איך אתם מסבירים את הניצחון המדהים שלנו במלחמת יום העצמאות?

איך אתם מסבירים את הניצחון המדהים שלנו במלחמת יום העצמאות?

אם זה לא נס גלוי, אז איך עוד אתם יכולים להסביר שמדינה קטנה כל כך שבקושי קמה על רגליה יום קודם הצליחה להביס בצורה מוחצת כל כך 5 צבאות גדולים ומסודרים של מדינות ערב שניסו להשמידה? איפה עוד שמעתם על מקרה מדהים כזה?

(זו שאלה לקראת יום העצמאות בשבוע הבא, שיהיה לכם על מה לחשוב וקצת להעריך...)

BravoMan

Active member
אה, ועוד אמרת שאתה לא מחב"ת...

תודה שאתה מוכיח שצדקתי יום לאחר שדרשת התנצלות.
&nbsp
עכשיו, ברשותך, איפה בדיוק היה הנס? אפה ההתערבות העל טבעית?
כמה חיילי אויב נעלמו באופן מסתורי משדה הקרב או נפלו מתים בלי שעשינו דבר?
אפה השמש שנעצרה באמצע השמיים?
האם טנק כלשהו הושמד ע"י ברק, או אש וגופרית משמיים?
&nbsp
יצא לי לקרוא לא מעט על מלחמת העצמאות ומה שקדם לה, וגם לראות סרטים דוקומנטריים.
ללא ספק, היה שם השג מדהים, שנקנה בהרבה יזע, דמעות, ודם.
&nbsp
אבל "נס" לא היה שם - שום אל לא היה איתנו.
ולומר זאת, זה ביזוי של כל הלוחמים שנתנו את חייהם כדי שאתה תוכל לחיות פה בשלום (יחסי), ולפרוס את השטויות שלך בפורום על נסים ונבואות.
&nbsp
מוגש כחומר למחשבה לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל.

אתה סתם מסיק מסקנות

לא אמרתי שאני מחבת, בסך הכל שאלתי שאלה!

נכון היו לנו הרוגים, אבל עדיין זה לא נראה לי הגיוני שמדינה כל כך קטנה שקמה רק לפני יום אחד מצליחה להביס 5 צבאות גדולים שמנסים להשמיד אותה! זה לא הגיוני, איפה עוד בהיסטוריה שמעת על דבר כזה?! איזה עוד עם בהיסטוריה הצליח לעמוד מול רבים כל כך ולנצח?? איך זה נראה לך הגיוני?

BravoMan

Active member
"שיהיה לכם על מה לחשוב וקצת להעריך..."

נו, כן - שאלה רטורית של מחב"ת.
&nbsp
וכן - אני מסיק מסקנות על סמך ממצאים, שאתה מספק בלי בושה.
&nbsp
הייתי שולח אותך שוב ל-Wikipedia שם יש עמוד די טוב בעניין יחסי כוחות והתנהלות קרבות, אבל למדתי כבר שאתה לא קורא שום דבר שלא מחזק את העמדה שלך, אז הפעם אנסה סרטון ב-youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=P733Mey0XPA
&nbsp
אולי תלמד משהו.
&nbsp
וכן, נראה לי מאוד הגיוני שניצחנו, כי כאמור בניגוד אליך למדתי היסטוריה.
הבעיה היא, שכשאנשים כמוך אומרים "הגיוני" הם לא מדברים על לוגיקה.
&nbsp
מה שאתה אומר לי בעצם "נכון שאתה בור ולא יודע מה קרה שם, אז אתה הולך להאמין לי אם אגיד לך שהיו שם קסמים"?
&nbsp
אז צר לי - אני לא בור, ואני יודע שלא היו שם קסמים.
&nbsp
אגב, היה חייל יפני שלא קיבל שמלחמת העולם השנייה הסתיימה, והמשיך להלחם עד 1974:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hiroo_Onoda
&nbsp
כוחות צבא ומשטרה שניסו לתפוס אותו לא הצליחו לעשות זאת עשורים!
&nbsp
האם גם זה נס גלוי, כל העולם רודף אחרי אדם בודד בג'ונגל של איזה אי קטן ולא מצליח לעצור אותו, או שלו לא מגיע, כי הוא יפני ולא יהודי, ואלוהים כידוע אוהב רק יהודים?

nightjar

New member
"על מה לחשוב וקצת להעריך"

חשבתי קצת והגעתי למסקנה שאם היה מדובר בנס הייתי מעריך את הניצחון הרבה פחות

נס הוא תופעה על טבעית. האם אתה יכול להצביע כזו במלחמה דנן?

אמנם לא הייתי חזק בשיעורי היסטוריה בבית הספר ואני לא זוכר הרבה מאז (בכל זאת, כמעט שלושים שנה, לך תזכור) - אבל אני די בטוח שלא תועדה במלחמה הזו (או באף מלחמה אחרת בהיסטוריה המתועדת) שום תופעה על טבעית.
&nbsp
&nbsp

דייהטסו

New member
ההסבר פשוט

התיאור של מדינה קטנה מול צבאות גדולים ומסודרים רומנטי מאוד אבל לא ממש מסתדר עם העובדות. בפועל מדובר בישוב נחוש ומאורגן מול חמישה צבאות חלשים וחסרי מוטיבציה של מדינות צעירות, ועוד פלאחים מקומיים חסרי ניסיון. מבחינת גודל הכוחות, שני הצדדים היו פחות או יותר שווים. ראה כאן [URL]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/thumb/8/8a/%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%AA_%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9D_%D7%90%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9C-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99_1948.jpg/810px-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%AA_%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9D_%D7%90%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9C-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99_1948.jpg[/URL]

dude101

New member
איך האנגלית שלך?

הנה לינק לתת-פורום ברדיט עם הלכה למעשה מאמר מקיף שסוקר את התפתחות היכולות הצבאיות של ישראל החל מתחילת המאה ועד למלחמת העצמאות במטרה לתת הסבר ורקע נכון לניצחון של ישראל על מדינות ערב:
https://www.reddit.com/r/AskHistori..._did_israel_a_state_founded_by_jews_a_people/
&nbsp
תת הפורום מיועד לקבלת תשובות ברמת מדע פופולרי מהיסטוריונים מקצועיים. כל התשובות שם נכתבות על ידי אנשים עם רקע מתאים, כוללות ביאורים ומקורות ומנוטר בכבדות כדי לוודא שכל התשובות עומדות בסנדרטים מאוד גבוהים של ידע, ודיוק. זה רק כדי להסביר שלא מדובר ב"משהו שמישהו באינטרנט כתב".
מודה ומתוודה שאני בעצמי לא קראתי את הכל, אבל מי שרוצה להתעמק לקרוא ולהבין מוזמן. מי שרוצה לחשוב שמדובר בנס גם מוזמן.

חנוך25

New member
נס אה? אתה יודע שבמלחמת העצמאות נהרגו כ6000 איש?

שזה היה בערך עשירית מהאוכלוסיה היהודית באותה תקופה?
זה כמו שאם היום היו נהרגים במילחמה 700,000 איש...זה הנס שיש לך להציע?

hnc

New member
לא, לא עשירית, 6,000 שנהרגו זה לא עשירית.

זה מאית. וזה כמו שהיום יהרגו במלחמה כ-70,000.
בכל מקרה זה הרבה ואין פה שום נס. וצריך לא לשכוח ולהוסיף ללא נס הזה גם את אלה שנפצעו ונשארו עקומים וסובלים כל חייהם.

CANADA101010

New member
איפה היה האלהים שלך כ99 אחוז ממשפחתי נרצחו?

איפה היה האלהים שלך כ99 אחוז ממשפחתי נרצחו? איפה היה הנס שלך כאשר 6 מליון נרצחו???

galgal761

New member
לדעתי יש 2 סיבות:

1. היהודים היו מאורגנים יותר.
2. ארצות-הברית ורוסיה תמכו בישראל.

למעלה