איך אתם מסבירים את פלא ההישרדות של העם היהודי?

איך אתם מסבירים את פלא ההישרדות של העם היהודי?

בעקבות הכתבה הזו, איך אפשר להסביר את העובדה שעם כל כך נרדף שכל כך הרבה אוייבים ניסו לחסל אותו עדיין חי ובועט וקיים? זה נשמע כמו פלא אמיתי, משהו לגמרי בלתי סביר, איך אפשר להסביר זאת ללא השגחה ועזרה של אלוהים?

BravoMan

Active member
למה פלא?

איך אתה מודד סבירות הישרדות של עם?
&nbsp
איך אתה בכלל מגדיר עם?
&nbsp
זה שוויליאם שאטנר אמר שישראל זה מקום טוב זה חמוד, אבל אם אתה חי במדינה הזו ואתה אדם בוגר שיודע מה קורה סביבו, אתה מבין שאנחנו בצרות, וחיים על חוט השערה.
&nbsp
בין אויבים מבחוץ ואויבים מבפנים (לא בטוח מי מהחלאות מסוכן יותר), לממשלה לא יוצלחת אחת אחרי השנייה במשך יותר מעשור, זה באמת "פלא" שאנחנו עוד פה, אבל אל דאגה - זה כנראה גם לא יחזיק הרבה זמן.
&nbsp
עכשיו, אני אשמח להסביר לך בדיוק איך שרד העם היהודי, ברגע שאתה תסביר לי היכן היית אותה "השגחה ועזרה של אלוהים" בין השנים 1939 ל-1945 כשש מליון מהעם שלנו נטבחו בשיטתיות ואכזריות שלא נראתה כמוה, ובכללם כמיליון (אאל"ט) ילדים ותינוקות חפים מפשע.
&nbsp
מי שפותח פה על "השגחה של אלוהים", שיסביר קום כל את השואה!
אחרת, אין לו זכות דיבור!!!

קישרתי לכתבה כי הוא אמר בה:

״מדינת ישראל היא דוגמא טובה לתעלומות שאני מדבר עליהן בסדרה החדשה שלי, 'בלתי מוסבר', איך היא הצליחה לשרוד נגד כל הסיכויים?״.

לגבי השואה שמעתי רבנים שאומרים שזה כמו רופא שלפעמים צריך לכרות איבר בגוף כדי שהחולה יבריא.

ועדיין, למרות השואה הנוראה ולמרות שכל כך הרבה פעמים ניסו להשמיד אותנו הם לא הצליחו ואנחנו עדיין קיימים, זה נשמע לך דבר הגיוני בלי עזרה מלמעלה?

BravoMan

Active member
לא ענית לשאלות שלי!

אז שחקן טלוויזיה מזדקן אמר, אז מה?
מה הוא באמת יודע על היסטוריה של מדינת ישראל, ועל היסטוריה של העם היהודי?
&nbsp
אתה חושב שהעם היהודי לפני 2000 שנה היה דומה בכלל למה שמכנים עם יהודי היום?
&nbsp
לא סתם שאלתי אותך "איך אתה מחשב סיכויים של עם לשרוד?"
&nbsp
אנשים צועקים "נס" משלוש סיבות:
1. הם לא מבינים איך משהו עובד. תראה את הטלפון שלך לאדם מלפני 100 שנה והוא יהיה בטוח שזה נס מאלוהים.
&nbsp
2. זה נוגד את מה שהם מכירים \ מצפים לו.
קבוצה זכתה במשחק אחרי סדרה של הפסדים? נס משמיים!
קבוצה זכתה במשחק אחרי סדרה של ניצחונות? כישרון של השחקנים!
&nbsp
3. מישהו רוצה לחרטט מישהו ולמכור לו לוקשים.
&nbsp
יש הרבה תירוצים לשואה, ואני די בטוח ששמעתי את כולם.
התירוץ שאתה בחרת להוציא פה, הוא אחד המנובלים, כי לפי התירוץ הזה, ילדים ותינוקות שתרם הספיקו לעשות כל רע בעולם הם "סיבה למחלה של העם היהודי".
&nbsp
תגיד, אם אני אשבע לך שיש לי צו מאלוהים לחסל את הילדים שלך כי הם מסכנים את העם היהודי, אתה עדיין תאמין בהשגחה עליונה אחרי שארצח אותם?

אני רק אמרתי את מה שאמרו רבנים!

הם אומרים שאולי זה גם קשור לגלגולי נשמות, שלפעמים מישהו נולד רק לזמן קצר כדי לעשות איזה תיקון ואז הנשמה שלו חוזרת חזרה למעלה! מאיפה לך שזה לא נכון?

BravoMan

Active member
כי בניגוד אליך אני מפעיל את הראש, ולא מקשיב לכל שטות

שאדם המתהדר בתואר "רב" פולט.
&nbsp
גלגול נשמות כלל אינו חלק מהדת היהודית.
המקור שלו הוא בדתות המזרח הרחוק שהן גם פוליתאיסטיות - מכילות אלים רבים.
&nbsp
פעם יהודים קראו לזה "עבודה זרה", וזה היה חטא "ייהרג לבל יעבור".
&nbsp
אני לא בטוח מתי בדיוק רבנים אמצו אותו כדי לתרץ כל מיני דברים, אבל זה כנראה רק במאה השנים האחרונות, אם לא בכמה עשורים אחרונים.
&nbsp
תשובה הרבה יותר פשוטה והגיונית היא שאלוהים אינו קיים, או, אם קיים, הוא אינו מתערב.
ואין שום סיבה בעולם לחשוב אחרת, עד שמישהו יציג הוכחה.
&nbsp
ואיש עד היום לא הציג הוכחה.
לא לקיומו של אל כלשהו, ובטח שבטח לא להתערבות של אל כלשהו.

אתה טועה זה כן חלק מהאמונה היהודית

מתוך ויקיפדיה: ״בספרות הקבלה ובמיוחד בספר הזוהר ובכתבי האר"י, ישנו הסבר מפורט על תפקיד הגלגול ועל פירוט הנשמות שהתגלגלו. לשיטה זו רוב האנשים שנולדים בעולם הם גלגולים של נשמות "ותיקות" ומיעוטן הן נשמות חדשות. מבחינה תאולוגית נותנת תורה זו מענה לבעיות של שכר ועונש, ובפרט הסבר לאסונות המתרחשים לתינוקות שאינם בני עונשין״.

ולגבי הוכחות לקיום אלוהים יש מלא ניסים ידועים של נשים שנכנסו להריון (אחרי הרבה שנים שהרופאים לא הצליחו לעזור להן) רק אחרי שהרב נתן להן ברכה! וגם יש הרבה שנרפאו ממחלה קשה רק אחרי שהם קיבלו ברכה מרב.

איך אתה מסביר את זה? ואת כל הניסים שקרו לעם היהודי שהצליח לשרוד עד היום למרות כל הפרעות וכל הנסיונות לחסל אותו?

jamejame

New member
אכן נס כביר

אלוהים האכזר מנע ממנה פרי בטן 27 שנים, ואז בעזרת טיפולי פוריות היא נכנסה להריון.
ומאמו השרלטן מנכס את ההריון לעצמו. הוא כמובן לא העלה באתר את סיפוריהם של 200 הזוגות האחרים שהיו אצלו ולא נכנסו להריון ("זה מה שאלוהים רצה. אין כמובן החזר על אלפי השקלים ששילמתם לי").

מי סיפר לך שהיו אצלו עוד 200 זוגות שלא הצליחו להיכנס להריון?

27 שנים טיפולי הפוריות לא הצליחו ופתאום אחרי שהרב נתן להם ברכה פתאום הטיפולים כן הצליחו!!

מדובר בנס גדול! למה סתם לחפש תירוצים??

BravoMan

Active member
לרב הזה יש עסק.

הוא לוקח כסף מאנשים תמורת ה-"ברכות" שלו.
&nbsp
אז מה אתה מספר לנו? שאלוהי ישראל הוא בעצם כזה נבלה שהוא מונע מנשים מסכנות להיכנס להריון עד שיבואו וישלמו כסף לאיזה רב מומו?
כאילו, אלוהים דואג לו לעסק, ומשתין בקשת על שאר בני ישראל?
&nbsp
ומה קורה עם הכסף? הרב מתחלק ברווחים עם אלוהים?
&nbsp
אם זה נס אמתי, למה הוא לא קרה בחינם?

הוא לא לוקח כסף עבור ברכות. הוא מקבל תרומות, מוכר ספרים,

אני מניח שמבצע עוד כמה פעולות בשכר, אבל הברכות הן בחינם. אפשר אפילו דרך האינטרנט.

BravoMan

Active member
והוא מברך גם מי שלא "תורם" לצדקה?

מהכירותי עם "רבנים" מהסוג הזה, אין ברכות חינם.
זו מסחטת כספים שמשתמשת בתירוץ של "תרומות" כדי להימנע מתשלום מסים.

אני לא יודע, לא מכיר אותו.

אבל כן ראיתי אצלו באתר טופס לבקשת ברכה, וכתוב שם שהרב מתחייב לברך כל מי שמבקש (פשוט זה לוקח מלא זמן כי יש לו מלאנת'פלים לקוחות) - ואין שם מקום להזין פרטי תשלום.

jamejame

New member
תחשוב מהזוית הזו:

האם היו נכנסים להריון רק עם הברכה של מאמו, בלי הטיפולים?
מדוע הדתיים זקוקים ליחידת ההפריה בתל-השומר? שיילכו למאמו וגמרנו.
כמו מה שנאמר אחרי כיבוש צפת במלחמת השחרור, שקרה בגלל הנס והמעשה. המעשה- שהתפללו ממש חזק. והנס- שהפלמ"ח הגיע.
יללה, תעשה פעמיים נס. בלי סוכר.

מי מבטיח לך שלא?

האם אתה באמת חושב שכל מי שפנה אי פעם לרב הזה (או לכל רב או מקובל אחר, לצורך העניין) קיבל את מבוקשו?
&nbsp
ברור שבאתר של הרב תמצא רק את סיפורי ההצלחה ולא את סיפורי הכשלון!

pozetiv

New member
נס בהגדרה הוא ביטול הסיבתיות לכן לא ניתן לתעד זאת.

נס הוא אירוע יחידני בו קורים שני דברים במקביל עזרה לנבחר והכשלת מי שאינו נבחר שמפריע לו.
ארוע זה מוביל לאמונה בתבונה שיודעת להבחין בין אדם לאדם לפי השיקולים שלה.
אי אפשר להגיד *תראה לי נס ואני יאמין* או *אם יקרה לי נס אני יאמין באלוהים*. זה לא עובד כך. אם אתה מתהלך ביושר בעיניינך יקרה לך נס בעצם זה שהכל מסתדר ונופל במקום הנכון בזמן הנכון . לפעמים תשים לב לכך ולפעמים תחשוב שזה מובן מאיליו אבל זה בכלל לא מובן מאיליו ויש כוונה מאחורי כל זה ויש מסר והוא פרטי ואישי שמיועד רק לך .

BravoMan

Active member
ושוב אתה מדגים בורות עמוקה:

ספר הזוהר נכתב אי שם במאה ה-13:
https://bit.ly/2ZarWJ2
&nbsp
הרבה אחרי חתימת התנ"ך, בתי המקדש, חז"ל וכו'.
גם היום הוא אינו מקובל על כלל זרמי היהדות אלא רק על חלקם.
&nbsp
אבל תעצור ותחשוב רגע על המשפט שציטטת:
לשיטה זו רוב האנשים שנולדים בעולם הם גלגולים של נשמות "ותיקות"
&nbsp
ב-200 שנה האחרונות, אוכלוסיית העולם גדלה בקצב מסחרר.
ב-1927 היו כ-2 מיליארד אנשים בעולם, והיום אנחנו 8 מיליארד.
פי 4 תוך 100 שנה!
&nbsp
https://en.wikipedia.org/wiki/World_population
&nbsp
מניין צצו להם פתאום כל הנשמות הוותיקות האלה??? אפה הן היו עד היום?
&nbsp
לגבי הנשים הסבר הוא פשוט:
יש 0 מקרים מתועדים כאלה! 0!!! אף אחד לא פגש אישה כזו במציאות, זה סיפור מצוץ מהאצבע שחוזרים בתשובה מספרים.
&nbsp
אתה רוצה להאמין בהבלים שאפילו ילד קטן מבין שהם שקר?
לבריאות!
אבל על תציג אותם פה בתור עובדות בדרישה להסברים.
&nbsp
ולגבי העם היהודי:
זה בדיוק העניין - זה עם שחטף המון, ונשאר מעט מאוד ממנו.
&nbsp
בארה"ב חיים היום כ-5.2 מליון "אינדיאנים" - ילידי צפון אמריקה מקוריים, שהאירופאים שחטו בשיטתיות.
https://en.wikipedia.org/wiki/Native_Americans_in_the_United_States
&nbsp
זו בערך אותה כמות של יהודים בארץ ישראל. (אולי איזה מליון - מליון וחצי פחות).
&nbsp
אז מה? "הרוח הגדולה" של האינדיאנים חזקה כמו יהוה, והצליחה להציל כמות זהה?

למעלה