איך אתם נערכים לקראת השיבה למסגרות החינוכיות?

איך אתם נערכים לקראת השיבה למסגרות החינוכיות?

שלום לכולם, שנת הלימודים בפתח. אותותו , הילדים חוזרים למסגרות. לגן ולבתי הספר. המעבר מהחופשה לשגרה הוא שלב הדורש התארגנות, התאמה, התאקלמות, הסתגלות. רעיונות, הגיגים, מחשבות וטיפים לקראת ההשתלבות המחודשת במערכות החינוכיות יתקבלו בשמחה. להשתמע, עינת גבע

בעיה...

הבכורה עולה לכתה א'. כרגע היא בחדר ילדים. חשבנו להעביר אותה לחדר אחר כדי שתהיה לבד, הגדולה, עם שולחן כתיבה (יש גם מקום בשבילו בחדר ילדים אבל באיזו פינה) וכדי שהקטנים לא יפריעו לה ללכת לישון בזמן. לילה אחד היא ישנה בחדר הנפרד. עכשיו איכשהו הבן שלי (בן 3) לא מסכים ואומר שהחדר הנפרד הוא "שלו". (דוקא בעבר מי שישנה בו היתה בת גן החובה) בקיצור, אני לא יודעת איך להחליט מי ישן איפה (ולפי זה איך לסדר את הרהיטים, המדפים, המשחקים וכו') - "להנחית" עליהם מי יישן איפה או מה ? חוץ מזה שכולם גם רוצים תמיד לישון איתי בחדר (מה שגורם לזה שלפעמים חלק נרדמים לידי על הרצפה או בסלון וכו') אני ממש אובדת עצות בנושא.

מועצה משפחתית....

שלום רב, אני מציעה לכנס את המשפחה למועצה משפחתית. לשתף את הילדים בהתלבטות, לעשות סיעור מוחות משותף בו תרשמו מלאי של כל ההצעות. בשלב שני תבחנו יחד כל הצעה ותבחרו את האפשרות המקובלת על כולם. החל מהאפשרות שכולם יישארו לישון בחדר אחד, וכלה ברוטינה. לפי רוח הדברים שאני שומעת מדברייך, ניסיון להנחית החלטה עלול להזמין מאבק על בסיס יומי. בברכה, עינת גבע

למעלה