"איך את יודעת מתי יום ההולדת שלנו"?

fatfat

New member
"איך את יודעת מתי יום ההולדת שלנו"?

שאלה לפתע בעיצומה של ארוחת הערב הגדולה.
כיוון שלא הבנתי את פשר השאלה עניתי לה: "מה זאת אומרת? הרי אני יודעת את תאריכי הלידה של כל אחת מכן"
"אבל איך את יודעת שזה באמת התאריך? את לא היית שם" היא המשיכה.
עניתי לה שיש לי את מסמכי הלידה של כל אחת מהן בה מהלך הלידה ובדיוק היום והשעה שזה קרה.
"ואם הרופא טעה? איך את יודעת שזה באמת היום שכתוב?" היא המשיכה להקשות.
עניתי לה שאין אפשרות לטעות כי גם אם הרופא היה טועה אפשר היה לראות שיש הבדל בתאריכים בין סיכום הלידה למועד השחרור מבית חולים.
ואז היא אמרה: "נכון בבדיקה של היד אמרו שאני בת עשר ולא בת שבע וחצי (הגל בו ערכה בדיקת כף יד). אז בטח הרופא טעה". הסברתי לה שבדיקת כף היד בודקת גיל עצמות ולא גיל כרונולוגי ואכן גיל העצמות שלה אינו תואם לגיל הכרונולוגי אלא מקדים אותו ולכן עכשיו בודקים למה זה.
בשלב זה היא ענתה בקוצר רוח: "טוב לא משנה" ועברה לספר על חוויותיה מחוג הבלט באותו יום.

ואני שלא רציתי ללחוץ עליה נשארתי תוהה האם היא מוטרדת לגבי יום לידתה או מהגדילה המואצת שלה.

הדברים הנשלפים לעת ארוחת ערב

(אני מצאתי עצמי מסבירה על יחסי מין מוגנים ואמצעי מניעה לילדה בת שבע וחצי לאחר ארוחת הערב, וזה אפילו לא היה קשור לשום דבר מעשי בחייה. מאיפה זה הגיע?!?)

נראה לי שבגילה חוסר התאמה בין נתונים לכשעצמו מפריע. מכיוון שהכל חייב להיות מוסבר הגיונית, הכי קל להסביר מבחינתה את חוסר התואם על ידי הזזת תאריך היומולדת, מאשר לקבל את העובדה שפשוט יש חוסר תואם הדורש ממנה בדיקות. אני מניחה, שאת הבדיקות היא אינה אוהבת במיוחד.

בכל מקרה, הייתי מנסה להראות לה הבדלים בין פעוטות עם הפרש של שנתיים בחצי ביניהם, כדי להבטיח לה שאין טעות בגילה הכרונולוגי. כי גם אם כרגע מה שמטריד אותה הוא אחר, לא הייתי רוצה שתפתח חוסר אמון כלפי המידע האובייקטיבי המועט שיש, כדי שזה לא יוביל לחוסר אמון רציני יותר בגלאים מבוגרים יותר.

ודאי גם קשור בצורך למלא את העמימות לגבי העבר

לודא שהדברים אכן ידועים, מדוייקים וכולי כי לצד זה מן הסתם יש גם הרבה דברים פחות ידועים, לפחות בחוויה שלה.
אני חושבת שהרבה מאומצים עסוקים בשאלות הללו, אך בתך מאד מילולית ויודעת להביע זאת כל כך יפה.

למעלה