איך אתם שומרים על בריאות המים בבית ?

איך אתם שומרים על בריאות המים בבית ?

אצלנו ישנה הפרדה מוחלטת בין מים לצריכה חיצונית, לבין מים לצריכה פנימית.

א. במקלחת אנחנו בהחלט משתמשים במים החמים מהדוד.
ב. במטבח :
1. מהברז הראשי רק במים הקרים לרחיצת כלים, רק בחורף משתמשים קצת במים חמים.
2. לשתיה, בישול וכל פעולה הקשורה במזון, יש לנו ברז נפרד עם מסנן וממנו משתמשים למלא את הקומקום או מים לבישול (אם רוצים מים חמים לזרז בישול כל שהוא, אפשר בזמן קצר מאוד לחמם מים
בקומקום).
לגבי המסנן, החלפת מסנן עולה כ-250 שקלים והוא טוב לשנה. בנוסף, מצורף למסנן מיתקן קטן שכאשר מלאה לו שנה, הוא מתחיל לצפצף ולהפעיל אור אדום המזכיר להחליף מסנן.
3. בפיה של כל ברז בבית יש מסנן מכני קטן שגם עוזר בסינון ובעיקר מקטין את צריכת המים ("חסכמים").

הדסהש1

New member
במטבח יש את המסנן.לשתיה במים מינרלים

לבחשול מי ברז מורתחים..ולרחצה במים מהדוד רק בחורף מחממים מעט

כפי שנאמר אתמול בכלבוטק ע"י מומחים

דוד השמש מקבל קורוזיה וגורם לעופרת במים , עופרת שמשך הזמן גורמת להרעלת הגוף, למחלות ואפילו כאחד הגורמים למוות.
כאשר הרתחה לא עוזרת אלא לפעמים אפילו מחמירה. (הרתחה טובה אולי נגד אנזמים וחיידקים, אבל לא נגד מתכות כמו עופרת זרחן ומגנזיום).

במפורש נאמר שמי שרוצה לשתות מי ברז, רק במצב שהברז מכוון למים הקרים עד הסוף, כדי שלא ייכנסו גם מים רעילים מהדוד (יש צנרת נפרדת למים רגילים שמגיעה ישירות הביתה, וצנרת המים החמים שעוברת דרך דוד השמש).
המחקר שלהם מצא שבכולם יש עופרת רק בדודים של "כרומגן" יש מתחת למותר שזה 10 מיקרוגרם לליטר.
ושאל שם מומחה, למה בכלל צריך שתהיה כמות מסויימת שמותרת, צריך לשאוף לאפס.

כמו שאמרתי, אצלנו התקננו ברז נפרד עם מסנן, לטובת מי שתיה, בישול וכדומה.
אני שותה כל השנים מי ברז, אשתי דווקא מעדיפה לפרנס את מי-עדן.
(ולא עזר לי שסיפרתי לה שמי עדן לוקחים מים ממעין הסאלוקי ברמה, שליד המעיין יש מרבץ פרות גדול, שזה לא בדיוק מה שמועיל למים, בעיקר בחורף כשיש גשמים, אבל אני מדבר ללמפה...)

י מ י ת 2

New member
לא צפיתי בכלבוטק. לא אוהבת אותו.

מחממת מים בפזגז. וצורכת מים לכל המטרות מהברז. אמנם דוד שמש כנראה יותר זול, אבל מדי פעם מתגלים החליים שלו.

אז מי הטיפש כאן ?

חולי הנפש שממציאים את הסיפורים הללו, או מאות האלפים שמאמינים להם ?
המסקנה ברורה.
מי שקרא את המחקר שלי "התנ"ך כתוב בעברית שכל אחד מבין", התגובה של כולם "לא יכול להיות", אבל אלו עובדות.

ואולי רעידות האדמה הן בגלל

האנשים שמפיצים שנאת חינם, שגורמים לשסע בעם, שחיים כעלוקות על חשבון אחרים ולאלוהים פשוט נמאס?

ladybug4NLP

Active member
אצלנו ברז של תמי 4 ברז על השיש/סנן תחת הכיור

לשתיה, ובישול.
הדוד שלנו חדש (פחות משנה)
בכל שאר המקומות מים רגילים, נדמה לי שלמכונת הכביסה יש איזה סנן נגד אבנית.

אמממה, בשטיפת כלים יש לנו בעיה.
אנוחנו גרים בבית ישן וכנראה שמתחת הבלטות יש חסימה של המים הקרים כי בשטיפת כלים (בלבד) הלחץ של המים הקרים חלש מאד ואם קצת מסיטים את הברז אז יש מקבלים מים חמים עד חמים מאד.

בשלב הזה בעלי שוטף כלים כי הוא לא רוצה לפתוח את כל הבלטות, ואני לא מסוגלת לשטוף עם מים רותחים.

aviaviz

New member
בעיה,

זה לא גומר לכם את המים החמים למקלחת ולשאר הדברים? תנסו להזמין מישהו שיטפל בזה.

בכל מקרה ,גם אנחנו משתמשים רק במתקן של מים מינרלים ,במקרה שלנו זה מי עדן.

ladybug4NLP

Active member
לא-זה לא גומר לנו את המים החמים

זה פשוט מעצבן בעת שטיפת כלים

המחיר הוא להרים את הרצפה בחצי דירה בת 60

הפיצוי: המים חמים מידי והבעל שוטף כלים

aviaviz

New member
גם אצלנו ככה-תשובות

במקלחת משתמשים במים חמים מהדוד
במטבח ברחיצת כלים -בקיץ עם הקרים ובחורף קצת עם החמים
לשתיה ובישול -רק מהמתקן מים של מי עדן ,וגם משתמשים במים המורתחים .

למעלה