איך אתן משיגות עזרה ????

איך אתן משיגות עזרה ????

שלום לכולכן , אני עדיין לא הצטרפתי רישמית אליכן , למשעשה רק היום ראיתי שקיים הפורום הזה ... אני כמעט חודש אחרי לידה ורציתי לשאול אתכן הותיקות והלא ותיקות , איך אתן מסתדרות עם העזרה , כלומר , מי עוזר לכן בשמירה על התינוק אם צריך או בכל דבר אחר שאתן צריכות ? אמא / חברות / מטפלת בתשלום במידה וזו אמא/ חמה חברה או אחות וכדומה האם אתן " מכריחות " אותן לעזור או שמא הן מתנדבות בעצמן ?? אני שואלת מכיון שאני אדם שתמיד היה עצמאי ביותר ואף פעם לא נאלצתי לבקש עזרה מהמשפחה , להיפך תמיד הייתי זו שנעזרים בה ועכשיו אני ממש "תקועה " בלי עזרה , אימי חולה , חמתי זקנה וחולה , החברות שלי או רווקות או אימהות טריות בעצמן , ככה שיוצא שכל המעמסה היא עלי ועל בעלי , האמת שאין לי כל כך בעיה עם זה בגדול , פשוט היינו חולים לפני זמן מה ונתקענו בלי עזרה , נאלצנו לעשות הכל כשאנחנו חולים וממוטטים , מה גם שבעלי נאלץ ללכת לעבודה , בקיצור לא פשוט ... אז מה השיטה שלכן ? אולי יש לכן טיפים/ רעיונות לתת לי ???

פשושולה

New member
זה נושא מסובך...

אני דורשת רק מבעלי שיעזור. ההורים שלי באופן כללי קצת אכזבו אותי, למרות שממש בשבועות האחרונים יש שיפור משמעותי במצב. חמותי עזרה מאד בהתחלה - תמיד הייתה שמחה לעשות בייביסיטר כשלמדתי, ואפילו הייתה מטפלת של הבובה במשך כחודשיים, עד שזה התפוצץ בקול גדול. ועכשיו - אנחנו מסתדרים בעיקר לבד. אני חושבת שניאלץ להתחיל להישתמש בשירותי בייביסיטר תוך החודשיים שלושה הקרובים, אבל בינתיים - אנחנו שורדים. תני לי רק לנחם אותך טיפה - אחרי שלושה חודשים פתאום נהיה הרבה הרבה יותר קל... (בד"כ, שאף אחת פה לא תתעצבן עלי, יש גם ילדים שלוקח להם יותר זמן...)

sipi1

New member
רק על עצמי לספר ידעתי...

ברוכה הבאה ! (מה עם ניק חדש ?
) אנחנו גרים, מבחירה, במרחק נסיעה ארוכה משתי המשפחות, כך שהורים לא היו אופציה לעזרה (מלבד במצבי חירום, ןגם זה בתיאום מראש והניב בסוף יותר כאב ראש מאשר הקלה). נעזרתי המון בשכנות במצב משפחתי דומה - "שמור לי ואשמור לך", ובאמת שכנים טובים הם הרבה יותר מאחים. יש היום התארגנות ברשת של אמהות מאותו איזור מגורים לשיתוף פעולה בצורה דומה (היו כאן כמה איזכורים בימים האחרונים, אני לא זוכרת בדיוק את הלינקים), וכשאין עודף כסף - זו הדרך הנוחה ביותר. היתרון בעזרה בתשלום, שאת יכולה לדרוש ולהעיר ולבחור כרצונך, אבל המחיר... תמיד תשקלי עד כמה זה מוצדק, התועלת מול העלות.

cookie1

New member
נושא לא פשוט

לנו יש עזרה מהמשפחות , אבל בערבון מוגבל. אמא שלי גרה שעתיים וחצי נסיעה ממני, ואמא של בעלי לא ממש נחשבת לעזרה. מראש התכוננתי שלא תהיה לי עזרה אחרי הלידה, כך שכל הצעה מצידן התקבלה בברכה. עד היום אנחנו ממעטים לצאת כי עדיין לא עשינו מאמץ למציאת בייביסיטר, כך שלפעמים, בתאום מראש, אחותי שומרת על יובל. הפתרון של ללידה המתקרבת הוא למצוא שמרטפית, כי עם שניים הכל קשה פי אלף ועזרה היא כבר חובה. ככה זה - אם אין משפחה קרובה, משלמים...

אביטלתל

New member
לא פשוט

אצלנו כרגע העזרה היחידה באופק היא מאמא שלי שגרה במרחק חצי שעה נסיעה ההורים מהצד השני לא ממש מכירים את איילה, וגרים במרחק של שעה+ בחודשים הראשונים אחרי הלידה אמא שלי עזרה מאוד בכל מה שקשור לאוכל בשבילי, קצת עבודות בית מתוך בחירה אני רציתי לטפל באיילה בעצמי ולא להעביר את זה לאנשים אחרים היו כמה פעמים שהייתי חולה מאז שילדתי, אם הרגשתי שאני צריכה עזרה ביקשתי מהאיש שישאר בבית זה קורה לעיתים רחוקות אין לי קשר של עזרה עם שכנים, וכל החברות שלי גרות רחוק מדי אז אנחנו מאוד עצמאיים, ואני מעדיפה את זה כך

עדי 5

New member
מזל טוב

אני נעזרת בבעלי במידה והוא זמין אבל אם לא אמא שלי תמיד מתגייסת לעזור. לשמחתי היא מציעה את עצמה. כשהילד קטן יעני תינוק אני לא אוהבת להשאיר עם בייביסיטר כי תמיד יש לי הרגשה שהיא לא תדע להסתדר עם תינוק קטן אבל ברגי שהילדים גדלים קצת סביב גיל שנה אני מעדיפה לקחת בייביסיטר ולשלם .

lulyK

New member
אני מאלה שבקת עזרה היא להן טבע

שני..... ולכן מקבלת הרבה עזרה מאמא שלי (שגרה קרוב, אבל עובדת סביב השעון ומאד עסוקה), ומאמא שלו אם אין אופציה אחרת (גרה במרחק שעתיים נסיעה וקצת "כבדה" בכל הקשור להתניידות). לא מאמינה בלהכריח, אבל להסביר שהתנאים השתנו ועכשיו אתם צריכים עזרה. אולי לקבוע ימים ושעות קבועים ע"מ שלא תצטרכי לעבור את הסיטואציה הזו (שבטח לא נעימה לך) כל פעם מחדש.

בלינקה

New member
טיפים?

מהצד של האיש אין לנו עזרה. מהצד שלי - ההורים שלי שניהם אנשים עובדים ועסוקים, אבל כשהיה צורך (כשהייתי חולה) מצאנו דרך להסתדר. או שהם היו באים (40 דקות נסיעה מאיתנו), או, לעיתים קרובות יותר) שחר ואני היינו נוסעות אליהם, ואז גם אם הם לא היו כל הזמן בבית, הם היו במרחק שיחת טלפון. היום, לצערי, אמא שלי חולה ופחות יכולה לעזור, אבל אנחנו נעזרים באחותי (רווקה), שמשתדלת, במגבלות הלימודים והעבודה, לבוא ולעזור. הטיפ האמיתי הוא לתת לעצמך הנחות. את חולה? אין מי שיעזור? תעשי רק את מה שהכרחי, היינו תטפלי בתינוק. כל השאר יכול לחכות.

תומרלי

New member
המהות של שנינו

אמא של בעלי אמנם גרה שעה מאיתנו,אבל נכונה תמיד לעזור. הוא לה נכד ראשון והיא מתלהבת מאוד. תמיד באה עם הרבה רעיונות ועושה לו המון, כמו רפלקסולוגיה וכו. אמא שלי גרה צמוד אלי (אנחנו גרים בחצר) ועוזרת כשצרי. אני בבית בחופשת לידה ובעלי איתי כי הוא עד כה סטודנט. העזרה שלהם לא תסולא בפז

yaelia

New member
אנחנו מסתדרים בעיקר שנינו

רוב הזמן אני עם הלל וכשאני יוצאת או עושה דברים, אבא שלו מסדר את העבודה שלו ככה שהוא איתו. אם ש. עובד, אמא שלי באה בשמחה, ועכשיו כשההורים של ש. חוזרים מהשליחות שלהם, יהיה לנו גם אותם. חוץ מזה מספטמבר הללי יתחיל משפחתון. ללילות (כדי שנוכל לצאת פעם בחודש), השגנו שתי בייביסיטריות מעולות, שעוד לא ניסינו את שירותיהן, אבל ננסה בקרוב.

משוש30

New member
אצלי זאת אמא ואני לא צריכה לבקש

כי מרגע הלידה היא כמעט עברה לגור פה ואני הייתי צריכה לקבוע כמה גבולות. אני יודעת שיש לי מזל כי היא ממש מתחננת לשמור עליו לפחות כמה פעמים בשבוע ואפילו מבקשת שישן אצלה (בינתיים זה עוד לא קרה). אני חושבת שכדאי ליזום שיחה עם ההורים לבדוק מה הציפיות שלהם האם נוח להם לעזור מדי פעם. לא כל ההורים ששים לעזרה אז צריך לבדוק את הנושא שלא תיווצר התמרמרות וציפיות שווא. מצד שני חלק מההורים מפחדים להציע עזרה ויכול להיות שאמא שלך תקפוץ על המציאה. בקיצור-שיחה גלויה עם תיאום ציפיות. וברוכה הבאה

עמית@

New member
רק אני ובעלי עוזרים לנו...

אך אחד אחר מהמשפחה המורחבת לא עוזר, רחוקים מדי, לא אחראיים מספיק, וכו' וכו'. אז מתמוטטים פה ושם, אבל מסתדרים

shuly1

New member
שאלה טובה

בד"כ העזרה היא מאמא שלי היא עוזרת בהכול לפעמים אני צריכה להגיד לה די כי הנתינה שלה היא אין סופית אבל... אי אפשר לשכוח את העזרה מהבנות הגדולות שלי (7 ו-9) שממש כמו אמהות קטנות מטפלות בו

מזל טוב ../images/Emo13.gif וברוכה הבאה

חודש אחרי עוד מותר להגיד, לא?
ההורים שלי הם עדיין הורים בעצמם לילדים (הקטנה בת 10) כך שהם לא עוזרים לנו בענייני שמירות וכאלו, ולמעשה גם לא בדברים אחרים. אמא של האיש מאד עוזרת לנו, במשך השנה היא שמרה על דרורי יום בשבוע באופן קבוע, מה שהיה נחמד מאד וגם חסך לנו כסף. כשאנחנו רוצים לצאת, אז לפעמים אנחנו מביאים אותו אליה (היא גרה בירושלים ואנחנו באפרת) מה שהוא קצת טרטור, או שהיא מגיעה אלינו. פעם אחת הזמנו בייביסטר והיה בסדר (טוב, זה היה בלילה ודרור ישן שנת ישרים) כשאין לי כח ואני מרגישה לא טוב, אני פשוט לא עושה שום דבר מעבר להכרחי. אז הבית נראה כמו סדום ועמורה ביום רע,ולא תמיד יש אוכל מבושל אבל אם צריך לנוח או לטפל יותר בילד חולה, זה הרבה יותר חשוב לי. אני מציעה לך לחפש בייביסטר טובה, שמוכנה גם לעשות (אפילו בתוספת תשלום) עבודות בית קלות, זה יכול מאד להקל. בהצלחה

חושחושה

New member
../images/Emo49.gif"אם אין אני לי????"

היחיד שאני יכולה לפנות אליו זה בעלי, לצערי הרב!!! זה מאוד קשה, אבל איכשהוא מתרגלים וזורמים עם זה, פשוט לוקחים אותם איתנו כמעט לכל מקום שמתאפשר! בהצלחה!

digabu

New member
אז ככה..

אצלנו עיקר העזרה מגיע דווקא מהצד של בעלי, אחרי הלידה אמא שלו עזרה לי, כי הייתי עם כאבים קשים בגלל האפידורל. עכשיו אנחנו משתדלים לא להפיל את העזרה על ההורים של אף אחד מאיתנו, כי יש קצת קשיים גופניים, אבל אחותו והבת שלה שהיא כבר גדולה מתנדבות ומציעות את עצמן כל הזמן.. אז אנחנו מאד מפונקים. מהצד שלי, ההורים שלי עובדים וגרים רחוק ולאחותי יש ילדות משלה, וצד שני שבקושי מכיר אותן, אז למעשה ההורים שלי עוזרים לה המון וגם אני, כי אחרת היא לגמרי לבד. אנחנו משתדלים להסתדר תמיד לבד, ולפעמים מתפנקים, כאשר שנינו נפלנו חולים עם בלאגנים בקיבה, אמא שלו הוזעקה והגיעה ב-חמש לפנות בוקר (פולניה אין מה לעשות).. אני לא יודעת איך היינו מסתדרים בלעדי המשפחה, ואני משערת שמראש ידענו שיש לנו גב והערכנו את זה מאד.

אין עזרה -גרים בחו"ל

אני והאיש עוזרים אחד לשני-אבל בעקרון אני המטפל העיקרי
, היה לי חודש של עזרה אינטנסיבית אחרי הלידה כשההורים שלי באו ומאז נזרקנו למים הקרים ולמדנו לשחות. מסתבר שכשאין ברירה -מתרגלים. במקום לצאת לסרט - לוקחים סרט לוידיאו, למסעדות הולכים לארוחת בוקר או צהריים עם הסלקל, קניות עושים עם הילדה וכנל כל סידור אחר. אנחנו שולחים אחד את השני להתאוורר עם חברים מדי פעם ולצאת יחד לבילוי כזוג נוכל רק כשנבוא לבקר בארץ. אין מצב שאני אשאיר את הקטנה עם ביביסיטר -אני לא סומכת על אנשים זרים כאן.

maya28

New member
ההורים עוזרים מאוד

לא צריך להכריח אותם לעזור הם עושים זאת בשמחה. לצערי אין לי טיפים לתת לך.

שיפסלה

New member
גם אנחנו בעצמאיים

אנחנו לא מכריחים את המשפחה לעזור. מקסימום רומזים. בד"כ הם בוחרים שלא להבין את הרמז למדתי שלא תמיד כשאני צריכה את העזרה הצד השני פנוי/רוצה לתת אותה והתרגלתי לסמוך רק על עצמנו עזרה בתשלום זה דבר טוב לדעתי, כי אין בו מחוייבות והתחשבנות שעלולה להיווצר כשנותנים לך עזרה ב"חינם"

למעלה