איך אתם קוראים לבן/בת הזוג ?

איך אתם קוראים לבן/בת הזוג ?

האם בשמות פרטיים ? שמות שהמצאתם ? או משהו אחר.... אנחנו לאחר לידת בתנו הבכורה- התחלנו לקרוא אחד לשני "אבא" ו-"אמא". כך גם הילדים יודעים איך לקרוא לנו (ולא קוראים בשמות הפרטיים). וגם זה נחמד לנו לשמוע את זה.

אביטל60

New member
זה מאוד תלוי

תלוי בזמן, במצב, במצב רוח וכו' לפעמים שמות פרטיים, לפעמים שמות שהמצאנו ולפעמים סתם שמות חיבה מתוקים... אתה בא להגיד לי שאתה לא קורה יותר לאשתך בשמה הפרטי?? או שמות חיבה? אלא רק אמא? אני לא הייתי מסכימה, רק ליד הילדים! חוץ מזה מבטיחה לך שהילדים שלך ישמחו לשמוע אותך קורא לאמא שלהם "ממי"...

candy77091

New member
מסכימה.

בעלי הוא מאמי בכל מצב גם אצל ההורים שלו וגם אצל ההורים שלי ואין מצב שזה ישתנה.יש לי עוד מלא שמות בשבילו.נוני,מותק,נשמה,מלאך וכל מה שתרצו.. בשמו הפרטי אני קוראת רק אם אני מדברת עליו בגוף שלישי..

תראי,

לאשתי אני קורא גם בקיצור לשמה. אבל בדרך כלל "אמא". קרא לי משהו מצחיק - בן דוד שלי ואשתו לקחו אותי טרמפ. ודיברתי עם אשתי על הילדים. וכשסיימתי שאל אותי הבן דוד "אתה ואשתך בבית ב.... והילדים אצל אמא שלך בישוב.... ?" חחחחחחחחח אז אשתו הסבירה לו....

טחג

New member
לפעמים בשמות הפרטיים

ולפעמים אבא/אמא. והגדולה ששמעה אותנו בהתחלה משתמשים בשמות הפרטיים למדה שרק אנחנו משתמשים בשמות שלנו והיא לא.

אני קוראת לבעלי בשם חיבה

וכשאני במצב רוח פחות טוב אז בשמו. בעלי מסרב להמציא לי שם חיבה למרות שבמשך שנים הפצרתי בו ולבסוף התייאשתי. ניסיתי אפילו לעזור לו לחשוב ולהמציא במקומו שם חיבה בשבילי אבל זה לא עבד.
האמת היא שעד היום זה מפריע לי, אשמח אם למישהו יש פתרון.

גם אני לא הסכמתי לשם חיבה.

אשתי המציאה לי שם חיבה. ואני מעולם לא רציתי להמציא לה שם חיבה. (שם החיבה שאני קורא לה היום הוא: אמא). הסיבה שלי היא פשוטה- השם מייצג את הישות, את האדם. (כמו השיר המפורסם: לכל איש יש שם....). כמו ששמותיו של הקב"ה מייצגים את תכונותיו- שם אדנות - שהוא אדון הכל, שם הווי"ה - שהוא המציאות כולה. וכו'. כך גם האדם. ואני אוהב את אשתי בשמה, את ישותה כמות שהיא- בלי צורך להמציא שם כינוי. לא. אני אוהב את אשתי, את שמה, ואת פעולותיה. בדיוק כמו שהם.

תלוי

בפני אחרים- כולל משפחה קרובה- בשמו. בינינו - בשמות חיבה לשם המקורי או בשמות חיבה שהמצאנו... {פאתטיים במקצת, יש לומר
} או בשם המקורי, תלוי במצב רוח. לפני הילדים- משתדלים "אבא" ו"אמא", אבל לא תמיד מצליחים, ואז זה חוזר לסעיף הקודם.

למעלה