איך אתם תרגישו אם אומר לאחד מכם שאתה טועה

• פותח הנושא EK55
  • פורסם בתאריך

EK55

New member
איך אתם תרגישו אם אומר לאחד מכם שאתה טועה

למרות שאתה הבנת שבאמת טעית. האם באמת לא תכעסו עלי. כי לא נעים לשמוע ממישהו שאומר עלינו כי טעינו. אני מבחינתי,מרשה לכל אחד לאמר לי שטעיתי ואני בטח שלא אכעס, כי אני אף פעם לא כועס, גם אם מקניטים אותי שלא בצדק. אני אפילו מרשה לכל אחד מחברי הפורום הנפלאים כאן לרדת עלי ואני אמשיך להיות ידיד שלו. ככה זה אני. אין לי שום טינה בלב לאף בן אדם, גם אם רימה והונה אותי.

Sודית

New member
היי עזרא - איך נרגיש?

זה תלוי בהקשר עם מה אתה אומר וכמובן תלוי איך אומרים. זכותו של כל אדם לחשוב שמישהו אחר טועה בדבר זה או אחר ולהביע דעה, אני לא רואה כאן סיבה לכעוס אם אומרים זאת בנימוס. שום דבר לא מכעיס אותך? ת מ ה ת נ י

EK55

New member
סודית.בני אדם לא אוהבים שאומרים להם כי טעו.

הם אפילו לא מעוניינים ללמוד מה נכון יותר, כי האמירה "טעית" משפילה אותו. בני אדם אוהבים לשמוע את המילים אתה צודק, אתה מבין טוב,אתה נבון.

ושוב אתה מכליל

והנה גם אתה לא קורא ולא מפנים...(ראה פוסטים אחרים שלך) אז לפני שאתה יוצא בהצהרה כוללת על בני אדם תתבונן ראשית על עצמך...

צהלול

New member
אולקוס

זה מה שתקבל, אם תצבור הכל בבטן. יש כאן עוד אחד שאין לו טינה לאף בן אדם, כנראה שאתה לא חריג

EK55

New member
צהלול. הכוונה שלי היא לא להגיע למצב של כעס

פנימי. אם אדם כועס,אז הוא באמת חייב להוציא החוצה ולהתבטא בצורה חיובית, אבל בכל זאת תמיד ישאר משהו בבטן.

EK55

New member
כעס חיצוני נוצר רק לאחר הכעס הפנימי.כל הגדולה

והחוכמה היא לא להגיע למצבי כעס פנימיים וזו החלטה אישית של האדם , שמחליט שהוא לא מוכן לכעוס גם אם האנשים ינסו בכח להרגיז אותו. האדם יכול לאמר לעצמו,שיעשו ויגידו מה שהם רוצים, אני אחליט על גורלי ואני שאחליט אם לכעוס או לא לכעוס. אני מצפצף על מה שהם אומרים ולא אכפת לי כלום על זה שהם הרסו וקלקלו. לא אכפת לי שהם מרמים,כי זו בעיה שלהם. אני לא מצפה ממנו שיקיים את הבטחתו. הבטיח ולא קיים.לא נורא. שלא יעזור לי. אף בן אדם לא חייב לי משהו, גם אם אני עזרתי לו בשעת צרה.

Sודית

New member
תגיד או תכתוב....

לי קשה להאמין שישנם אנשים שאף פעם לא כועסים או אנשים שאוהבים את כולם......אין חיות כאלה בעולם.....אין. זה לא ייתכן שאינך כועס על שום דבר......מה אין בך רגשות? מה אם צובטים אותך אתה לא נצבט ?

EK55

New member
פעם הייתי כועס.ראיתי שזה עשה לי רק רע והיה לי

קשה לתפקד ביום יום בגלל הכעסים. כיום הפכתי את הקערה על פיה ואת רגש הכעס סילקתי מהחיים שלי. בהחלט שיש לי הרבה רגשות. אני מזיל דמעה במצבים מרגשים, אבל לא בוכה כמובן. דרך אגב,אף פעם לא היה לי רגש עצב.

"אבל לא בוכה כמובן"- מדוע? כבר נכתב

"הגברים בוכים בלילה לא נשמע קולם הגברים בוכים בלילה בכי נעלם"... אני לא מבינה מה זה 'כמובן'? מה מובן?

Sודית

New member
יש לי שאלה עזרא.....אתה צוחק לפעמים?

אם כן אז למה שלא תבכה לפעמים? מי יכול להסביר לי מה ההבדל? למה רגע שמח מותר להראות ורגש עצוב לא? מי אמר? והנה לך השיר.....

EK55

New member
כן ודאי שאני צוחק לפעמים,לא צחוק אדיר.אני לא

בוכה, אולי בגלל שאני אף פעם לא עצוב. אולי בגלל שאני לא מצטער על חלב שנשפך. אולי בגלל שאני לא מצטער על מה שקרה. אולי בגלל שלא אכפת לי גם אם הבית ישרף. אני לא בוכה על מי שמת. אני כן מזיל דמעה כאשר משהו מרגש אותי,אם למשל איזה חולה אנוש הבריא, וכשאדם מת,אני ממשיך בדרכי הרגילה, הולך לרקוד,כמו שעשה זורבה היווני (עם אנטוני קו'ין)

לא מובן. לא מובן...אולי כמו זורבה היווני אתה

חי בסרט? תסלח לי אם אני שמעת צינית... הרבה עבודה השקעת בבנית חומה, הה? מעניין מה קורה כשהחומה נסדקת?? מותר לבכות. מותר להצטער. מותר להיות עצוב. השאלה אם אתה נשאר שם, או מתקדם הלאה.

EK55

New member
אצלי החומה חזקה מאד ולא נסדקת,גם אם יקרה אסון

גדול מאד. בזמן פיגועים קשים אני לא מתרגש ולא כועס. אני מקבל את זה כעובדה. אני מאמין שימשיכו להיות פיגועים קשים במדינה הזו, כי זו מדינה אוכלת יושביה ולא כולה רק ארץ זבת חלב ודבש. כל יום עלול להיות פיגוע קשה במקום הומה אדם. קל מאד לפגוע בישראלים. קשה לתפוש ולעצור את כל המתאבדים.. אנחנו נמשיך לחיות כרגיל ומי שילך ילך, לא סוף העולם.

מסכן

זאת המילה היחידה שיכולה לחשוב אודותיך עצם זה שלא מסוגל לפרוץ את החומות שלך , בכדי לשמוח, או להתעצב זה שאתה לא מתרגש ולא כועס כאשר יש עוד פיגוע כאן או שם........ מאחלת לך הרבה בריאות ואריכות חיים עם קו מחשבותך........

EK55

New member
אני באמת שונא לשמוח,כי לא טוב לשמוח,אבל אני

מאושר וזה העיקר.

וואו, משהו חיובי.. אני מנסה לתאר לעצמי

האם אתה כזה...או אולי כמו זה. אבל, לא , לא ייתכן. כי הרי גם בהם נראה את פגעי הזמן. צורות שנתנה בהם הרוח. חריצים שחרצו בהם זרמי המים. או אולי אתה מערה סגורה. כזו. גם לנכנס לתוכה אסור לגעת בדבר, שמא ופן... האם המילים-יש אנשים עם לב של אבן ואבנים עם לב אדם, הוא התשובה? אני יודעת שלא. אני יודעת שזו החלטה. החלטה ותו לא. ואני מאחלת לך שהחומר ממנו אתה עשוי יחזיק מעמד לאורך זמן.

למעלה