איך בוחרים דלורית

משתפרת1

Well-known member
כדי שלא אקנה שוב דלורית כפי שקניתי
צפה בקובץ המצורף 125696
האיש המתוק שלי היה צורך דלורית כי כשיצאה לשוק הפרסום שלה היה של ירק דיאטטי.
אז זהו שהיא לא כל כך כזאת. בדלורית יש 45 קלוריות ל- 100ג'. בדלעת- 26. מה שעוד משמעותי אצלנו הוא ההשפעה על רמת הסוכר בדם. אז העומס הגליקמי של דלורית הוא 8, בעוד זה של דלעת הוא 3 (עומס גליקמי משקלל את מהירות ספיגת הסוכרים שבמוצר אל הדם ואת כמות הסוכרים במוצר). האיש שלי לא אוהב דלעת, אבל נתן צ'אנס לדלורית בגלל הפרסומים על דלות בקלוריות. גם דלורית הוא לא אוהב, אז פשוט מחקנו את שניהם מרשימת הירקות שאני מכינה.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
האיש המתוק שלי היה צורך דלורית כי כשיצאה לשוק הפרסום שלה היה של ירק דיאטטי.
אז זהו שהיא לא כל כך כזאת. בדלורית יש 45 קלוריות ל- 100ג'. בדלעת- 26. מה שעוד משמעותי אצלנו הוא ההשפעה על רמת הסוכר בדם. אז העומס הגליקמי של דלורית הוא 8, בעוד זה של דלעת הוא 3 (עומס גליקמי משקלל את מהירות ספיגת הסוכרים שבמוצר אל הדם ואת כמות הסוכרים במוצר). האיש שלי לא אוהב דלעת, אבל נתן צ'אנס לדלורית בגלל הפרסומים על דלות בקלוריות. גם דלורית הוא לא אוהב, אז פשוט מחקנו את שניהם מרשימת הירקות שאני מכינה.
דלורית מאד אהובה אצלנו.
בפעם האחרונה שקנתי, הדלורית התאימה את עצמה לגילי :)
 

boriska1

Well-known member
האיש המתוק שלי היה צורך דלורית כי כשיצאה לשוק הפרסום שלה היה של ירק דיאטטי.
אז זהו שהיא לא כל כך כזאת. בדלורית יש 45 קלוריות ל- 100ג'. בדלעת- 26. מה שעוד משמעותי אצלנו הוא ההשפעה על רמת הסוכר בדם. אז העומס הגליקמי של דלורית הוא 8, בעוד זה של דלעת הוא 3 (עומס גליקמי משקלל את מהירות ספיגת הסוכרים שבמוצר אל הדם ואת כמות הסוכרים במוצר). האיש שלי לא אוהב דלעת, אבל נתן צ'אנס לדלורית בגלל הפרסומים על דלות בקלוריות. גם דלורית הוא לא אוהב, אז פשוט מחקנו את שניהם מרשימת הירקות שאני מכינה.
באסה שאין דלעת עכשיו
ממעמקי זיכרון, הייתה פעם מין דלורית ספגטי. היו פותחים ומוצאים ליבה כספגטי. כנראה הציבור לא אהב.
 

משתפרת1

Well-known member
מענין באיזה ירק מדובר
סוג של דלעת שהבשר שלה היה בצורת צינוריות (מלאות, לא חלולות) שאחרי הרתחה אפשר היה לפרק למשהו כמו כָּבלים בעובי ספגטי. הטעם לא משהו, עובדה שלא תפס.
עזבי, יש דלעת ערמונים. חוצים, מנקים את האמצע, פורסים לפלחים, מטפטפים מעט שמן זית ומלח, מפזרים עלי תימין ומכניסים לתנור- כמו אנטיפסטי.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
סוג של דלעת שהבשר שלה היה בצורת צינוריות (מלאות, לא חלולות) שאחרי הרתחה אפשר היה לפרק למשהו כמו כָּבלים בעובי ספגטי. הטעם לא משהו, עובדה שלא תפס.
עזבי, יש דלעת ערמונים. חוצים, מנקים את האמצע, פורסים לפלחים, מטפטפים מעט שמן זית ומלח, מפזרים עלי תימין ומכניסים לתנור- כמו אנטיפסטי.
דלעת ערמומים משהו משהו, אבל מעצבן לחתוך.
 

boriska1

Well-known member
מענין באיזה ירק מדובר
פעם היה בישראל מין דלעת, התוך שלו יצא כמו ספגטי. מה ידוע לך על זה?

ChatGPT said:​

אתה מתכוון כנראה לדלעת ספגטי!
זו דלעת ייחודית שמבושלת הופכת את פנים הפרי לסיבים דקים ודמויי אטריות ספגטי. היא הייתה זמינה בישראל בעיקר בשנות ה-80 וה-90, אך עם הזמן פחות נפוצה בשווקים המקומיים. כיום ניתן למצוא אותה לעיתים אצל חקלאים פרטיים, בשווקים מיוחדים או לגדל אותה לבד מזרעים שמזמינים מחו"ל.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
פעם היה בישראל מין דלעת, התוך שלו יצא כמו ספגטי. מה ידוע לך על זה?

ChatGPT said:​

אתה מתכוון כנראה לדלעת ספגטי!
זו דלעת ייחודית שמבושלת הופכת את פנים הפרי לסיבים דקים ודמויי אטריות ספגטי. היא הייתה זמינה בישראל בעיקר בשנות ה-80 וה-90, אך עם הזמן פחות נפוצה בשווקים המקומיים. כיום ניתן למצוא אותה לעיתים אצל חקלאים פרטיים, בשווקים מיוחדים או לגדל אותה לבד מזרעים שמזמינים מחו"ל.
בחייאת בורסיקה
נדבקת ל ai כמו כלתי .
 
למעלה