איך באים ילדים לעולם

orname

New member
איך באים ילדים לעולם

שלום לכם. אני בשלבים ראשונים של הריון ויש לי ילדה בת שש. אני מניחה שהשאלה "איך באים ילדים לעולם" בגירסה כזו או אחרת קרובה. האם יש לכם המלצות על ספר בנושא שמתאים לגיל הזה? תודה מראש

dawn35

New member
תינוק חדש במשפחה../images/Emo95.gif

ספרים על הריון לגיל הרך: איך באים ילדים לעולם-ענת אמנסקי תינוק-לורן וייט תינוק צא כבר-רות פלס תינוק חדש במשפחה-עדינה בבלי אנשים קטנים בבטן-חנה לבנה-גילה ברונר אח חדש לגמרי-דיויד גרוסמן ספר הפילפילים-אלונה פרנקל עוד מעט יהיה לי אח-תמר אדר בתוך הבטן של אמא-הוצ' כתר בבטן של אמא-תומס סונסון וקלטת הוידאו-ילד בא מאהבה ממליצה לך להתחיל לדבר על הנושא רק כשהבטן בולטת והילדה מתחילה בעצמה לשאול שאלות. שיהיה לך הריון קל.

dawn35

New member
ולעניין הקנאה בתינוק החדש

גם זה יגיע במהרה...אז כדאי מראש לקחת את זה בהומור ולאפשר לתחושות הללו לעלות שד שדון עשה את זה-הלן קופר גידי התינוק העולמי-קוין הנקס לאורן נולד אח והוא לא שמח-רינה בן-שחר ללירון נולדה אחות-שרה זלוף ברלה ברלה אח גדול-פנינה קז לפעמים אני מקנא באחותי-הוצ' ספרות עכשיו

orname

New member
המון המון תודה

ורק כדרך אגב - את ספר הפילפילים כבר יש לנו. הוא מטפל נהדר בנושא הקנאה. לגבי ספרי ההריון אני מחפשת דווקא משהו שילמד את הילדה על איך נוצרים הילדים - באמת (ואולי יחסוך ממני הסבר בע"פ....
) אני בהחלט אבדוק את הספרים ברשימה - כי את הבטן אוטוטוטו רואים שוב תודה

einat57

New member
טעות, טעות!

שום ספר לא יכול להחליף את השיחה ההכרחית הישירה והכנה על מאיפה בא הילד. כן, ספרים יכולים אחר כך לעזור אבל זה לא צריך לבוא במקום ההסבר והשיחה בעל פה. חוץ מזה, לא מוכרחים להעמיק חקור מעבר למה שמתאים לגיל - לענות רק על השאלות שמתאימות לגיל. ובעיקר להיות ענייניים באשר לחשש הגדול מאד מפני המעמד המשתנה של הילדה במשפחה. זה מטריד הרבה יותר מפגישת הזרע עם הביצית.

orname

New member
הכל תלוי בילד, בגילו בבגרות שלו

ובעוד כמה גורמים כך שההכרזה "טעות" נראית לי קצת לא במקומה... אחרי עיון בכל הספרים שמצאנו בחנות חלקם תינוקיים, חלקם עם תיאורים שהיו בעינינו גרפיים מידי - בחרנו ב"אמא הטילה ביצה". את הספר הבת שלי קיבלה אחרי שהשאלה צצה. בשלב הראשון שוחחנו והסברתי עד כמה שהיא תוכל להבין (ומודה - הייתי נבוכה), - אבל בדיוק כמו שציפיתי השיחה רק העלתה עוד שאלות ועוד שאלות... איך וממה התינוק נוצר, איפה שומרים אותו בבטן, מה הוא אוכל...וזו הייתה רק ההתחלה. אז הספר עזר לעשות סדר ראשוני. קראנו אותו יחד. הכל היה מוחשי יותר (ברמה של תמונות ילדותיות ותמימות). לגבי החשש מהמעמד המשתנה...בנתיים זה עוד רחוק כנראה. הילדה בעיקר מתרגשת ונרגשת וממש לא יכולה לחכות. היא בת שש והיחידה בסביבה שלה שעדיין "נטולת אחים" ולא פעם היא שאלה למה, ומתי...(טיפולי פריון ממושכים...) את "ספר הפילפילים" היא מכירה בעל פה עוד מלפני ההריון ולא פעם הוא גרם לנו לשוחח על הרצון שלה באח (כשהיו רגעים כשחשבנו שאולי זה כבר לא יקרה). ברור שכבר עכשיו אנחנו לא מתעלמים מהקשיים שיהיו (ה"סיפתח" שלה היה בהולדת בן דוד אחרי שנים של היותה "נסיכה יחידה" משני צידי המשפחה) אבל בטח ובטח שלא מסבים את תשומת ליבה אליהם ("נבואה שתגשים את עצמה"?!) כשיש שאלה מטרידה (ויש) עונים, כשיבואו קשיים אמיתיים (ויבואו אני רק מקווה שבמינון נמוך)- נתמודד (את עצמנו אנחנו בהחלט מכינים). אז נכון שאין תחליף לשיחה - אבל ספר טוב(!!) יכול להוביל את הדברים לכיוון שאליו את רוצה להגיע יותר בקלות.

למעלה