איך אתן מתכוננות לחג השבועות?

איך אתן מתכוננות לחג השבועות?

כן, כן! ממשמשים ובאים 3 ימי חופש מבית הספר... ואיך אתן חוגגות? ספרו, המליצו!
מתכון משובח לעוגת גבינה או פאי יתקבלו בשמחה ואהבה...
 
שלב ראשון הצטיידתי בשני טון גבינה

את יודעת שבזמן האחרון אני אוהבת להביא במקום עוגת גבינה פאי מוס לימון.
הוא עושה הפתעה בפה, קצת נדהים את הטועם ואחר כל מגיע החיוך.
יחד עם זה לא מוותרת גם על עוגת גבינה הכי "רגילה" שיש.
מתכונים?
עוד רגע.
חוץ מזה בשבועות הבא עלינו לטובה אנחנו בבית וחולמים על הבית.
נראה שנעביר אותו בביקורי משפחה, חברים ורביצת בטטות מול אוצר ההורדות האחרון.
אפרופו - למי יש הצעה לסדרה חדשה להתמכר אליה?
 
פאי מוס לימון - עוגה לימונית משגעת

החומרים:
לבצק:
2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
3 כפות מים קרים

למלית:
1/4 כוס מים
1 כף ג'לטין
4 חלמונים
קליפה מגוררת מ2-3 לימונים
½ כוס מיץ לימון טרי
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
3 חלבונים
קורט מלח

תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ משומנת ומקומחת

ההכנה:
1. להכנת הבצק: שמים את הקמח והסוכר במיכל מעבד מזון, מערבבים, מוסיפים את קוביות החמאה, מעבדים קלות לתערובת של פירורי בצק קטנים.
2. טורפים את החלמון עם המים, מוסיפים בהדרגה לפירורי הבצק בעוד המעבד פועל. מעבדים בקצרה, רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידים, מעצבים לעיגול בצק שטוח, עוטפים ומקררים במקרר לחצי שעה.
3. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה, מרפדים בו את התבנית והדפנות, מחוררים במזלג, עוטפים בניילון ומקפיאים את התבנית רבע שעה. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני. (180)
4. מכסים את הבצק בניר אפיה, מניחים עליו שעועית יבשה, אופים כ-35 דקות לקבלת צבע זהוב-שחום, מסירים את הנייר, מצננים על רשת.
5. להכנת המלית: שמים בסיר קטן את המים, מפזרים עלים את הג'לטין, מניחים כמה דקות לריכוך. ממיסים את הג'לטין בסיר כפול על אדים.
6. שמים בקערה את החלמונים, מערבבים במקצף ידני, מוסיפים את קליפת הלימון, מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון וחצי כוס מהסוכר. 7. מבשלים בסיר כפול על אדים, על להבה בינונית כ-10 דקות, תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהתערובת מסמיכה קצת ומצפה את הכף, מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים. מניחים בצד, מערבבים מדי פעם עד לצינון מלא.
8. כאשר תערובת הלימון צוננת, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.
9. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר הנותרת. מקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים בהדרגה את תערובת הלימון אל הקצף ולבסוף מקפלים פנימה את הקצפת, לקבלת תערובת אחידה.
10 יוצקים את התערובת לתוך הבצק האפוי, מחליקים את הקרם במרית מתכת, שומרים במקרר כמה שעות עד שהפאי מתייצב. אפשר לקשט בזילופי קצפת. מגישים.
מקור המתכון : רוני ונציה
 

maybesure

New member
ביצים לא אפויות או מבושלות היטב

לא אצלי. אין מצב שאני נוגעת בעוגות כאלו ובגלל זה לא מתקרבת לכל מיני מוסים ובוואריות. בנוסף הג'לטין מחוץ לתחום אצלי בגלל ההרכב שלו אבל זה כבר סיפור אחר.
 
הביצים מבושלות היטב

חלמון הביצה מבושל לחלוטין והוא הבעייתי ואילו החלבון במקרה הזה מוקצף עם סוכר.
כמות הג/לטין כל כך קטנה שמייצבת למרקם עדין. אני שונאת עוגות קרות עם ג'לטין בגלל המרקם .....כאן זה לא כך.
הג'לטין מופק מעצמות דגים ואם זו הצמחונות אז אני מבינה.

שיקולים אחרים הם החלטה שלך.

אז העוגה הזו לא נכנסת לקטגוריה של "כל מיני מוסים ובוואריות", היא בליגה לגמרי אחרת.

אז את העוגה הזו אני לא אכין כשתבואי לבקר, מבטיחה
 

maybesure

New member
תודה מותק

אכן בגלל הצמחונות אני נמנעת מאכילת ג'לטין, וגם לא מכניסה את המוצר הביתה.
לגבי הביצים, קראי מה שקישרתי לקדרית. חלבון וחלמון עשויים להיות נגועים, מה שלא ננגע היא הקליפה. היא מה שנקרא "המעטפת החיצונית".
 

maybesure

New member
לא לאחרונה אלא לעיתים

וגם הידיעה שהביצים לא מבושלות לא נעימה לי בין אם זה חלמון ובין אם זה חלבון.
ואגב- לא משנה באמת אם זה חלבון או חלמון - שניהם עשויים להיות נגועים בסלמונלה באותה מידה. מה שלא מדביק הוא דווקא הקליפה אבל מי אוכל קליפה?
 

דולי12

New member
קראתי את המתכון לעוגת מוס לימון. זה נראה לי

משהו משהו ואני אנסה אותו באחד הימים
 
עוגת גבינה אפויה

החומרים לתבנית 26 ס"מ:
מקובל שעוגות גבינה הן בעלות תחתית אפויה. רוב האנשים שאני מכירה אוכלים רק את הגבינה ולכן זו עוגה ללא תחתית. במידה ורוצים בכל זאת אפשר לאפות קלתית בצק פריך או להכין תחתית מהירה מעוגיות. ההכנה לתחתית כזו: לרסק עוגיות ולערבב עם 50 גרם חמאה ו2 כפות סוכר.
למלית:
• 6 ביצים,מופרדות
• 11/2 כוס סוכר(לפי הטעם, אפשר פחות)
• 1000 גר' גבינה לבנה 5% שומן
• 1 שמנת
• 4 כפות קורנפלור גדושות
• 1 כף גרידת לימון
• תמצית וניל
• קורט מלח
אופן ההכנה:
המלית:
1. מקציפים חלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, לקבלת קצף יציב.
2. בקערה נפרדת טורפים גבינה, חלמונים, שארית הסוכר, שמנת, קורנפלור, גרידת לימון, תמצית וניל ומלח לתערובת חלקה.
3. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומבליעים אותו כליל.
4. יוצקים את התערובת ואופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים שעה נוספת.
5. מצננים את העוגה בתוך התנור.

מקור המתכון - ורדה דודי
 

bibu7

New member
סדרות התמכרות

מה את אוהבת? דרמה רפואית - את בטח מכירה את האנטומיה של גריי והאוס, שלמרות שכבר לא משודרת היא גאונית. דרמה דרמה - parenthood שכבר כתבתי עליה כאן. חוזרת לעונה חמישית בסתיו. אהבת הבית הלבן? ניוז רום המעולה שחוזרת לעונה שניה עוד כמה שבועות. קומדיה? new girl the mindy project the new normal ביג בנג ת'יאורי, קומדיות עם קיק.
מעדיפה מתח? המנטליסט, מיני הסי.אס.איי. דקסטר, עונה אחרונה עולה חודש הבא. (שביעית במספר אם אני לא טועה). six feet under אם לא ראית אותה מעולה. the big c עונה רביעית ואחרונה התחילה לפני כשבועיים.

אוהבת מדע בדיוני, (למרות שיש נישה במעריצים שמתכחשים לעובדה שהסדרה היא מדע בדיוני) דוקטור הו. חוגגת 50 שנה אבל את לא חייבת לראות את כולה. את יכולה להתחיל מהסדרה החדשה שהתחילה לפני שבע עונות עם ספיישלים כל חג מולד.

שובר שורות היא הסדרה הבאה שאני הולכת לתקוף בקיץ.

מקווה שעזרתי.
 

tair40

New member
חברתי לסדרות...

אין כמו לרקום מול סדרות!
בנות אני ממליצה! מחזק את האנגלית ומשפר אותה.

אני כל היום במיטה מול הסדרות והריקמות בו"ז
 

maybesure

New member
עוד לא בטוחה באיזה הרכב נהיה

מקווה מאוד שהבנות יגיעו. אמא שלי תבשל רביולי משני סוגים, עם רוטב שמנת.
אני מכינה עוגת בסקוויטים גבינה שוקולד משהו דומה לטירמיסו. (בלי ג'לטינים ובלי ביצים לא מבושלות)

יהיו מגוון סוגי גבינות על השולחן, לחם, סלטים. אולי גם בלינצ'ס.
לא נמות מרעב
 

אמאדובה

New member
אני עוד בהכחשה

בערב בטח נעשה ארוחה חלבית. אמא שלי תהיה אצלנו ובד"כ היא אמונה על הבלינצ'סים אבל עכשיו יש לה כאבים ברגל והיא לא יכולה לעמוד, אז אולי אפתיע אותה ואכין בעצמי.
בבוקר מצטרפים אלינו אחי, אשתו ושתיים מהבנות שלהם (אחת נשואה) שיהיו באיזור ונעשה "על האש". בשנה שעברה עשינו אותו דבר והיה מוצלח ביותר, אז החלטנו לייסד מסורת
 
יש משהו מאוד מרגש בלראות את הילד שלך מכין

מאכל שכל השנים את הכנת בשבילו. בטח אמא שלך תתרגש מזה מאוד..
 

אמאדובה

New member
עשינו את זה לא מזמן ביום ההולדת שלה

אני ושתי גיסותיי הכנו מאכלים שהיא בד"כ מכינה. חלק מהעניין היה כמובן להתקשר אליה לפני, לבקש מתכונים ולהתייעץ... נראה לי שזה שימח אותה. אז הכנתי את הבלינצ'סים לראשונה, וגיליתי כמה המון עבודה זה וכמה לא הערכתי אותה עליהם עד עכשיו!
 
למעלה