יש הטוענים שאכילת מצות גורמות להם לכאבי בטן, אחרים טוענים שמצות גורמות לעצירות וזו בעייה קשה עבורם,
ויש כאלה שהמצות גורמות להם לשילשולים.
אני מצאתי פיתרון להכנת לחמנות קלילות וטעימות.(המתאימות גם לחולי -ציליאק ).
אלה "לחמניות- עננים",העשויות קצף ומאוד קלילות, וגם קלות מאוד להכנה, והנכדים שלנו מאוד אוהבים עם החרוסת.
המתכון והמצרכים הדרושים :
3 ביצים,
2 כפות גבינת -שמנת סמיכה,
1/4 כפית מלח- דק,
1/3 כפית אבקת אפיה.
1.להכין מראש תבנית גדולה עם ניר- אפיה מוברש היטב בכף שמן .
2. לחמם את התנור מראש ל-150 מעלות חום.
3. להכין 2 קערות .
ההכנה:
מפרידים 3 ביצים לחלמונים-וחלבונים ב-2 קערות נפרדות:
לקערת 3 חלמונים -הצהובים להוסיף :
3 כפות גבינה
1/4 כפית מלח
ולערבב היטב לתערובת אחידה.
בקערה נפרדת להקציף את 3 חלבונים ביחד עם 1/3 כפית אבקת- אפיה,
וכשהקצף יציב ,מעבירים אליו בעזרת כף את התערובת שנמצאת בקערת - החלמונים,
ומערבבים בעדינות ב -"תנועת קיפול" בכדי שלא לשבור את הקצף, עד שתערובת -החלמונים נבלעת בקצף.
לבסוף ,מעבירים את התערובת בעזרת כף אל התבנית (עם ניר -האפיה המשומן שהוכן מראש,)
יוצקים בכף לתבנית 12 עיגולים. (לכל עיגול יוצקים 2 כפות מהתערובת .)
מכניסים את התבנית לתנור המחומם מראש 150 מעלות חום ואופים 18 דקות בלבד.
ומגבירים את החום ל250 מעלות ואופים במשך דקה אחת בלבד,עד להזהבה יפה,
ומכבים את התנור.
מאפה קליל וטעים 10 דקות הכנה,
מומלץ להכין ביחד הנכדים.
ויש כאלה שהמצות גורמות להם לשילשולים.
אני מצאתי פיתרון להכנת לחמנות קלילות וטעימות.(המתאימות גם לחולי -ציליאק ).
אלה "לחמניות- עננים",העשויות קצף ומאוד קלילות, וגם קלות מאוד להכנה, והנכדים שלנו מאוד אוהבים עם החרוסת.
המתכון והמצרכים הדרושים :
3 ביצים,
2 כפות גבינת -שמנת סמיכה,
1/4 כפית מלח- דק,
1/3 כפית אבקת אפיה.
1.להכין מראש תבנית גדולה עם ניר- אפיה מוברש היטב בכף שמן .
2. לחמם את התנור מראש ל-150 מעלות חום.
3. להכין 2 קערות .
ההכנה:
מפרידים 3 ביצים לחלמונים-וחלבונים ב-2 קערות נפרדות:
לקערת 3 חלמונים -הצהובים להוסיף :
3 כפות גבינה
1/4 כפית מלח
ולערבב היטב לתערובת אחידה.
בקערה נפרדת להקציף את 3 חלבונים ביחד עם 1/3 כפית אבקת- אפיה,
וכשהקצף יציב ,מעבירים אליו בעזרת כף את התערובת שנמצאת בקערת - החלמונים,
ומערבבים בעדינות ב -"תנועת קיפול" בכדי שלא לשבור את הקצף, עד שתערובת -החלמונים נבלעת בקצף.
לבסוף ,מעבירים את התערובת בעזרת כף אל התבנית (עם ניר -האפיה המשומן שהוכן מראש,)
יוצקים בכף לתבנית 12 עיגולים. (לכל עיגול יוצקים 2 כפות מהתערובת .)
מכניסים את התבנית לתנור המחומם מראש 150 מעלות חום ואופים 18 דקות בלבד.
ומגבירים את החום ל250 מעלות ואופים במשך דקה אחת בלבד,עד להזהבה יפה,
ומכבים את התנור.
מאפה קליל וטעים 10 דקות הכנה,
מומלץ להכין ביחד הנכדים.