הנה כמה אפשרויות מהבית הקודם שלנו
אני זוכרת שהכנתי מזמן (אבל כבר לא זוכרת איך) ואני זוכרת שיעלה המליצה לנהוג בדג הזה בעדינות. אז הנה מה שיעלה כתבה :
חוק בסיסי להליבוט: לא להשרות במלח/לימון! לא לתבל באלימות !
אם מדובר בפילה שלם: לחלק אותו ל-4-6 מנות, לפי גודל. לא ממש קטנות כי מצטמק בבישול.
אפשר בסיר רחב או מחבת/סוטאז עמוקה.
או - בתבנית אפיה, אפשר להשאיר אותו שלם.
מכינה מצע מתערובת ירקות לפי מה שאוהבים: עגבניות / שום / בצל / גמבה אדומה.
אפשר לחתוך את הירקות גס או דק.
לטגן/לאדות מעט ולתבל במלח, פפריקה/חריפה או מתוקה,
ממש מעט מיץ לימון או יין לבן.
אפשר להוסיף קופסא עגבניות מרוסקות אם אין עגבניות.
להביא את הירקות לרתיחה ולוודא שיש מעט נוזלים מעל הירקות. לא הרבה כי הירקות יוציאו עוד נוזלים.
כשרתח, טועמים ומוודאים שזה טעים כי מרגע זה כבר לא נוגעים ברוטב ובתיבול.
מניחים בעדינות את נתחי הדג מעל הירקות, בשלב זה הרוטב לא מכסה אותם ועם הזמן הם ישקעו קצת, אבל לא לגמרי - זה בסדר.
מכסים את הסיר/מחבת. מבשלים עוד כדקה על אש גבוהה עד שרואים שהכל חם ומנמיכים את האש לבינוני-נמוך.
אחרי כ-15-20 דקות הדג אמור להיות מוכן. תלוי בעובי שלו וגודל הנתחים. אפשר לבשל קצת יותר או לאפות פתוח בתנור.
בהגשה, אפשר לטפטף טיפות לימון ועוד מלח, אבל כדאי לטעום כדי לראות אם יש צורך בתיבול נוסף.
אופציות נוספות:
לטחון ולהכין קציצות טובות מבושלות/אפויות, או להכין מהדג פיש אנד צ'יפס.
אפשר לאדות אותו נקי בסלסלת אידוי וליצוק בהגשה רוטב מתאים. אבל זה לא מתאים לשבת, כי דורש הגשה מהירה.
הכי אוהבים אצלי על בסיס ירקות.
הנה מה שכתבה נעמי :
דג אפוי בנייר כסף
אפשר עם הליבוט, נסיכת נילוס, סול
מלח, פלפל שחור, שום, עגבניה, פלפל, ופרוסת לימון וטיפה שמן (אפשר להוסיף מעט כמון)
לעטוף בנייר כסף ולאפות.
בנוסף מצאתי עוד מקום ששאלו על הליבוט :
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1821-16098-31394930,00.html
ושל פילדס :
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1821-16098-30559586,00.html