איך אתן עושות את זה??

איך אתן עושות את זה??

שלום לכולם. אני חדשה בתחום ובפורום ורציתי לשאול האם הגיוני שהנקה לוקחת לי ככ הרבה זמן? אני לא מספיקה להניק את שניהם כי התאום שתלוי עליי, תלוי במשך שעות. הציצי כבר כואב וגם אין כבר זמן וסבלנות להניק את השני אז אני נותנת סימילק לשני. אני עושה משהו לא טוב? האם הם לא שבעים מהחלב ולכן תלויים שעות?? והרבה פעמים עוד אחרי כל השעות האלה אני צריכה לתת השלמה של סימילק כי נמאס וכואב לי
האם הנקה אפשרית רק כשמניקים יחד? או רק בגיל מאוחר יותר? יוצא שאני לא מצליחה להיות לבד בבית ולהניק...
הצילו. יש עצות?? קצת פרטים: התאומים בני חודש וחצי אחרי חודש בפגיה בערך. נולדו בשבוע 33 ועכשיו הם בשלושה וחצי קילו
תודה לכל העונות ואשמח לכל עצה

כמה מחשבות

ראשית ברכוה הבאה ומזל טוב על הולדת התאומים !

כתבת את המשקל שלהם כרגע אבל אם אני לא טועה לא נתת לנו את המשקל לידה שלהם ככה שלא ברור האם וכמה הם עלו במשקל.

הנקה של תאומים היא באמת יותר מורכבת ותובענית מהנקה של תינוק יחיד. להניק יחד יכול לחסוך אנרגיות וזמן ולהשאיר כמה דקות בין כל הנקה לפיפי ואולי עוד משהו ממש קצר... ככה זה לפחות בהתחלה. אז שווה וכדאי לנסות להניק יחד (לצורך העניין יש להעזר בכריות רבות או בכרית הנקה מיוחדת לתאומים).
מעבר לזה, חשוב מאד לבדוק שהתינוקות אכן יונקים באופן יעיל - המדדים החשובים: חיתולים רטובים וחיתולים עם קקי (בהתחלה לפחות 3 ביום), עליה במשקל, שהפטמות שלך לא פצעות וכואבות מדיי. אם אחד הדברים האלה לא מתקיים כדאי מאד להביא הביתה יועצת הנקה שמתמחה בתאומים שתלווה אתכם.

מעבר לזה, כדאי מאד שתהיה לך עזרה כלשהי (זה אפשרי כמובן גם בלי אבל עזרה יכולה מאד להקל במיוחד אם ההנקה מאתגרת בהתחלה), מישהו שיגיש לך אותם להנקות ובמקביל יוכל להכין לך אוכל מזין, ידאג שתשתי, ינקה קצת את הבית וכו'...

התחלות קשות

הי שני שובבים (איזה ניק מדליק )

ברוכה הבאה אלינו - מזל טוב כפול :)

אז ככה.. בנוסף למה שאמא גם כתבה -

ראשית - עלייך לזכור שהקטנטנים שלך נולדו ממש קטנטנים. גם בגודל ואני מניחה שגם במשקל למרות שלא כתבת באיזה משקלים הם נולדו.
כשתינוקות נולדים כאלה פיציים - ההנקה יכולה להיות עוד יותר מאתגרת בהתחלה ולמרות שהם עכשיו כבר "גדולים" - שלושה וחצי קילו - זה עדיין פיצי ומבחינת שבועות הם בני בערך 37-38 שבועות -
זה יכול להיות אפילו תינוק שעדיין כלל לא נולד ושלך כבר בני חודש וחצי..
אז צריך לזכור את זה כשמסתכלים באופן כללי על מה שאת מתארת.
כשהם כאלה קטנים - הם כמובן עדיין מאוד חלשים ומתעייפים מהר מאוד, ויכול להיות שזה אחד הגורמים לארוחות ארוכות. - מתחילים את הארוחה, יונקים ומתעייפים די מהר ונרדמים עוד לפני ששבעו. לכן אולי הם גם מתעוררים די מהר שוב ורוצים שוב לינוק.

באופן כללי - ארוחת הנקה יכולה להימשך גם ארעים וחמש דקות - וזה עדיין יהיה נורמלי לחלוטין.
תינוק קטן שרק נולד - אמור לינוק בין 8 ל- 12 פעמים ביממה. כשמדובר בתאומים -בהחלט שבחודשים הראשונים זה לא משאיר הרבה זמן לדברים נוספים. עליך לקחת את זה בחשבון, להיות סבלנית ולזכור שהנקה היא הרבה מעבר
לאוכל.. שהקטנים האלה מתחזקים מאוד וגדלים מאוד יפה עם החלב שאת נותנת להם ושזה באמת דבר נהדר וחשוב שאת יכולה לתת להם.
האם יש להם שאריות של צהבת ? גם זה יכול לגרום להם להיות עוד יותר ישנוניים.

האם נפגשת עם יועצת הנקה מוסמכת כדי לקבל קצת עזרה ?

חשוב להביא את התינוקות ערניים עד כמה שניתן לארוחה, כדי שיקח להם מעט יותר זמן להתחיל להרדם על השד. אפשר להפשיט אותם קצת ואז לחבר אותם לשד.
לגבי הכאבים בשד - קשה לי להעריך אם זה משהו תקין - האם הכאבים הם אחרי הרבה שעות של גירוי הפטמות. אבל באופן כללי - הנקה לא אמורה לכאוב ויש מקום לבדוק ממה נובעים הכאבים האלה.

יש אמהות שמראש מחליטות שהן מניקות בכל ארוחה תינוק אחד והשני מקבל בקבוק של חלב שאוב או של תמ"ל וזה בסדר גמור.
את צריכה לחשוב מה מתאים לך, איך את רוצה שהדברים יהיו - ובהתאם לזה להתארגן.
נסי לעשות עם עצמך חושבים ואז כיתבי פה - מה היית רוצה לעשות ? איך את רוצה שיהיו הדברים ?
ואז אנסה להתייחס ספציפית ולעזור לך להגיע לשם

בינתיים - קחי אויר, החודשים הראשונים הם עמוסים מאוד ומתישים.
כמו שאמא גם כתבה - עזרה, עזרה ושוב עזרה במה שאפשר - יכולה מאוד מאוד להקל.

חיבוק גדול

למעלה