איך אתם מעסיקים את הקטנטנים

yaelhul

New member
איך אתם מעסיקים את הקטנטנים ../images/Emo35.gif

אני על סף יאוש. יובלי ועומרון כבר בני 4.5 חדשים כרונולוגי (2.5 מתוקן) ואני חשה שחלק מהעצבנות שלהם במהלך היום נובעת משיעמום. הנה מה שאנחנו כן עושים:
רואים קלטת אחת או שתיים של בייבי מוצארט/באך כל יום.
הולכים ל"אוניברסיטה" כלאמר - משחקים בג´ימיני על הגב/בטן.
יושבים בטרמפולינות ומקשיבים לאמא ששרה לנו שירים מוכרים ושירים שהיא ממציאה במיוחד בשבילנו, או מראה לנו תמונות בספרים
שוכבים על הפוטון ואמא/המטפלת מראה לנו צעצועים ורעשנים
שוכבים באחת המיטות שלנו כדי לראות תמונות או את המובייל
יוצאים למרפסת להסתכל על העציצים ואחה"צ על השקיעה
יוצאים (אחד אחד) עם אמא במנשא לטיול עם הכלב (ובד"כ נרדמים במהלכו)
צופים בערוץ הסרטים המצויירים בטלויזיה
מחליפים מליון חיתולים
יונקים או אוכלים מבקבוק
נרדמים ל-20 דקות עד שעה וחצי פעם-פעמיים ביום וכל זה רק עד שעות אחה"צ-ערב כשמגיע אבא ואז מתחילה שגרת ערב... ובכ"ז משעמם להם לדעתי. יש לציין שהם עדיין לא יודעים לתפוס צעצוע ביד בכוחות עצמם אלא אם הוא מונח עליהם או תלוי מעליהם, כך שהם מתרגזים די מהם אם הם סתם שוכבים על הבטן לראות צעצועים או תמונות, ושאין כאן מדרכות או פארקים כך שבכלל אין על מה לדבר בלצאת איתם עם העגלה (זה ישתנה בקרוב עם המעבר מכאן. אני אשמח לשמוע רעיונות להעסקה של הקטנים האלה כי אני כבר
סופשבוע נפלא יעל

וואו, איזה פעילות!

אנחנו לא עשינו מעולם כל כך הרבה ביום אחד. שיר אוהבת מאוד תשומת לב ואני הייתי צריכה להיות די צמודה אליה בכל רגע של עירנות. המצב השתפר בצורה בלתי רגילה מאז שהיא יושבת וזוחלת. פתאום היא מצליחה להעסיק את עצמה לבד, מסתובבת בחדר ונואמת נאומים חוצבי להבות. לפני השלב הזה היא היתה משחקת (על הגב או על הבטן) במשך מקסימום 15 דקות, מתלוננת ונרגעת על הידיים או אם ישבתי לידה ועשיתי לה קולות ופרצופים. היא אהבה (ואוהבת) לראות את עצמה במראה אבל גם זה לא החזיק מעמד יותר מידי זמן. זאת אחת הסיבות לכך שהכנסתי אותה לבית התינוקות עוד לפני שיש לי עבודה. הרגשתי שאני צריכה קצת לנשום כי היא דרשה את כל תשומת הלב שלי. יש לי ילדה אחת ולכן יכולתי לקחת אותה על הידיים בכל פעם שהיא ביקשה. לא יודעת מה הייתי עושה עם תאומים.

אני מנסה להיזכר מה עשינו בגיל הזה

ולדעתי פחות או יותר כמו שאת כתבת (לא בטוח שכל כך הרבה ביום אחד....). גם לפעמים הייתה תחושה שהדר משתעמם והיו ימים שהיה לי קשה להעביר איתו מרב רצון להעסיק אותו. אני יצאתי הרבה לטייל עם העגלה, מה שהבנתי שלא מתאפשר אצלך, כמו כן נפגשתי הרבה עם חברות ובני משפחה, ושוב זה לא עוזר לך, לכן בהתאם למגבלות המקום בו את נמצאת נראה לי שאת עושה את המיטב על מנת לעניין אותם ואני לא חושבת שהם משתעממים, לפעמים עצבנות בגיל הזה נובעת מהתסכול של חוסר היכולת להגיע לחפצים, לזחול וכד´, אבל זה מסתדר כשמצליחים להתהפך ועוד יותר כשמתיישבים וזוחלים. חוץ מזה, אני אוספת לך טיפים על ארה"ב ואעביר לך במפגש בארץ!

ligo

New member
סחתיין עלייך...איזו פעילות!

חוששתני שאין לי מה להציע לך בנוסף. זה בערך מה שאנחנו עושים. את בטוחה שהם משתעממים ולא את? כי לי אישית זה באמת משעמם לעשות כל יום את אותם הדברים בדיוק, אבל נראה לי שמאי דוקא מרוצה

כל הכבוד על הפעילות העניפה...

בעיקרון אין לי מה להוסיף. גם לי היתה תחושה שהם משתעממים. במיוחד בגיל שהם כבר מתחילים להבין את הסביבה אבל לא מסוגלים להיות ניידים. אבל אני לא בטוחה שזו לא השלכה של מה שאני חשתי (שיעמם אותי לחזור כל יום על אותם פעולות...). אני הפרתי את השגרה עם ביקורי חברות וטיולים רגליים. עוד מעט, כשהם יתחילו לשבת ולזחול הם יתחילו להעסיק את עצמם יותר טוב וימצאו במה למלא את הזמן (בלפרק לחלקים קטנים את הבית ולמצוא דרכים להתקרב למקומות שאת חשבת שבחיים הם לא יגיעו לשם).

זה נשמע בערך כמו מה שאנחנו עשינו.

גם אני זוכרת שיעמום בגיל הזה. גם שלי וגם שלהם. אבל נשמע שסדר היום שלכם מגוון ועמוס למדי. אני גם הייתי מאמנת אותם קצת בגלגולים ועושה "התעמלות" עם שירים (למתוח ידיים ורגליים - קדימה, אחורה, למעלה, למטה). ורק תזכרי שהם לא צריכים להיות כל הזמן בפעילות פיזית. סתם לשכב עליך ולשיר שירים או לדבר איתם זו גם פעילות מבורכת. אני מקווה שלפני שאתם עוברים למשכנכם החדש את תוודאי שהשכונה מלאה מדרכות נוחות לטיולים.

nuv

New member
שניים נראה לי ממש קריאת תחת

אני בכל אופן הייתי מטייל עם ניב המון במנשא ובעגלה. זה היה מתכון מנצח ששנינו נהייה מרוצים. לצאת עם שניים נראה לי כבר פרוייקט מסובך.

noh1

New member
עוד רעיון קטן או רעיונות

1. הערכתי את החוטים של המובייל, כך שירדן יכולה להרים את הידיים ולטפוס את הובובות, והיא ממש אוהבת את זה. 2. אני שמה אותה על הרצפה במטבח,על הבטן, וכל פעם מגישה לה משהוא אחר שאני שולפת (מלחיה, צנצנת סוכר, קופסא של קורנפלקס...) יש המון דברים שלא מוגדרים צעצועים אבל הם ממש מרתקים. 3.

shiranShik

New member
אותו דבר בלי העציצים

אנחנו עושים את אותו דבר לבת 3 חודשים וחצי, רק בלי העציצים, ובלי טיולים בחוץ כמעט. אנחנו עושים לה הצגות והיא מתפוצצת מצחוק. שאר הזמן היא משתעממת. אבל בד"כ אנחנו מצליחים לעניין אותה באותן דרכים שציינת. והיא חובבת טלוויזיה . ערוץ הופ. אם הייתי נותנת לה, היא הייתה מסתכלת כל היום. כמובן, חלק מהזמן היא צריכה להיות על הידיים ולהסתכל, ולא להיות לבד לגמרי. היא גילתה את הידיים שלה עכשיו, אז יש לה עוד תעסוקה. והיא לוקחת את החיתול ומכניסה לפה ומשחקת איתו די הרבה זמן (או עם הסינר). אה... וגם שומעים שירים בערוץ 700 (ילדודס) של YES. אחלה ערוץ.

למעלה