איך אתן מצליחות לאזן בין הלב לראש

The Blue Fairy

New member
איך אתן מצליחות לאזן בין הלב לראש

כשאתן רוצות משהו ויודעות בראש שזה לא רעיון חכם?
יש דירה שאני ממש (!) רוצה, באיזור מעולה, משופצת (בניגוד לנוכחית שלנו) ונראית טוב.
רק מה - 250 ש"ח יותר ממה שאנחנו משלמים כיום, ארנונה יקרה יותר וועד בית יקר יותר.
אני יודעת בראש שזה יהיה צעד מאד לא חכם, למרות שאני סיימתי ללמוד ועכשיו מחפשת עבודה במשרה מלאה, טל עדיין סטודנט ואנחנו פשוט לא נעמוד בזה כלכלית.
עכשיו - איך מסבירים את זה ללב? :|

The Blue Fairy

New member
הלוואי, המצב לא מזהיר

josie1986

New member
מה ההפרש יהיה בסה"כ?

והאם אתם באמת באמת לא תוכלו לעמוד בזה?

אנחנו גם לאחרונה עברנו לדירה שהיא בכ-1000 ש"ח יותר יקרה מהדירה הקודמת שלנו. התלבטתי מאוד האם זה יהיה צעד חכם ואני משערת שעוד מוקדם להגיד מבחינה כלכלית. אבל, אין ספק שזה היה הצעד הנכון מבחינות אחרות. אנחנו מאוד אוהבים את הבית החדש שלנו, כיף לנו לחזור לפה (בניגוד לבית הקודם), כיף לנו לארח וכו'. הפשרה שלנו היא שאנחנו הרבה פחות יוצאים לבלות בחוץ, כך אנחנו ממתנים את הפערים בין הדירות (לא שיצאנו לבלות כל חודש ב-1000 ש"ח, אבל עדיין זאת לא הוצאה מבוטלת). כרגע אני גם עובדת במשרה חלקית ואני מאמינה שכאתחיל לעבוד במשרה מלאה המצב ישתפר.

העצה שלי היא לשבת על החשבונות שלכם ולראות האם באמת ההפרש בין הדירות הוא משהו שלא תוכלו לעמוד בו, או שעם קצת תכנון זה דווקא משהו שהוא בגדר סביר. האם יש מקום להתמקח עם בעל הבית? אולי לנסות להגיע איתו להסכם ארוך טווח בתמורה להנחה כלשהי? לפעמים בעל הבית מוכן להתגמש במחיר אם הוא יודע שהדיירים ישמרו לו על הדירה ויהיה לו שקט תעשייתי.
במידה ולא - אין מנוס אלא פשוט להמשיך ולחפש משהו שיעמוד בסטנדרטים שלכם ולהאמין שבסוף תמצאו משהו שגם תאהבו וגם יהיה מתאים לכיסכם.

The Blue Fairy

New member
ההפרש צפוי להיות בערך 500-700 יותר

אולי בזמנים רגילים היינו עומדים בזה, אבל השנה יש לנו את החתונה על הראש ששואבת מאיתנו כספים :|
האמת שרעיון טוב לשאול אם יש מה לדבר על המחיר - מעניין אם זה יעבוד

Mooa-Numi

New member
זה בדיוק מה שהעסיק אותי היום

מצאנו דירה מושלמת שממש מתאימה לצרכים שלנו. רק מה, 500 שקל יותר מהיום.
אני אדבר דוגרי - הדירה שאני גרה בה היום היא דירה של 3 חדרים, בערך 7-80 מ"ר והיא 2000 (1000 לאחד). שכונה רחוקה מהאוניברסיטה, קצת מפחידה בחלקיה, אך סופר מגניבה [סוג של פלורנטין. ואני גם עובדת פה אז בכלל]. הדירה שאנחנו רוצים היא באותה שכונה, ענקית (יותר מ100), מתאימה לצרכים שלנו (חדר שינה + חדר סטודיו למאור + סלון ענק + מרפסת שירות קטנה בשבילי) ב2500. שזה כבר המחירים של שכונות אחרות, יותר יקרות. מצד אחד 500 שקל יותר. מצד שני, אני מרגישה שזה שווה את זה, פשוט, לא ברור איך המחירים קפצו כ"כ בשנתיים האחרונות (כשעברתי לחיפה שילמתי על חדר 750.. איך 1250??)

The Blue Fairy

New member
המחירים פה נהיו לא שפויים (יחסית לחיפה כמובן)

אני יושבת על יד2, לפני כמה ימים ראיתי את הדירה שגרנו בה לפני 3 שנים - דירה בחביבה רייך, לא משופצת ולא ממוזגת (שהיום זה תנאי אצלי) - בזמנו שילמנו עליה 1700 ש"ח, היום רוצים עליה 2100!
ובקשר אליכם - נכון ש2500 זה מחיר של שכונות אחרות, אבל לא לבתים באותו סדר גודל, בנו"ש וברמז זה המחיר לבערך 60 מ"ר

למעלה