איך אתם שורדים את המצב הבטחוני?

mother cat

New member
איך אתם שורדים את המצב הבטחוני?

מוזמנים לכתוב ולשתף ברגשות, בחששות, אולי בחוויות משפחה מורכבת במרחב מוגן...

בינתיים אני יכולה לדווח שהבת של בעלי נסעה לחמותי - מה שכנראה חיובי כי חמותי מתמודדת יותר טוב ממני עם לחץ שלה. באזעקה הראשונה היא צרחה מבכי במקלט והיה ממש קשה להרגיע אותה. מקווה שעכשיו היא רגועה יותר. הבן של בעלי קיבל את התפקיד להרים את הבן שלי מהמיטה בלילה אם יש אזעקה ולרדת איתו למקלט. לצערי יצא לנו לבדוק את התפקוד תחת לחץ אתמול והוא עמד יפה במשימה. הוא מנסה לא להראות אבל הוא בחרדות ואני יודעת שקשה לו... הקטנים לא ממש מבינים תודה לאל. אבל היה לילה קשה אחרי שהקטנה התעוררה במקלט ולא ממש חזרה לישון אחר כך.

איך אתם? שתפו אותנו....

ornme

New member
תהיות...

עד מתי.
כי בכל פעם מחדש פורץ משהו, ואז מפסיק,
והדברים נשארים לא לגמרי ברורים, כי ההפסקה היא רק עד הפעם הבאה.
ובכל הפסקה מתכוננים שם, בעזה, בלבנון, בסוריה, באירן , למשהו הבא שיפרוץ מתישהו... בונים לעצמם מרתפי ענק ומעברים תת קרקעיים, ממלאים אותם באמצעי לחימה, מנסים לשכלל, ובעצם ההפסקה היא לא ממש הפסקה, היא רק פסק זמן להתחמשות מחודשת שלהם, להסקת מסקנות ולהפקת לקחים מה יזיק לנו יותר, מה יפגע בנו יותר,
והם מתחבאים מאחורי אנשים שמנסים לחיות, שאוספים גרוש לגרוש וחולמים לברוח... אנשים שבלית ברירה מגוננים בגופם על שרצים.

והעולם רוגש נגדנו, כי מערכת ההסברה שלנו מאוד לקויה.

ראיתי אתמול את מסיבת העיתונאים שהיתה לעיתונאים זרים. איך המארגנים , כוחותינו (!!!) שיבחו את עצמם...
ואיך הם לא הצליחו, ממש לא הצליחו, להעביר את התמונה במלואה.

"לפלסטינאים אין כיפת ברזל" . זו הייתה המסקנה בעניין העוול הנוראי שנגרם לפלסתינאים...
לא הוזכרה אפילו ברמז הפגיעה שחמאס, לא אנחנו, חמאס, פוגעים באנשים האלה... (כיפת ברזל הם יבנו להם... פחחח)
לא הועלה הצורך לגונן על האנשים הללו באמצעות מיגור החמאס...

וזה ממשיך
וזה ימשיך.

ואני שומעת את נכדתי הפעוטה מתארת אזעקה... וצורך במחסה...
פעם חשבתי שזה ייפסק מתישהו.

mother cat

New member
מסכימה עם כל מילה...

ונשבר הלב מהילדים הקטנים שיודעים מה זו אזעקה, מה זה מקלט...
ביום ראשון נתפסתי בחוץ עם בן ה 4.5 שלי בזמן אזעקה ורצנו לחפש מקלט בבניין ליד... בחיים לא פחדתי ככה! והשיחה אחר כך כשראיתי כמה הוא מבין, כמה הוא קולט מה קורה - פשוט שובר לב!

XמXלה

New member
יש סטרס אבל לא היסטריה

אולי בגלל שהילדים כבר גדולים.
החיילצ'יק היה מאז תחילת המבצע עד אתמול באחד מיישובי עוטף עזה, הבנות טסות היום ללונדון עד תחילת ספטמבר, מצאתי להן עבודה אצל משפחה ישראלית והקטן (שחוגג מחר 14 קייצים
) רוב הזמן אצל אבא שלו.
נשבעת שאני לא בחרדה מהטילים עצמם כמו מהבהלה בשנייה הראשונה של הסירנה שנשמעת כמו יללה

mother cat

New member
לונדון זה טוב! איזה כיף להן....

את לא לחוצה מהחייל בעוטף עזה? שיעבור מהר ושיחזור הביתה מהר!

XמXלה

New member
לחוצה אבל יודעת שהוא לא בפנים

אלא ממוקם באחד היישובים בעוטף וגם משתדל סמס לי כל כמה שעות... משתדלת לא להיכנס יותר מידי לסרטים.

1Shir

New member
אני במרכז הארץ, וכאן, הדבר הכי קשה שאני צריכה

לשרוד הוא שינויים בלוחות השידורים ברדיו/TV... ממש רחמנות עליי, נכון?
יש כאן אזעקות אבל לא יותר מכמה מיום ומיירטים את מה שמגיע אז בינתיים
אנשי המרכז דואגים בעיקר לכל מי שנמצא במקומות אחרים...

שייגמר כבר !!!

נ.ב. אני גרה לבד אז אין לי סיטואציות של אזעקות עם משפחה (וגם כשבמקרה היו, לא עשינו אותו דבר למשמע האזעקה...), לשמחתי המשפחה של אבא שלי בכלל בחו"ל בתקופה הזאת...

kisslali

New member
ככה זה נראה מבחוץ

שלשום בבוקר כשהמצרים תווכו הפסקת אש, בגלל לילה לבן זפזפתי בין שני ערוצי החדשות, ב- ITV כבר בשמונה בבוקר אמרו שהחמאס דחה את ההצעה בגלל שהם רוצים שישראל גם תתחייב לפתוח את מעברי הגבול, ה-BBC המשיך להתעלם מהפרט הקטן הזה עד 10:00 לפחות. ככה זה עובד: תמונה של הסבל הנוראי בעזה ומייד תמונה של חיי יום יום רגועים ושלווים בישראל, דיווח על מאות הרוגים פלסטינאים והמשפט הבא "בישראל אף אחד עוד לא נפגע". סוג של זלזול באינטליגנציה.

אתמול ברדיו המקומי (BBC כמובן) ראיינו מספר נערות מוסלמיות, בכניסה למסגד בלוטון כולן אמרו שהן רוצות לטוס לסוריה להלחם למען אחיהן המוסלמים. המראיינת שאלה אותן לאיזה צד הן רוצות להצטרף, והן ענו לצד המוסלמי, המראיינת אמרה ששני הצדדים מוסלמים והן בלי להסס הן ישר ענו שהן יבדקו את הנושא ויחליטו לאיזה צד להלחם, אבל שהן רוצות להלחם ויהיא מה.

ללי

ornme

New member
כמה רע וכמה לא מפתיע...

שמעתי אתמול את לפיד בראיון.
הוא הדגיש שבעולם כבר מבינים מה קורה כאן.
בעולם מבינים שהחמאס אחראי למצב.

נו, באמת.
בעולם לא מבינים. בכלל לא מבינים.
גם בגלל שמחפשים אותנו, אבל בעיקר משום שאנחנו לא מסבירים טוב.
זה כל כך מתסכל.

מקווה שהתשובות של הנערות הסתומות האלו שתארת, יביאו אנשים שם למסקנה שמשהו במנטליות שלהן דפוק.
אם מישהו יטרח בכלל לחשוב על זה...

למעלה