איך אתן מכינות דג הליבוט ולא בטיגון?

22BB

New member
הנה כמה אפשרויות מהבית הקודם שלנו

אני זוכרת שהכנתי מזמן (אבל כבר לא זוכרת איך) ואני זוכרת שיעלה המליצה לנהוג בדג הזה בעדינות. אז הנה מה שיעלה כתבה :
חוק בסיסי להליבוט: לא להשרות במלח/לימון! לא לתבל באלימות !
אם מדובר בפילה שלם: לחלק אותו ל-4-6 מנות, לפי גודל. לא ממש קטנות כי מצטמק בבישול.
אפשר בסיר רחב או מחבת/סוטאז עמוקה.
או - בתבנית אפיה, אפשר להשאיר אותו שלם.
מכינה מצע מתערובת ירקות לפי מה שאוהבים: עגבניות / שום / בצל / גמבה אדומה.
אפשר לחתוך את הירקות גס או דק.
לטגן/לאדות מעט ולתבל במלח, פפריקה/חריפה או מתוקה,
ממש מעט מיץ לימון או יין לבן.
אפשר להוסיף קופסא עגבניות מרוסקות אם אין עגבניות.
להביא את הירקות לרתיחה ולוודא שיש מעט נוזלים מעל הירקות. לא הרבה כי הירקות יוציאו עוד נוזלים.
כשרתח, טועמים ומוודאים שזה טעים כי מרגע זה כבר לא נוגעים ברוטב ובתיבול.
מניחים בעדינות את נתחי הדג מעל הירקות, בשלב זה הרוטב לא מכסה אותם ועם הזמן הם ישקעו קצת, אבל לא לגמרי - זה בסדר.
מכסים את הסיר/מחבת. מבשלים עוד כדקה על אש גבוהה עד שרואים שהכל חם ומנמיכים את האש לבינוני-נמוך.
אחרי כ-15-20 דקות הדג אמור להיות מוכן. תלוי בעובי שלו וגודל הנתחים. אפשר לבשל קצת יותר או לאפות פתוח בתנור.
בהגשה, אפשר לטפטף טיפות לימון ועוד מלח, אבל כדאי לטעום כדי לראות אם יש צורך בתיבול נוסף.
אופציות נוספות:
לטחון ולהכין קציצות טובות מבושלות/אפויות, או להכין מהדג פיש אנד צ'יפס.
אפשר לאדות אותו נקי בסלסלת אידוי וליצוק בהגשה רוטב מתאים. אבל זה לא מתאים לשבת, כי דורש הגשה מהירה.
הכי אוהבים אצלי על בסיס ירקות.
הנה מה שכתבה נעמי :
דג אפוי בנייר כסף
אפשר עם הליבוט, נסיכת נילוס, סול
מלח, פלפל שחור, שום, עגבניה, פלפל, ופרוסת לימון וטיפה שמן (אפשר להוסיף מעט כמון)
לעטוף בנייר כסף ולאפות.
בנוסף מצאתי עוד מקום ששאלו על הליבוט :
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1821-16098-31394930,00.html
ושל פילדס :
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1821-16098-30559586,00.html
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
אני, כהרגלי, מעדיפה תמיד בתנור

בוחרת תבנית שאפשר להגיש אותו בה. אחרת הוא מתפרק.
אם אני רוצה לאפות אותו עם ירקות, אופה את הירקות קצת, חלקית, קודם.
הוא צריך רבע שעה, 20 דקות, לא יותר. ותיבול עדין עדין.
 
אמא שלי מכינה בערך כמו שBB כתבה שיעלה המליצה,

תמיד כשמגיעה לארץ מכינה לי את זה , כי מאוד אוהבת את זה.
מטגנת בצל, גזר, פטריות, בטטה, פלפלים עד שקצת רך, מוסיפה מעט רסק עגבניות ומים, מתבלת ואז מניחה את הדג בתבנית ועל זה שמה את הרוטב ואופה בערך 20 דקות. מעדן.
 

לאה סי

Active member
תודה בנות יקרות


 

mmw2008

New member
אני ממש פשוט, מורחת על הנתחים

רסקר עגבניות מתובל במלח, פלפל ולתנור, עד שהדג מוכן..לדעתי יוצא מעולה
 
למעלה