איך את מכינים את החמין (שולט) של

orlu

New member
איך את מכינים את החמין (שולט) של

שלכם,אני צריכה להכין ל 6 סועדים?
 

גלי®

New member
היות וסבתי , שנפטרה לא מזמן , לקחה

איתה את סוד החמין שלה ושל אימי לקבר , לא נותר לי אלא לנסות לשחזר ... מצאתי איזשהו מתכון אצלי ... אם נראה לך בסדר , את מוזמנת לאמץ אותו... שולט – חמין הונגרי הכנת קיגלה : בצל אחד מטוגן 2 תפוחי אדמה מגורדים 2 כפות שמן פרוסת מרגרינה 3 פרוסות עבות של חלה שהושרתה במים 3 כפות גדושות קמח 1 ביצה מעט מלח מעט פלפל שחור כפית שטוחה של אבקת אפיה סוחטים ומפוררים את פרוסות החלה, מוסיפים את התפו"א ושאר החומרים, את הקמח לאט לאט ומערבבים עד שאין גושים בקערה ושלא יהיה סמיך מדי. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג . החמין עצמו : כוס וחצי שעועית חומה – השרייה 12 שעות חצי כוס גריסי פנינה חצי פלפל ירוק (או גמבה) קצת פטרוזיליה בצל אחד קלוף שלם שמינית חבילה מרגרינה 2 ת"א בינוניים מחולקים לרבעים כף וחצי אבקת מרק עוף 4 ביצים (דקורות קלות במחט – על מנת שלא יתפוצצו) כרעי עוף ללא עור (או בשר כתף) עצמות עם מח (לא חובה! ) הכנה : בסיר לחץ שתכולתו 7 ליטר , או כל סיר אחר המיועד לחמין , שמים את השעועית חומה ואת גריסי הפנינה , שמים בסיר מים עד לכיסוי. מוסיפים : פלפל ירוק(או גמבה). פטרוזיליה. שומנים - מעט מרגרינה או שמן. תפוחי אדמה. אבקת מרק. בצל קלוף שלם. 4 ביצים עצמות מח. כרעיים/בשר כתף מוסיפים את כדורי הקיגלה. (יש להוסיף מים אם חסר) .יוצקים מהתערובת , מידי פעם , על הכדורים שלא יתייבשו. להעמיד על אש קטנה ואחר כך להעביר לפלטה עד שבת.
 

orlu

New member
אואווווו גלי במתכון כזה עדיין לא

נתקלתי, זה מדהים עד כמה השולט הזה ניקרח בכל בית אחרת,שווה נסיון. בתאבון,אצלינו כבר קר ומתחשק מהריחות הללו.תודה
 

וינונה

New member
צו´לנט בסגנון עדות הטרנסילבנים

מצרכים: * שעועית מנומרת - 600 גרם * גריסי פנינה - 150 גרם * שמן - 100 מ"ל (1/2 כוס) - 200 מ"ל * בצלים בנוניים - 3 יחידות * שיני שום - 6-8 יחידות * פלפל ירוק בהיר - 1 יחידה * בשר בקר (ברוסט או משהו שמן יותר) - 1/2 ק"ג (אפשר יותר - 750 גרם) ניתן להמיר בבשר עוף - שוקיים * עצמות בקר (עם הרבה מיח בפנוכו) * קישקע לפי הצורך והרצון (אצלינו אין) * מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה
מצרכים לקוגלי: * קמח לבן - 300 גרם * קמח תירס - 150 גרם * שמן - 100 מ"ל * מלח, פלפל, סוכר * פרוסת חלה שהורטבה ונקצצה דק
אופן ההכנה:
* קוגלי * יש כאלה שממלאים את "הדבר הזה" בשקית בד. אצלנו כדי שיישרף ויקבל טעם של ג´חנון... לא מלבישים אותו בכלום. שמים בקערית אחת את קמח התירס ועליו שופכים מעט מים רותחים ומערבבים היטב בקערית שניה מערבבים את הקמח הרגיל עם כפית סוכר, פלפל שחור, שמן ופרוסת החלה ומערבבים היטב. אחר כך להוסיף את קמח התירס ומערבבים היטב. יש להוסיף מים במקרה והתערובת יבשה מידי ומתפוררת. ליצור גוש בצורת תיבה/לבנה או משהו מסוגנן אחר. את זה נשים אחר כך בתחתית הסיר. מי שחושש מהתפוררות הגוש יכול לעטוף בנייר אפיה ולקשור בחוט.
* חמין* שעועית בטיפול נמרץ: לבשל את השעועית במים במשך 20 דקות. להשאיר במים הרותחים לחצי שעה. לשפוך את המים ושוב לשפוך על השעועית מים רותחים ולהשאיר לכ-10 דקות ולשפוך את המים. לחזור על שלב זה עוד פעם אחת והנה הוקוס פוקוס יש לנו שעועית מוכנה לבישול בחמין. בסיר רחב (וגם עמוק) לשפוך מעט שמן. להכניס את הקוגלי (ולהתפלל שהתחתית שלו תישרף
). ליד הקוגלי להניח את הבשר (בגוש אחד)ואולי איזו חתיכה או שתיים של עצם וגם בצל אחד ו4 שיני שום מעליהם לפזר שכבת שעועית ומעליה שכבת גריסי פנינה ואחר כך שוב שכבת שעועית ומעליה פלפל ירוק חתוך לרבעים (ומנוקה מגרעיניו) 2 בצלים, שום פלפל, שיני השום הנותרות פפריקה מתוקה ומלח (אצלינו בבית מקלפים את הבצלים - ניתן להשאירם בקליפתם - בשביל לשזף עוד יותר את החמין). על הכל לשפוך את השמן + מים רותחים שיכסו את כל המרכיבים + 2 ס"מ נוספים. לכסות במכסה. להניח על אש חלשה מאד למשך הלילה, כאן נכנסת לפעולה הבלאטה...
אם רואים שהחמיןנכנס לרתיחת אמוק, סימן שהאש הקטנה
, גדולה מידי. יש להרים קונסטרוקציה של "אש, בלאטה, סיר". ללכת לישון.
יש להמנע מסיורי לילה ליד הסיר ("רק הלכתי לעשות פיפי"....... שמענו עליכם...
) ניתן להכניס לתנור בחום נמוך מאד. לקום ליום מלא תקווה (" מי חפר לי כבר בקוגלי??
) החמין יוצא יבש יחסית לחמינים המזרחיים. ולא. אצלינו לא מכניסים תפוחי אדמה וביצים לחמין.
 
למעלה