האיש המתוק שלי היה צורך דלורית כי כשיצאה לשוק הפרסום שלה היה של ירק דיאטטי.כדי שלא אקנה שוב דלורית כפי שקניתי
צפה בקובץ המצורף 125696
דלורית מאד אהובה אצלנו.האיש המתוק שלי היה צורך דלורית כי כשיצאה לשוק הפרסום שלה היה של ירק דיאטטי.
אז זהו שהיא לא כל כך כזאת. בדלורית יש 45 קלוריות ל- 100ג'. בדלעת- 26. מה שעוד משמעותי אצלנו הוא ההשפעה על רמת הסוכר בדם. אז העומס הגליקמי של דלורית הוא 8, בעוד זה של דלעת הוא 3 (עומס גליקמי משקלל את מהירות ספיגת הסוכרים שבמוצר אל הדם ואת כמות הסוכרים במוצר). האיש שלי לא אוהב דלעת, אבל נתן צ'אנס לדלורית בגלל הפרסומים על דלות בקלוריות. גם דלורית הוא לא אוהב, אז פשוט מחקנו את שניהם מרשימת הירקות שאני מכינה.
באסה שאין דלעת עכשיוהאיש המתוק שלי היה צורך דלורית כי כשיצאה לשוק הפרסום שלה היה של ירק דיאטטי.
אז זהו שהיא לא כל כך כזאת. בדלורית יש 45 קלוריות ל- 100ג'. בדלעת- 26. מה שעוד משמעותי אצלנו הוא ההשפעה על רמת הסוכר בדם. אז העומס הגליקמי של דלורית הוא 8, בעוד זה של דלעת הוא 3 (עומס גליקמי משקלל את מהירות ספיגת הסוכרים שבמוצר אל הדם ואת כמות הסוכרים במוצר). האיש שלי לא אוהב דלעת, אבל נתן צ'אנס לדלורית בגלל הפרסומים על דלות בקלוריות. גם דלורית הוא לא אוהב, אז פשוט מחקנו את שניהם מרשימת הירקות שאני מכינה.
מענין באיזה ירק מדוברבאסה שאין דלעת עכשיו
ממעמקי זיכרון, הייתה פעם מין דלורית ספגטי. היו פותחים ומוצאים ליבה כספגטי. כנראה הציבור לא אהב.
סוג של דלעת שהבשר שלה היה בצורת צינוריות (מלאות, לא חלולות) שאחרי הרתחה אפשר היה לפרק למשהו כמו כָּבלים בעובי ספגטי. הטעם לא משהו, עובדה שלא תפס.מענין באיזה ירק מדובר
דלעת ערמומים משהו משהו, אבל מעצבן לחתוך.סוג של דלעת שהבשר שלה היה בצורת צינוריות (מלאות, לא חלולות) שאחרי הרתחה אפשר היה לפרק למשהו כמו כָּבלים בעובי ספגטי. הטעם לא משהו, עובדה שלא תפס.
עזבי, יש דלעת ערמונים. חוצים, מנקים את האמצע, פורסים לפלחים, מטפטפים מעט שמן זית ומלח, מפזרים עלי תימין ומכניסים לתנור- כמו אנטיפסטי.
פעם היה בישראל מין דלעת, התוך שלו יצא כמו ספגטי. מה ידוע לך על זה?מענין באיזה ירק מדובר
בחייאת בורסיקהפעם היה בישראל מין דלעת, התוך שלו יצא כמו ספגטי. מה ידוע לך על זה?
ChatGPT said:
אתה מתכוון כנראה לדלעת ספגטי!
זו דלעת ייחודית שמבושלת הופכת את פנים הפרי לסיבים דקים ודמויי אטריות ספגטי. היא הייתה זמינה בישראל בעיקר בשנות ה-80 וה-90, אך עם הזמן פחות נפוצה בשווקים המקומיים. כיום ניתן למצוא אותה לעיתים אצל חקלאים פרטיים, בשווקים מיוחדים או לגדל אותה לבד מזרעים שמזמינים מחו"ל.
דלורית? יש פרי/ירק כזה? נראה כמו דלעת
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.