איך אתם מסתדרים עם הבגרויות והסוסים?

S H I L G I

New member
איך אתם מסתדרים עם הבגרויות והסוסים?

מצליחים להגיע לחווה כמו בד"כ? משקיעים בבצפר ומגיעים פחות לחווה? מזניחים, משקיעים... אני הגעתי למצב שפשוט לא הייתי בחווה סביבות החודש..זה פשוט יצא ככה התחיל בגלל סיבות מסויימות והמשיך בגלל המתכונת בתנ"ך, ועכשיו אין לי מושג איך אני הולכת לחזור לבוא 2-3 בשבוע [חייבים בגלל התחרויות..] וגם להשקיע בלימודים. אני מדגישה שאני בי"ב כרגע וזה די קריטי להשקיע.. איך אתם מסתדרים? ואם סיימתם כבר בצפר, יש לכם טיפים?

אממ זה לא בעייה בכלל...

שהייתי בכיתה י' והיה לי את אפולו אז אני זוכרת שהיו ימים שלא באתי לפני המתכונות והבגרויות נראה לי בגלל שגם הייתי נוסעת באוטובוס כל פעם וזה היה לוקח יותר זמן להגיע לחווה ולחזור ואז היה פחות זמן ללימודים..אבל בעקרון זה לא בעייה בי"ב שזאת הייתה השנה הכי קשה שהיו לי איזה 7 בגרויות.. אז לא הייתה פעם אחת שלא באתי לחווה גם אם זה היה יום לפני מתכונת או בגרות.. אם רוצים אפשר לסדר הכל בצורה שתספיק גם להיות בחווה וגם ללמוד... אפשר לבוא בבקרים מוקדם או לקום מוקדם יותר וללמוד ובצהריים לעשות הפסקה וללכת לחווה ולחזור בערב וללמוד שוב.. זה בתכלס לא בעייה ונגיד אפשר להתחיל ללמוד מוקדם יותר את החומר ופשוט לחלק את זה לימים ואז זה החומר מתפרס ליותר ימים ויש גם זמן לחווה..

כנ"ל../images/Emo45.gif

ואפילו עם אותו סוס איזה קטע. עברתי בדיוק את אותו תהליך, גם עם האוטובוסים. עכשיו אפולו פשוט נמצא במרחק הליכה מהבית שלי ככה שזה עוד יותר מקל. מה שכן לי הייתה יותר בעייה עם הפסיכומטרי והסוסים
אבל זה היה חד-פעמי. ברוב הזמן אני רוכבת בשבתות במקום יום אחר בשבוע ,אבל זה כבר הרגל ישן. בהתחלה באמת היה קשה ונאלצתי לעשות ויתורים - בחווה ובבי"ס. אבל במצב הנוכחי הכל הולך יותר בקלות, והרכיבות בבקרים בכלל משפרות את העניין.

S H I L G I

New member
אז זהו שאצלי אנלא יכולה לבוא בבוקר

כי עד שאני חוזרת כבר ערב [משהו כמו שעה וחצי נסיעה כל כיוון]

shirli0811

New member
מסכימה עם מה שדרור עושה/עשתה..

אני מחלקת תחומר ככה שבבגרויות/מתכונות עצמן מה שנשאר לי זה רק לעשות חזרה על החומר ולא ללמוד אותו מעולה כמו בהתחלה.. לקום מידי פעם יותר מוקדם, ללמוד כל יום כמה נושאים בבקרים, בואוטבוס בדרך לחווה והכול, לנסות לחלק שהלחץ לא יפול בדיוק בתקופה של הבגרויות אלא שזה יהיה קבוע לחץ רק לא היסטרי.. אני אישית מנסה לפרק 3 ימים בשבוע חווה, שעה בשבוע נמרוד [מורה למתמטיקה] חח, מנסה להתחיל עכשיו טניס פעמיים בשבוע שזה יייקח סה"כ 3-4 שעות בשבוע, וככה יש זמן כל יום ללמוד שעה-שעתיים כל יום אחה"צ או בבקרים משהו אחר לבגרויות/מתכונות.. צריך פשוט לעשות מתחילת שבוע מערכת קבועה של כל מה שאת מתכננת לאותו שבוע להספיק ובאיזה ימים-שעות ככה שהלימודים והחווה לא יפגעו אחד מהשני.. [מציינת שאני רק בכיתה י' והשנה אני מתחילה בגרויות וזה מה שאני מתכננת לעשות.. מקווה שיילך טוב..בינתיים לא הפסדתי אפילו יום אחד בחווה והוצאתי 100 במתכונת במתמטיקה-כןכןכן גאה ומתהלבת חחח XD XD] בהצלחה
((:)

fliperit

New member
בלי בעיה.

כל זמן שאני לא בחווה- אני לומדת, כל זמן שני לא לודמת-אני בחווה. זה רק עניין של ניצול זמן...ושל סדר עדיפויות. אצלי הרכיבה היא די גבוהה בסדר עדיפויות- יחד עם הבצפר...אז אני מקדישה לה זמן (ה גם, שדי קל לי בלימודים)

ocean zd

New member
אני דווקא לא מסתדרת!

קשהה.... אני אישית, גם פחות בחווה וגם פחות בביצפר... החודש יצא לי להיות חצי מזמן שאני בחווה בדרך כלל.. וזה די מבאס.. ולפני תחרויות אני הולכת לרכב בבוקר כי אין לי זמן אחר כל כך אז אני לא הולכת לביצפר... נמנמנמ.. ~עצבים~

Saint Marco

New member
כפרה עליך,

בזמנו אני הייתי רוכב כשיכלתי בין הבגרויות... למה?! כי אין ברירה ואת לא רוצה להשלים אחר כך את הבגרויות בגלל שבחרת לקחת שיעורי רכיבה, אז זה באסה והרכיבה משחררת ומנקה את הראש ומפגיה לחצים, אבל אין מה לעשות ולפעמים צריך לוותר על כמה שיעורים בשביל החיים שלנו. לא לכולנו יש אוטו או שהחווה היא 5 דקות מהבית, ובגלל זה צריך למצוא פשרה בין שני הדברים ובאמת שהלימודים יותר חשובים מכמה שיעורי רכיבה.

זאת באמת תקופה מאוד לחוצה../images/Emo107.gif

בתקופת הבגרויות עדיין יצאתי לחווה, אבל פחות. היו אפילו שיעורים שוויתרתי עליהם. ובכל זאת, אני חושבת שאם תתכנני לעצמך לוח זמנים כמו שצריך, אפשר לשלב בינהם. פשוט צריך לדעת לנצל את הזמן בצורה מקסימלית. ואם בא לך, אפשר גם להביא את הספרים והמחברות לחווה וללמוד שם.
בכל מקרה, אני חושבת שבגרויות יותר חשובות כרגע מכמה אימונים. ואני עדיין מקווה שתצליחי לשלב. שיהיה לך בהצלחה!

שירלי317

New member
איכשהו מסתדרים.

יצא לי כבר שהייתי בחווה רק פעם בשבוע וחצי. וזה קשה. אבל איכשהו אני מצליחה להגיע עכשיו לפחות פעמיים שלוש לרכב ולטפל בקימי. הבעייה העיקרית היא שהחווה במרחק חצי שעה נסיעה ואין אוטובוסים ושאר תחבורה ציבורים שמגיעה למקום (כן, מעין חור כזה..) אז אני מסנג'רת את אמא ומוצאת כל מיני קומבינות. איכשהו מסתדרים. אבל לפחות אני רגועה אם אני לא מגיעה איזה שבוע בגלל מתכונות ובגרויות, כי אני יודעת שהמדריכה שלי תצא עליה לטייל כשהיא עושה שעורים בחוץ ותדאג לה. ואפילו אמא קופצת מקסימום בלעדיי... זו סך הכל תקופה, עוברים אותה ואז יש חופש נהדר:] אגב, תודה על התזכורת שיש לי מחר מבחן מוזר באנגלית... כן, עכשיו עפתי להתכונן. פיכס.

אמנם הבגרויות שלי מתחילות רק עכשיו,

אבל זה לא אומר שעד עכשיו לא היה לי עומס בכלליות בלימודים, שכן, משפיע לי על הרכיבה. חלק גדול מזה שאני כבר לא מתנדבת נובע מזה שפשוט אין לי זמן, וגם השיקולים שלי של באיזה-יום-לרכב מותנים במערכת השעות שלי ובמחשבה מוקדמת אם רכיבה ביום X תתקע אותי מבחינה של וויתורים על שיעורים כדי ללמוד למבחנים. אבל מסתדרים איכשהו :X.

קוקי 16

New member
אתם מדברים רק על בגרויות..

שלום, אני חדשה כאן, פעם ראשונה שלי כאן... רכבתי בארץ משהו כמו 3 שנים בחווה קרובה לבית, עברתי לאפריקה :S . מצאתי חווה. חבל שהיא הייתה אינגליש, והסוסים שם פשוט נראים מסכנים!!! כולם רזים רזים עם דלקות בעיניים בקושי נותנים להם לאכול והם בקושי מסוגלים להחזיק על הרוכב. אתם רק מדברים על תקופת בגרויות, אני מגיעה לארץ כל משהו כמו 4 וחצי חודשים, ואז אני נמצאת בחווה שהייתי בה בארץ, אבל חודש כל 4 וחצי חודשים וכולה עוד 3 חודשים בחופש הגדול לא מספיק לי. P: אני מסתדרת. בכל מקרה כשאני מגיעה לארץ כל פעם אני בחווה מ-8 בבוקר עד 7 בערב בערך. מה שמספק אותי לאותו יום. חחח הסוסים שם כאלו בונבונים! סליחה על החפירה הייתי חייבת להראות לכם שהבגרויות שלכם לא כאלו נוראיות, זה עובר מהר. ואם הייתי בארץ גם אני הייתי בתקופת בגרויות עכשיו, אז אני מבינה אותכם. ביי ביי. סורי על התגובה החדשה קצת התבלבל לי המחשב.

למעלה