איך אתם עושים בצק פריך?

פיפי99

New member
איך אתם עושים בצק פריך?

השתמשתי בקמח מחיטה מלאה, ושמן קוקוס שהיה במקרר
ביחסים של 2 כוסות קמח מלא, ו- 150 גר' שמן קוקוס
הייתי צריכה להוסיף די הרבה מים כדי שיהיה בצק, והוא היה פריך מאוד ולא קל לעיבוד.
אמא שלי אומרת פחות שמן, יותר קמח.

למישהו יש נוסחה מנצחת לבצק פריך?
(לא עם מרגרינה)
 

ladybug6

New member
אכן הרבה יותר מדי שמן קוקוס

כשממרים חמאה/מרגרינה לשמן קוקוס מפחיתים קצת בכמות כי שמן הקוקוס יותר כבד.
הנה מתכון שנוסה בהצלחה:

½3 כוסות קמח (500 גרם)
½ שקית אבקת אפייה (5 גרם=כפית)
2 כפיות מלח (12 גרם)
75 גרם שמן קוקוס בטמפרטורת החדר
½ כוס מים (120 גרם)
½ כוס שמן (100 גרם)

למתכון מתוק אפשר להוסיף גם כ-3 כפות סוכר.

הבצק אכן קשה יותר לעבודה, כי שמן הקוקוס מאוד מתקשה.
 

פיפי99

New member
אני מחפשת בסיס לפאי

לכן האבקת אפיה נראית לא לא מתאימה.

הנה מה שמצאתי ב- FOOD 52

2.25 כוסות קמח
0.5 כוס שמן קוקוס
כפית מלח
כף סוכר
0.33-0.5 כוסות מים

איך זה נראה לך?

(אבדוק ואדווח)
 

ladybug6

New member
האבקה דווקא כן מתאימה

זה לקוח מתוך מתכון של פאי/קיש.
לפאי מתוק תוסיפי 3 כפות סוכר.
אבקת האפייה מוסיפה טיפה אווריריות לבצק, צריך לחורר אותו באפיה עיוורת עם מזלג או לשים עליו נייר אפייה וקטניות יבשות (מתפקד כמשקולת שלא יתפח).
אפשר גם פשוט להשמיט את אבקת האפייה לחלוטין - ניסיתי גם כך וגם כך וזה יוצא אחלה.

במקום להיאבק עם הרידוד, פשוט תהדקי את הבצק עם האצבעות.

הבצק שתיארת נראה בסדר, אבל הוא יצא לך יותר כבד מזה שאני רשמתי למעלה. היתרון שלו הוא שחלק מהשמן קוקוס הומר לשמן רגיל, מה שעושה את הבצק פחות כבד. אבל מה שנראה לך
 
עכשיו עכשיו עירבלתי לי כזה חבר

והוא מצפה במקרר שיגיעו ניירות אפיה, ימרח בריבת משמש תוצרת בית,עם תערובת של אגוזימלך,שקדים מלוחים(!.) שקדים רגילים,פיסטוקים לא קלויים וקינמון, ופרורי בצק מעל.
הבצק נטעם ע"י הסובבים בשל ריחו העז וקיבלת תשואות. עשיתי אותו עם אבקת סוכר .
תמונות כשיהיה מה.
 
השתמשתי

בקמח סורגום- מה שקרוי בעברית דורה. יצא בצק יציב ומעולה. הריח מטריף. אני מחכה שיצטננו כדי להסיר מהתבנית
 
בבקשה

עוגיות ריבה אגוזים
על בצק פריך משמן קוקוס וקמח סורגום
מצויינות, אגב במתכון מתוק אפשר להוריד משמעותית בכמות המלח מהמתכון המקורי
 
ככה זה כשאת מחפשת תחליפים לאפיית לחם

שיהיה שווה ולא כמו מה שמוכרים נ"ג בכל מקום שזה שמנוני ולא שווה לכלום חוץ מטוסטים וגם אז מצריך שמירה בקרור.
פתאום את נתקלת בטף
בסורגום ומגלה שמה ששנים חשבת וידעת שהוא אוכל לציפורים הריהו מעולה גם כאוכל לבני אדם!
דורה!
 
לא בא לי עליה

אני קונה את סוגי הקמח השונים ומערבבת בבית לפי תחושתי בהתאמה למאפה. הקמח שלה לא מנפיק לחם כמו הערבוב בין טף, סורגום,תפוחי אדמה וטפיוקה. אני לא אוהבת את הרעיון שעושים על גב המגבלה כסף והרבה כשאני יכולה לבד לערבב לפחות טוב כמוה.
 
נראה לי שאת "מסתדרת" מעולה


אני ממש מבינה אותך.
המחיר שערורייתי בעיני. ניצול ציני של המצב.

אפרופו רק כי כבר נכנסונ לעניין.
קמח לבן רגיל, הפושט הרגיל.
שנים שאני קונה אותו ב- 4.5-5 ₪ לקילו.
חברה שלי בראש פינה
קונה 3 ב- 10, וכשבא להם זה 4 או 5 ב- 10!!!
אותה פירמה...

פשוט יאק אחד גדול
 

RSPA

New member
איפה קונים קמח דורה במחירים שפויים ?

ראיתי בעדן אבל זה איזה 19 ש"ח לחצי קילו.
האם יש זרעוני דורה בחנויות מזון לציפורים והאם אפשר להשתמש בזה (אחרי טחינה עצמאית) ?
 
אני לא יודעת

קונה בניצת הדובדבן את אלה במיכלי הפלסטיק שגם זה בעייתי מאד בעיני.
אני שוקלת לפנות למפעל האריזה בבית שמש ולבדוק רכישה ישירה מהם, גם של דורה גם של סורגום ויש להם גם חומוס שבשימוש תדיר כאן.
הם אורזים מגוון מובחר של קמח ללא גלוטן והמפעל נקי מגלוטן.
http://www.ofekminhateva.co.il/#!pro/c1br1
 

RSPA

New member
כן, זו החברה שמערבבת את הקמחים ל"קמח תמי".

באמת מענין אם הם יהיו נכונים למכור ישירות לצרכנים בלי מתווכים.
אשמח לשמוע מה תעלי בחכתך.
 
למעלה