איך אתם מציינים את יום ההולדת?

שרון123

New member
איך אתם מציינים את יום ההולדת?

בשבוע הבא יום ההולדת של ירדן
זו הפעם הראשונה שנחגוג בלעדיה
היא היתה אמורה להיות בת 11. אני כל הזמן חושבת מה אפשר לעשות ביום הזה? איך לציין אותו? הייתי רוצה, עם כל הכאב, לחגוג את היום שבו היא נולדה, לציין אותו במקסימום שמחה שאפשר. כי אני כל כך מודה על השנים בהן היא הייתה לנו. איך אתם מציינים את היום? סוג של אזכרה? מזמינים אנשים שאהובכם/אהובתכם אהבו? משמיעים שירים שהם אהבו? עולים עם בלונים לקבר? אנחנו פשוט לא מצליחים להחליט.......

דליה ח

New member
טיפ קטן שאולי תאהבו .

איך חוגגים יום הולדת לילדה שלא זכתה להגיע ל11 שנים ? באמת שאלה קשה. שאלה קשה בכל גיל, ובכל זאת.... אפשר להזמין חברות קרובות, שיכתבו לה שירים , יציירו לה ציורים, ולאגד אותם בחוברת קטנה. זו תהיה מתנה יפה לירדן. ואני בטוחה שהיא תאהב אותה , מאיפה שהיא נמצאת. אני כל כך מבינה את ההתלבטות שלכם, זה אכזרי לחגוג יום הולדת לילדה בת 11 שכבר לא פה. אבל אי אפשר בלי לציין אותו בדרך כלשהי. אצלנו , כבר שלוש שנים השלט "יום הולדת שמח" עדיין על הדלת של אודליה. אנחנו לא יכולים להוריד אותו. בכל שנה מאז ציינו בדרך אחרת. איך שזה זורם. אני מחבקת את המשפחה, ומאחלת לכם לשרוד את היום הזה.

שרוני ../images/Emo25.gif

ביום הולדת 6 של רותם התאספנו כל המשפחה הקרובה (סבים סבתות, דודים דודות) ועלינו לקבר. הבאנו לו בלון גדול של ג'ירפה וקשרנו למצבה. דודה אחת הביאה 6 פרפרים יפים ממתכת (כאלו ששמים בגינות). לא הצלחנו לשמוח שם, רק בכינו נורא. אח"כ חזרנו כולנו אלינו הביתה, ושמנו סרטים שלו בוידאו וראינו כולנו במשך כמעט שלוש שעות. בהתחלה הצפיה הייתה קשה ועצובה, אח"כ היא כבר הפכה לכיף כי כולנו ישבנו וצחקנו ונזכרנו בכל הדברים שהוא היה עושה. השונה מבחינתכם הם גיא ושקד. הם גדולים כבר, ואני לא בטוחה שלהביא אותם לסיטואציה כזו זה יהיה טוב עבורם. אולי להכין עוגה יפה כמו שרק את יודעת, עם מלאכית ורודה ויפה עליה, מסביבה עננים וקשת? לקחת את העוגה לקבר ולעשות פיקניק קטן שם? להחליט מראש שזה לא הולך להיות עצוב (לפחות לא בזמן שהילדים איתכם), לקחת טייפ עם שירי יומולדת...... להוסיף דברים יפים לגינה שלה שם, כמו פסלים קטנים של חיות או גמדים או מה שזה לא יהיה. בית העלמין שלכם הוא כל-כך אחר ופסטורלי, שזה בהחלט נשמע לי כדרך טובה. ביום השנה ללכתו של רותם (21/2/08), בזמן שנהיה באזכרה, אני אחשוב גם עליכם ועל ירדן שתהיה חסרה לכם בדיוק חצי שנה

שרון123

New member
תודה דנדוש../images/Emo25.gif

מותק
הקישוטים כבר מוכנים, הכנתי בחוג קרמיקה ארנב בשבילה, וגם פרפרים ופרחים. כשנבוא עם הבנים נביא בלונים, לא חושבת שאוכל להכין עוגה מקושטת. אבל בטח אכין כיבוד לאחה"צ. לא יודעת אם הנוכחות של המשפחה המורחבת לא תקשה עלי. ואם הם יבואו? אז עם כל הילדים? יהיה לי קשה מידי לראות את כל הילדים שמחים בלעדיה. ומצד שני לא רוצה לבקש שלא יביאו ילדים. ומה עם המורות והסייעות שהיא אהבה? להזמין אותם? שירי יומולדת.... לא חושבת שאעמוד בזה, אבל אולי נשמיע בבית שירים שהיא אהבה, וברקע תמונות שלה שירוצו. את סרטי הוידאו עדיין לא סידרנו, אז זה מסובך יותר, אבל אולי זה דווקא יהיה יותר מוצלח, ניראה..... בעצם ההתלבטות העיקרית שלי היא את מי להזמין. לא רוצה להעיק, לא רוצה שיבואו אנשים שיעשו לי לא טוב, מבולבלת.

לפי מה שאני יודעת....

יש כאלה מהמשפחה הקרובה שלא עושים לך טוב.........אז תימנעי! ולדעתי, ואני לא רוצה לפגוע חלילה, אין טעם להזמין סייעות או מורות כי אני באופן אישי מרגישה קצת מתעלקת. יכול להיות שאצליכם זה מרגיש אחרת. ובקשר לילדים - וזה שוב אני באופן אישי, לא יכולה לסבול ילדים בכל מה שקשור לרותם. לא באזכרות, לא בשיבעה (ממש אסרתי על חברים ואפילו אחיות של עודד להביא ילדים), ובטוח לא ביום ההולדת שלו. אבל, זו אני
סרטי וידאו לא חייבים להיות מסודרים לדעתי. אפשר פשוט להקרין אותם ולשבת להסתכל עד שמרגישים שדי. הכי חשוב, אל תחשבני לאף אחד מלבד שרון ודודו!!!!!

ואתם

תהיו בליבי, ביום הזה. איזה סיוט, דנה יקרה.
הזמן הזה, שעומד מלכת, וממשיך כאילו כלום... ועברה שנה שלמה, וזו רק שנה אחת...
הימים האלה, לקראת יום השנה של רותם...קשים.

שרון123

New member
ואם תירצו להציץ באתר

אני בונה לבד, כך שזה לא מקצועי. וזה עדיין בשלבי בניה די התחלתיים. אשמח להערות/הארות ירדן לנצח

ענן כבד

New member
קראתי את הכתבה על ירדן ../images/Emo201.gif

אין מילים . האסון מגיע לפתע ואי אפשר להתגונן .והנחמה שלכם בתאומים היפיפים שיש לך . את ההודעה על פרופיל גבוה קבל בני בדוארהצבאי .באותו יום קבל את המחלה .שבוע לא יותר ואבדנו ילד כך חדר האסון אלינו הביתה .

שרוני יקרה ../images/Emo14.gif

לכי בעקבות הלב. יכול להיות גם שתתכנני משהו ויצא אחרת בסוף... כל דבר זה טוב ויפה, ומכובד, ובמילא כל כך כואב. סתם, אין לי עצות מיוחדות. מאחלת לכם שירגיש לכם נכון, כל מה שתחליטו.

שרון123

New member
תודה תודה לעונים../images/Emo23.gif

מתחילה להתגבש תוכנית, נשאר רק לקוות שנצליח לשרוד את היום הזה בלי להתמוטט. אני משתדלת להיות כל הזמן עסוקה בהכנות, כדי לא לטבוע בייאוש....

eaz1514

New member
../images/Emo201.gif מצטרפת להמלצות השונות כל דרך שתמצאי

לבטא את כאבך, געגועיך היא לגיטימית. גם אם תחליטי לא לעשות כלום, לא לציין כלפי חוץ כמוני רק עולה לקבר עם פתק שהכנתי בכתב יד, משמיעה מוסיקה שרונן בעצמו צרב מהרדיו שבאוטו, יושבת על האבן, בוהה בשמיים ולא במצבה, חושבת על תקופות שונות של 22 שנות חיים שנגדעו, נזכרת באותה הרגשה בלתי נשכחת שאמא מרגישה כשתינוק נולד, הבכי הראשון, ההנקה הראשונה, המפגש עם האח הבוגר, וכמצוותו של רונן לא בוכה אלא ממשיכה לעיסוקי עם האבן הכבדה בלב. רק שביום הולדת האבן שוקלת פי אלף. אילנה , אמא של רונן

אפרת37

New member
ביום ההולדת של אחותי הלכנו לקבר שלה אמא שלי

אחותי קרובת משפחה וכמה חברות שלה, הדבקנו מלאכים על הקבר הינו שם קצת ואחר כך הלכנו להורים שלי, הכנו עוגות והינו עצובים, כי איך אפשר לשמוח ביום הולדת של בחורה בת 35 שכבר לא נמצאת איתנו. זה יום קשה, מצד שני כל יום הוא יום קשה... תעשי מה שהלב שלך אומר את יודעת הכי טוב מה את צריכה.

yazi22

New member
חיבוק של אהבה וגעגוע

לך שרון, לירדן ולכל המשפחה. מקווה שתמצאו הרבה זכרונות וסיבות לצחוקים וחיוכים ביום הזה. יעקב.

למעלה