוב ל2% כי בניגוד אלי הוא לא ישקיע ב ETF אלא בניירות ערך עם דמי ניהול גבוהים
השאלה שלי היא אם כדאי למי שהוא לא דיי-טריידר בנשמתו ללכת עם הניהול של הבנק.

Timewalker

New member
אנא תקן אותי אם אני טועה

אבל אם אתה משקיע באופן כזה ב ETF בעצם אתה לא מנצל את הטבות המס שאתה מקבל כאשר אתה משקיע ב RRSP.
(או שאולי התכוונת שההשקעה הזו היא מעבר לתקרת ה RRSP ?)

אם הנייר הוא קנדי אני חושב שאתה טועה

הטבת המס של RRSP היא שאין מס על רווחי הון (כולל דיבידנדים)
ETF הוא נייר סל, שקול לקניית תמהיל מניות שמייצג את המדד של ETF
תוכל להבהיר איזה הטבת מס אתה חושב שאתה מאבד?

לא הבנתי שלא הבנת

ETF, מניות , GIC, קרנות נאמנות וכו הם *מכשירים פיננסים*.
אפשר להחזיק אותם במסגרת *חשבונות* כמו RRSP TFSA RESP שנותנים הטבות מס.

Tetrahedron

New member
גם אנחנו מנהלים עצמאית

עבדנו עם TD Waterhouse איזו תקופה, וברחנו ברגע שטרחתי לחשב כמה עמלה אנחנו משלמים כל שנה על הקרנות (מעל 2 אחוז).
יועץ השקעות יכול להיות שווה את העמלה כל עוד הוא מחנך אותך: מסביר איך לחשוב על תכנון פרישה, רכישת נדל"ן, שוק ההון, מנג'ז לגבי הכנת צוואה, וכו'.
כשזה מגיע לבחירת ניירות להשקעה, הוא יכול רק להפריע, כי האינטרס שלו הפוך מהאינטרס שלך.

היום אנחנו מחזיקים ETF של Vanguard Canada - בעיקר VUN, והשאר VCN וטיפה VAB. עובדים דרך Virtual Brokers - השירות על הפנים, אבל העמלות אפסיות.
בנוסף יש לנו קצת TD eSeries אבל גם זה יעבור ל-ETF מתישהו.

גם אנחנו משתמשים ב Virtual Brokers

ודווקא אין לנו שום בעיה עם השירות.
מה שכן מרגיז זו הפלטפורמה שלהם- שלא מראה את המחיר בזמן אמת
(הכוונה לפלטפורמה הבסיסית)
אמנם כמי שעושים מעט מאד פעולות , זה לא נורא, אבל מאד מרגיז.

bubamarra

New member
Questrade

אני משתמש ב questrade כבר שנה וחצי ומאוד מרוצה - גם מהפלטפורמה, מהעמלות ומהשירות.

אנחנו גם מנהלים בעצמנו את ההשקעות

מנסיון שלי, ETF לא הוכיח את עצמו
בירידות של 2015 הוא ירד הרבה מתחת למה שקנינו אותו ואפילו הדיבידנדים היפים שנותנים לא כיסו את ההפסד.
עדין עדיף לך לעשות מה שאתה עושה עכשיו. קונה מדדים ולא נוגע בכסף יותר.
באיזה ETF אתה מושקע , אם אפשר לשאול?

ETFs

בונבוניירה חביבה,
מבין כל סוגי הקרנות, ETF הוא הרע במיעוטו, במיוחד למשקיע שלא רוצה להקדיש זמן לתיק ההשקעות שלו. עם זאת, יש ל- ETF מספר חסרונות מובנים שבגללם התשואה שלו תהיה לפחות בשניים, שלושה אחוזים מתחת למדד שהוא עוקב אחריו

יעקב טופר
סוכן נדל"ן בת'ורנהיל
416-666-5402
[email protected]

מסכימה לגמרי

לזה התכוונתי
אם מישהו לא רוצה להתעסק עם מניות או לא מבין בהשקעות
אכן עדיף לקנות ETF שעוקב אחרי המדדים ולשכוח מהם.
בטווח הארוך זוהי השקעה כדאית, ובהחלט עדיפה על קרנות נאמנות.

bubamarra

New member
מהם החסרונות המובנים של ETF?

לא ברור לי למה התשואה שלהם תהיה נמוכה יותר

TER, transaction and rebalancing costs

בכל פעם שמנייה יורדת או מתוספת למדד, מנהלי ה ETF חייבים למכור או לקנות את המנייה הזאת, בגלל שכולם קונים או מוכרים באותו הרגע ה ETF מפסיד כסף. כמו כן יש עלויות לקנייה של המניות וכמובן דמי ניהול. מומלץ להסתכל על ה tracking difference של ETF לפני שקונים אותו

TER עד כמה שאני יודעת

זה Total Expenses Ratio
וזה מאד קשה למצוא את זה.
הם עושים הכל לטשטש ולהחביא את כל ההוצאות והעמלות
בדר"כ יש רק MER

איפה אתה יכול לראות את ה TER ?

זה לא נתון מובטח, יודעים אותו רק בדיעבד

אף אחד לא יבטיח לך מה יהיה ה TER בשנה הבאה, אבל את יכולה לראות מה היה ה TER בשנה הקודמת אם תשווי את המדד הנעקב עם ביצועי נייר הסל ETF שעקב אחריו

למעלה