איך בדיוק קוראים תרשימים?

איך בדיוק קוראים תרשימים?

ראשית אציין שהפורום מקסים. לחרוז אני יודעת ומכירה את שיטות החריזה למינהן. הבעיה שלי היא כשאני רואה משהוא יפה שמוצא חן בעיני וזה מגיע אם תרשים אני לא יודעת איך להסתכל על תרשימים. כמה שניסיתי מהתרשימים הפשוטים ביותר לא מבינה. בסדנאות שהיו בפורום הצליח לי ממש טוב. גם בחוברות שיצאו(כרגע לא זוכרת את השם שלהן של איזו חברה שמייצרת חרוזים הוציאה כמה חוברות בעיברית) כשיש שם הסבר שלב אחר שלב אז אני מבינה אבל כשהם מצרפים תרשים זה כאילו בסינית בישבילי לא מבינה כלום? איך אפשר לפתור בעיה זו? אני מרגישה ממש תקועה, יש כל כך הרבה אתרים בחריזה עם תרשימים שניראים די קלים ולא מצליחה לעשות תודה רבה למתייחסות

wildspirit

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

שמחים שהצטרפת אלינו אכן יש הבדל בין הכתוב לבין התרשימים אבל ברגע שתביני את העיקרון שלהם את תראי שתצליחי אני אתן לך כאן כמה כללים בסיסיים אבל אני חושבת שאולי תצרפי לכאןתרשים שאת רוצה לא מתוך ספר כמובן או לא מתוך חוברת כי זו הפרת זכויות יוצרים - אלא תביאי משהו מאתר ואנחנו נעבוד עליו כאן אחד לאחד ואז תביני את העיקרון הכללי שלו בגדול הכללים לקריאה הם כאלה: בדרך כלל בתחילת כל תרשים יש כוכב כלומר זה המקום שבו צריך להתחיל לעבוד חרוזים אז יש כמובן את הצורה של החרוז שאומרת לנו בעצם עם איזה חרוז אנחנו משתמשים ומבחינת חוטים לרוב יש להם צבעים כדי שנדע לאן אנחנו צריכים לעבור עם החוטים אבל יהיה קל להסביר על תרשים שאת מעונינת בו

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

טליה יופי של הסברים, את מלכה

wildspirit

New member
ראיתי את התרשים שהעלת

כשאני אגיע הביתה אני אנסה להסביר לך בדיוק איך לעבוד על התרשים הזה אחד לאחד

wildspirit

New member
הסבר לתרשים שהעלת ../images/Emo122.gif ../images/Emo3.gif

אז ככה בעיקרון תרשימים קוראים מצד שמאל לצד ימין וא לחלופין מלמעלה למטה. בתרשים הספציפי הזה אמרו שכדי להבין היכן החוטים מצטלבים הם ישמו את הסימן איקס הצבעים של החוטים זה כמובן כדי לעקוב אחרי החוטים ולדעת את איזה חוט ולאן להשחיל. ואז לוקחים חוט ומשחילים עליו חרוזי ונציה (התמונה השניה משמאל הארוכה - שם יש למטה מעין עיגול מחרוזים. החרוזים הקטנים הם הונציה. ואז משחילים על החוט 9 חרוזי ונציה ומצליבים את החוטים בשני חרוזי ונציה. ואז משחילים על כל צד של חוט חרוז מולטיקאט ומצליבים במולטיקאט - ככה עד שהגעת להיקף הרצוי. אחר כך

wildspirit

New member
המשך ../images/Emo178.gif ../images/Emo3.gif

לאחר שסיימנו את האורך של הצמיד או השרשרת אנחנו מסיימים אותו כמו שהתחלנו בהתחלה כלומר מצליבים בשני חרוזי ונציה ומשחילים על כל צד של החוט 4 חרוזי ונציה ומצליבים בחרוז ונציה אחד. וחוזרים עם החוט בתוך חרוזי הונציה עד ההצלבה של שני חרוזי הונציה תרשים אמצעי עם כל החרוזים האדומים והכחולים - הונציות ואז אנחנו עוברים לחלק הבא בתרשים - לשלב הבא והוא החלק העליון של הצמיד. משחילים על כל חוט 5 חרוזי ונציה ומצליבים בחרוז ונציה. ואז שוב 5 חרוזים על כל חוט ומצליבים הפעם בחרוז מולטיקאט שקיים בבסיס של הצמיד או השרשרת. וכך שוב משחילים על כל חוט 5 חרוזי ונציה ומצליבים בחרוז ונציה. ואז שוב 5 חרוזים על כל חוט ומצליבים הפעם בחרוז מולטיקאט שקיים בבסיס של הצמיד או השרשרת - עד סוף הצמיד או השרשרת

wildspirit

New member
שלב אחרון ../images/Emo22.gif

התרשים השני מימין אחרי שסיימנו עם ההצלבה של חרוזי הונציות אנחנו משחילים את החוטים לתוך חרוזי המולטיקאט ובין כל חרוז מולטיקאט לחרוז מולטיקאט אנחנו משחילים חרוז נוסף יותר קטן שגם הוא יכול להיות מולטיקאט. וכך ממשיכים עד הסוף בתרשים האחרון מימין - הם מראים שיש לחזור כמה צעדים בתוך החרוזים עם החוטים עד שהם נפגשים אחד מול השני ושם יוצרים קשר כפול. זהו בעיקרון.. לפי התרשים התרשים הזה נועד לטבעת אבל באותה מידה הוא יכול להיות שרשרת או צמיד ליד. מבחינת החרוזים כמובן שאפשר לשנות את הגודל והסוג. בהצלחה ומקווה שהיה מובן אשמח לראות תוצאות ועוד יותר אשמח אם הבנת את התרשים והאם את חושבת שאת יכולה להבין עכשיו תרשימים לבד אומנם זה יקח קצת זמן אבל אפשרי בהחלט

למעלה