צו´לנט בסגנון עדות הטרנסילבנים
מצרכים: * שעועית מנומרת - 600 גרם * גריסי פנינה - 150 גרם * שמן - 100 מ"ל (1/2 כוס) - 200 מ"ל * בצלים בנוניים - 3 יחידות * שיני שום - 6-8 יחידות * פלפל ירוק בהיר - 1 יחידה * בשר בקר (ברוסט או משהו שמן יותר) - 1/2 ק"ג (אפשר יותר - 750 גרם) ניתן להמיר בבשר עוף - שוקיים * עצמות בקר (עם הרבה מיח בפנוכו) * קישקע לפי הצורך והרצון (אצלינו אין) * מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה
מצרכים לקוגלי: * קמח לבן - 300 גרם * קמח תירס - 150 גרם * שמן - 100 מ"ל * מלח, פלפל, סוכר * פרוסת חלה שהורטבה ונקצצה דק
אופן ההכנה:
* קוגלי * יש כאלה שממלאים את "הדבר הזה" בשקית בד. אצלנו כדי שיישרף ויקבל טעם של ג´חנון... לא מלבישים אותו בכלום. שמים בקערית אחת את קמח התירס ועליו שופכים מעט מים רותחים ומערבבים היטב בקערית שניה מערבבים את הקמח הרגיל עם כפית סוכר, פלפל שחור, שמן ופרוסת החלה ומערבבים היטב. אחר כך להוסיף את קמח התירס ומערבבים היטב. יש להוסיף מים במקרה והתערובת יבשה מידי ומתפוררת. ליצור גוש בצורת תיבה/לבנה או משהו מסוגנן אחר. את זה נשים אחר כך בתחתית הסיר. מי שחושש מהתפוררות הגוש יכול לעטוף בנייר אפיה ולקשור בחוט.
* חמין* שעועית בטיפול נמרץ: לבשל את השעועית במים במשך 20 דקות. להשאיר במים הרותחים לחצי שעה. לשפוך את המים ושוב לשפוך על השעועית מים רותחים ולהשאיר לכ-10 דקות ולשפוך את המים. לחזור על שלב זה עוד פעם אחת והנה הוקוס פוקוס יש לנו שעועית מוכנה לבישול בחמין. בסיר רחב (וגם עמוק) לשפוך מעט שמן. להכניס את הקוגלי (ולהתפלל שהתחתית שלו תישרף
). ליד הקוגלי להניח את הבשר (בגוש אחד)ואולי איזו חתיכה או שתיים של עצם וגם בצל אחד ו4 שיני שום מעליהם לפזר שכבת שעועית ומעליה שכבת גריסי פנינה ואחר כך שוב שכבת שעועית ומעליה פלפל ירוק חתוך לרבעים (ומנוקה מגרעיניו) 2 בצלים, שום פלפל, שיני השום הנותרות פפריקה מתוקה ומלח (אצלינו בבית מקלפים את הבצלים - ניתן להשאירם בקליפתם - בשביל לשזף עוד יותר את החמין). על הכל לשפוך את השמן + מים רותחים שיכסו את כל המרכיבים + 2 ס"מ נוספים. לכסות במכסה. להניח על אש חלשה מאד למשך הלילה, כאן נכנסת לפעולה הבלאטה...
אם רואים שהחמיןנכנס לרתיחת אמוק, סימן שהאש הקטנה
, גדולה מידי. יש להרים קונסטרוקציה של "אש, בלאטה, סיר". ללכת לישון.
יש להמנע מסיורי לילה ליד הסיר ("רק הלכתי לעשות פיפי"....... שמענו עליכם...
) ניתן להכניס לתנור בחום נמוך מאד. לקום ליום מלא תקווה (" מי חפר לי כבר בקוגלי??
) החמין יוצא יבש יחסית לחמינים המזרחיים. ולא. אצלינו לא מכניסים תפוחי אדמה וביצים לחמין.