איך אתם מרגישים עם הטרור בזמן האחרון?

איך אתם מרגישים עם הטרור בזמן האחרון?

כנראה שכרגע זה בעיקר באירופה, לפני כמה שבועות באוסטרליה וזה קיים בכל מקום בעולם כנראה.

האם גל הטרור האחרון מבאירופה משפיע אליכם? איך אתם מרגישים? האם אתם נוהגים אחרת?

זה המקום לספר

http://www.iba.org.il/bet/bet.aspx?type=1&entity=1069147

carlimi

New member
וואו ...מה אני אגיד לך?

ההרגשה הפרטית שלי לא משהו. זה מאוד מפחיד ויש חששות מאוד גדולים ממה שעלול לקרות בעתיד.
אבל, כאן, איפה שאני גרה בארה"ב, לא יכולה להגיד שאני מרגישה משהו, או שאני חיה בחשש.
הכל אותו דבר.
דגל ישראל ששמנו מעל הגארז' בזמן המלחמה, עדיין מתנוסס בגאון בקידמת הבית שלנו.
אנחנו כאן שנתיים וחצי, ולא חווינו אפילו פעם אחת חוויות או סיפורים שאנחנו שומעים כל הזמן מאירופה.
ימים קשים

אצלנו לא מרגישים כלום,

אני חיה על אי בצפון סקוטלנד, יש פה אוכלוסיה קטנה ואין פה קהילה יהודית או ישראלית. אבל בגלוזגו, מאתמול, יש שמירה של מאבטחים והורים בבית הספר והגנים היהודיים, ובתי הכנסת.

חלק מחברי הוירטואלים באזורים האלה מרגישים רדופים ומאוד לא נוח. מנהלת דף הפייסבוק של ישראלים בסקוטלנד, מקבלת בקשות הצטרפות מאנשים שמתנגדים לישראל, חברה וירטואלית אחרת מצטערת שקראה לילדים בשמות כל כך ישראלים, ואני מתחילה לשקול האם לשנות בטופס בבית הספר של בוני את העובדה שהיא יהודיה, ניתן לרשום ללא דת. בקיצור, ההרגשה מאוד לא נוחה.

עדין לא החלטתי אם באירופה, הכנסת כוחות גדולים של משטרה וצבא אמורים להרגיע את הציבור, או שזה בעצם התעוררות של אירופה לבעית הטרור. הלוואי.

forglemmigej

New member
זה מתחלק לכמה חלקים

אלף, המוסלמים הקיצונים ימשיכו בפעולותיהם ההזויות כל עוד שניתן להם להשתולל, איך שזה נראה הממשלות התעוררו ומתחילות לשים סוף לדבר, כל עוד הסמולנים/ליברלים היו בשלטון הם נתנו לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה כי המרחב הפרטי מאד מקודש באירופה ,כמו שהוסבר במקומות שונים נראה שהמוסלמים בשכונות המצוקה הודרו מהתרבות המקומית הם חיים כביכול באירופה אבל הם לא מרגישים חלק מהמילייה, אי אפשר לתת לאנשים להגר למקום מסוים ולא לתת להם להשתלב, האם זה אשמת המקומיים או אלו שמקרוב באו, אין לדעת , רוב המדינות הם מאד לאומיות בתרבות שלהן ולא רוצות משהו שיהיה בעל תרבות אחרת, היהודים למשל חיו מאות בשנים באירופה אז הם למדו איך להתנהג המוסלמים כנראה עוד לא, דבר נוסף אין דבר כזה בעצם מוסלמים יש אנשים ממדינות שונות של דת איסלאם יש כאלו מאינדונזיה או בוסניה שלא מזיז להם כל השריעה ויש כאלו שמתפללים שמונה עשרה פעמים ביום , אני באופן אישי לא הייתי מהגרת למדינה שהדרישות להתקיים בה כל כך שונות מהערכים שלי , באופן אישי אני לא דואגת אבל מעולם גם לא לבשתי מגן דויד , לא הלכתי לבית כנסת ועל אוכל כשר אין מה לדבר

Mottek

New member
אין הבדל

ההרגשה הכללית היא חרא. תראי, זה כואב, עצוב ומדאיג. אבל למעט היציאה של הילד בגן של האמצעי, לא שמעתי או הרגשתי שום שינויי בסביבה שלי.
דיברתי עם אמא שלי בדיוק על הנושא הזה, והיא סיפרה לי על כמה שאותה זה מדאיג. היא עלתה ארצה כדי שהילדים שלה יוכלו לחיות ללא אנטישמיות, והנה אני ואחותי שתינו בחרנו לעזוב את הארץ. אני יכולה להבין אותה, אבל מצד שני אני ממש לא רואה את עצמי גרה בארץ. אולי אם מקרים כאלו יקרו יותר קרוב אלי ויהפכו מוחשיים יותר (
) אשקול שנית את העניין.

mumfor4

New member
מרגישה פחות בטוחה

באופן כללי, הקהילה היהודית קטנה ואין לנו בתי ספר וגנים יחודיים.
הבטחון שמתחלק בין ההורים בימי א בבית הכנסת לא מרגיע אותי והחלטתי להוציא את הילדים משם כרגע. הרבי רמז שאני פחדנית שנכנעת לטרור ושאין התרעות ממוקדות.
העניין עם התרעות כאלה תמיד מעלה גיחוך אני לא חושבת שמישהו יטרח לשלוח פקס עם תאריך ההתקפה. אבל אולי אני חרדתית מדיי.

אני חשה שיש שינוי והמדינות באירופה אולי ישכילו למגר את תאי הטרור הרדומים אבל אני בספק בעניין הזה.
נבואה קודרת היא מה מצפה לאירופה בעוד שני עשורים.
ההרגשה שלי היא שאין מקום בטוח על הכדור.

mumfor4

New member
הסברתי שאנחנו לוקחים פסק זמן

שמאוד לחוף לנו כרגע עם בית ספר ופעילויות שונות ושאנחנו רוצים לנוח בסופי שבוע , כשהמצב יתבהר אני אולי אנהל שיחה עם בן ה10 שלי לגבי התאומים , זה לא הטריד אותם במיוחד .

האמת שמודה שהפיגוע בבית הכנסת שהיה קצת עירער אותי

וכשהלכתי להתנדבות שלי קצת הייתי בלחץ אבל עבר לי.
אמא שלי כמובן אמרה לי להימנע מללכת למקומות של ישראלים/יהודים פה אבל זה לא שאני הולכת בכוונה למקומות של יהודים/ישראלים בלבד כך שזה לא אישיו מבחינתי.
&nbsp
&nbsp

alphadelta

New member
אכן מלחיץ

אבל לא יותר מלהיות בתל אביב של סוף שנות ה90 עם כל האוטובוסים המתפוצצים. וכמו שאז המשכתי לסוע באוטובוסים (וצרחתי עם כולם כל פעם שהאגזוז עשה רעש) כך אני מאמינה בהמשך השגרה. אני לא אלך אמנם לאיזור שמרגיש לי לא בטוח. אבל גם לא עשיתי את זה לפני מה שקרה בצרפת. אני לא מוכנה להתבייש במי שאני. אני יהודיה וישראלית. אני גרה באיזור שיש בו זרים וכמו שהקוריאנים מדברים קוריאנית בסופר עם הילדים שלהם, הלבנונים ערבית, והגרמנים גרמנית. כך אני אדבר עם ילדי עברית. בינינו כולם מדברים אנגלית על אותם נושאים של גידול ילדים, מחיר הדלק ואיזה מעצבנת המורה החדשה. ושוב, לא אלך לאיזור שמרגיש לי לא בטוח. אבל גם לא עשיתי את זה לפני. אני ערנית לחדשות ואשים לב ואשנה אם יהיה צורך. אבל נכון לעכשיו, אין שינויים.

rona73

New member
אכן, מאוד מלחיץ

אנחנו בבולגריה.
הילדים הולכים לבית הספר היהודי בסופיה.מה שעובר לי בראש בזמן האחרון לא נעים בכלל!
אני גם מלמדת בבית ספר הזה.
מאז הפיגוע בבורגס ההבטחה מאוד מורגשת בבית הספר.
בינתיים הכל כרגיל למרות החששות.
חוץ מהב"ס לא רוצה ללכת לאירועים בבית הכנסת.

המשך יום נעים לכולם!

למעלה