איך אתם מסתדרים עם פרידות?

dory30

Well-known member
בעוד זמן קצר אפרד מרופאה ששירתה אותי שנה, לפני שהיא משובצת למקום אחר. ככה זה עם מתמחים. אקווה שהקודמת תהיה לא פחות טובה ממנה ומהקודמת, שהיו מעולות.

dory30

Well-known member
מאוד אהבתי את עובדת ההשמה שטיפלה בי פעם, והייתי מאוד עצוב כשנפרדנו. לא נורא.
זה חלק מהחיים. פרידה ממקומות עבודה, ממסגרות בית ספריות ועוד. עשו לנו פעם בתיכון לפני הגיוס "סדנת מעברים". לא ממש עזר, אבל האשמה היא במדריכים שלא ידעו להעביר את התכנים כמו שצריך.

dory30

Well-known member
זה לא חלק מהחיים. את עובדת ההשמה אהבתי מאוד והיה לי מאוד עצוב שלא רצתה לשמור קשר.
כל הזמן נפתחות ונסגרות לנו דלתות. כל פסיכולוג יגיד לך שאין ברירה אלא להיפרד ממסגרות ומאנשים. אם תכחיש את זה, ההתמודדות תהיה קשה שבעתיים. ואני אומר את זה כשונא פרידות.

אסביר שוב שאותה אישה מסוימת הייתה אדם חשוב לי במיוחד, ולכן הצטערתי במיוחד שלא רצתה לשמור אתי על קשר.

dory30

Well-known member
אסביר שוב שאותה אישה מסוימת הייתה אדם חשוב לי במיוחד, ולכן הצטערתי במיוחד שלא רצתה לשמור אתי על קשר.
אתה לא היחיד בעולם שהקשר בינו לבין אנשים חשובים נותק. לפעמים הוא פשוט מתנתק מעצמו, ביוזמת אחד הצדדים או שניהם ולעיתים בנסיבות ביולוגיות. אני מתגעגע לסבתות שלי, לדוד שלי ולחתול שלי- אבל זוהי דרכו של עולם. חובה להשלים עם זה, אחרת נמשיך לחיות בדמיון.

כן, זה קשה. מה קרה לסבתות ולדוד שלך? האם מתו חלילה וממה? לי בכלל אין סבים וסבתות, ואת הוריי לא ראיתי הרבה זמן כי הם גרים רחוק, עייפים וחולים.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
מה קרה לסבתות ולדוד שלך? האם מתו חלילה וממה?
סבתא מצד אמא מסרטן, סבתא מצד אבא מאיזשהי מחלה תורשתית והדוד מאירוע מוחי. הסבתא הראשונה ב-2003, שנה אחרי הסבתא השנייה. הדוד היה מת חי אחרי שני אירועים מוחיים מ-2006 ובשנת 2014 נפטר.

עצוב. אני מקווה שלא סבלה מדי מהסרטן, סרטן יכול לגרום כאבים איומים. אני מעולם לא נתקלתי במישהו במצב צמח מת חי, אבל להיות עם אחד כזה בוודאי חוויה קשה מאוד.

אני מקווה שחייה גם היו טובים, שזה היה שווה את הארכת הימים. יש אגדה שלפיה השועל שכנע את שלמה המלך שלא לחיות לנצח.

אכן, עצוב. באגדה הכוונה הייתה שהשועל שכנע אותו לא לשתות שיקוי גן עדן שיאפשר לו לחיות לנצח. אי אפשר להבין את המוות, הוא נשגב מבינתנו. אולי יש המשך נשמה, אין לדעת. לדעתי אין. כמו שכתב נתן זך: "זה לא נכון מה שאומרים: אדם אינו חי לעולם".

למעלה