איך אתם רבים?

• פותח הנושא rldog
  • פורסם בתאריך

rldog

New member
איך אתם רבים?

יש לי ידידה נשואה שאמרה לי: "אני יודעת שבעלי כועס עלי כאשר הוא מאד מנומס, אומר הרבה "סליחה", "בבקשה", ו "תודה" על כל צעד ושעל. כאילו לא רוצה להגיד מילים קשות ופוגעות ולא להתפרץ חס וחלילה, אבל יש פתגם שאומר "ככל שהרגשות רחוקים יותר רבים יותר הנימוסים.", כלומר זהו נימוס מזוייף, לא מזמן רבתי עם אישתי, זה התחיל במין סוג של דיון על הנושא, מהר מאוד ראינו שלא מסכימים, ולאט לאט זה ניגרר להעלבות אישיות הדדיות. ואד מגיע הרגע שאני תופס ששום דבר שאני אגיד לא יעזור, ואז אני שותק, ואחרי זה היא שותקת וכל אחד משוכנע שהוא צודק, והצד השני יורד להאשמות אישיות ולא מדבר על העניין האמיתי ויש נתק מוחלט לכמה זמן עד שנרגעים ממש ןחוזריםלשיגרה(ע) לפעמים אני חושב שהמריבות האלה מזיקות יותר מאשר מועילות, גורמות להרגשה רעה ולא מביאות לשום שינוי חיובי אלה לדשדוש עמוקי יתר בשיגרה המעייפת של הנישואין לעומת זאת פובליוס טרנטיוס אמר "מריבות האוהבים מחדשות את האהבה." האמנם? איך זה אצלכם? האם ריב מחזק או הורס את הקשר? איך אפשר לחזק קשר אחרי ריב?

תהליך... ../images/Emo3.gif

מדברים
מתווכחים
מתעצבנים
שותקים... שתיקה ארוכה...
הכל עובר בחיים

Lir האחת

New member
ריבים..

צריך בהחלט לדעת לריב. הכי חשוב בעיני זה לדעת שגם כשרבים צריכים להיות גבולות. שגם אם הכי לא מסכימים והכי מרגישים תסכול וכעס צריך לשלוט על מה שאומרים ולשקול מילים. שהרי אנחנו כבר אנשים מבוגרים ולא ילדים קטנים שקשה להם לשלוט בעצמם בשעת כעס. אם מבינים שיש גבולות ורבים בצורה "נכונה" אז אפשר לשקם לאחר מכן את הקשר... לגבי מחזק או הורס? לדעתי ישנם ריבים שיכולים לחזק וישנם ריבים שיכולים מאוד להרוס את הקשר... הכל תלוי בריב עצמו ואיך הוא מתנהל.

murphy

New member
רגע רגע רגע, תן לי להבין

רשמת " לא מזמן רבתי עם אישתי, זה התחיל במין סוג של דיון על הנושא, מהר מאוד ראינו שלא מסכימים, ולאט לאט זה ניגרר להעלבות אישיות הדדיות." התחלתם שיחה על איך צריך לריב וזה גרם למריבה? אני רק רוצה להיות בטוח שהבנתי נכון

rldog

New member
הסבר

יש דיון על נושא מסוים (תוריד את "ה" הידיעה") ,,,, ד"א: לא משנה הנושא מגובות שקיבלתי בפורומים אחרים אין תשובה מעשית, חבר שלי אומר שהוא לא רב עם אישתו הוא אומר לה "את צודקת" ועושה מה בראש שלו כניראה שהוא צודק

Zoharrr

New member
לא נכון.צריך לדעת לריב כמו אנשים מתורבתים!

אצלנו, כשאנחנו מתווחכים וזה מגיע לריב,ואנחנו מתעצבנים... בד"כ אני זאת שמרגיעה אותו,ואיך אני עושה את זה? אני אומרת לו שישים לב לאיך שהוא מתנהג ומה הוא אומר,ואיך הוא אומר את זה... ושיחשוב פעמיים כי אנחנו לא אנשים מהסוג הזה... ואז זה חוזר לנורמל. מי שפגע מתנצל,מסכימים על הנושא או לא מסכימים עליו... וכשזה לא מגיע לעצבים אז אנחנו פשוט אומרים:"אמרת/עשית אתמול ככה וככה וזה נורא פגע בי,הייתי מעדיפה שפעם הבאה תעשה את זה אחרת" ואז יש הבנה,התנצלות...והלאה :)

rldog

New member
יש דיון ויש ריב

כל זמן שיש דיון ניתן לדבר הגיונית זה הופך לריב כאשר מתערבות אמוציות אחרי שנות נישואין רבות יש כל כך הרבה משקעים, שכמעט לא ניתו לנהל דיון זו התחושה שלי לפחות

murphy

New member
ההבדל בין ויכוח למריבה

בויכוח - אתה לא מסכים אם הנאמר במריבה - אתה לא מסכים עם האומר

Zoharrr

New member
שטויות....

גם כשיש ריב,אפשר לעשות את זה בלי לפגוע....ולהישאר מתורבתים. בחים שלי לא קיללתי או קוללתי במהלך ריב. וגם ההורים שלי ככה,אחרי 36 שנות נישואין.

הרזבם

New member
יפה מאד

>חבר שלי אומר שהוא לא רב עם אישתו הוא אומר לה "את צודקת" ועושה מה בראש שלו כניראה שהוא צודק< חבר שלך צודק במאה אחוז. בשביל מה לבזבז זמן על מריבות? תן לה להרגיש צודקת ועשה מה בראש שלך. זו הדרך.

Zoharrr

New member
אני בשוק שיש אנשים כמוכם!

המפתח לזוגיות נכונה וטובה הוא תקשורת. אז מה אם לא תמיד מסכימים? אנחנו אנשים שונים שבאים ממקומות שונים וסביר להניח שיהיו לנו דעות שונות ולא תמיד תהיה הסכמה... אבל צריך לדעת לקבל את השונה ואת האחר,ולהשלים עם זה. לא צריך דווקא לריב ולהתווכח וגם כשרבים,צריך להישאר מתורבתים.

הרזבם

New member
מה קשור מתורבתים?

בשביל מה לריב? כשאין הסכמה והעניין לא נפתר בדיבורים ודיונים, תמיד יהיו מריבות. אלא אם כן יש נכונות של הצדדים לקבל ולהשלים עם משהו שלא מקובל עליהם. אחרת תהיה כפיה ודיכוי. בן זוג חכם, שלא מוכן להיות מדוכא ולא מוכן שיכפו עליו ויודע שהסכמה לא תהיה, לא מבזבז זמנו בויכוחים עקרים ומתישים שרק מעלים את המתיחות ומורטים את העצבים. אפשר בקלות לוותר עליהם. ממילא הסכמה לא תהיה. מה קשור מתורבתים בכלל? עושים כן עם הראש, אומרים "נכון. את צודקת" וממשיכים הלאה. פשוט וקל. וגם מתורבת.

pain is MY love

New member
עניין מסובך אצלי...

אני זכיתי בחבר מרוקאי אמיתי ככה שריבים לא חסר לנו בבית... לפעמים הם מחזקים ולפעמים מזיקים תלוי על מה הריב רק אתמול בלילה רבנו על איזה משהו עד שהוא נרדם ואני פשוט התיאשתי מלהתעצבן אז נכנסתי למיטה חיבקתי אותו ונרדמתי גם. זה ללא ספק היה הפתרון הכי מהיר מה גם שהוא אמר לי מתוך העייפות "חבל על הריב גם ככה אנחנו נשלים עוד מעט" אבל אני באמת מאמינה שמה שלא הורג אותך מחשל אותך והריבים האלה בסופו של דבר גורמים לנו להבין כמה אנחנו חשובים אחד לשני וכמה קשה לנו להיות בריחוק...

rldog

New member
בשתהיה בגילי, אחרי 20 שנות

נישואין, תשאל את השאלה הזו בשהייתי בגילך גם אני חשבתי כך

L y c a n

New member
זו סתם ציניות

פשוט נראה קצת מטופש לחפש "נוסחא" של מריבה.

למעלה