איך בוחרים מזגן?

צריכים להחליט לגבי מזגנים בדירת קבלן (מחיר למשתכן) כרגע בבניה.
המלצות למידע מרוכז לגבי האופציות העומדות בפנינו?
אנשים \ אתרים שניתן להתייעץ איתם?
נשמח לכל מענה.
תודה רבה!

יוסי זיו1

Active member
תוכל להתייעץ איתי, רק 52 שנות ותק ונסיון ואני עונה כאן לכולם,עדיף להעלות תוכנית דירה קודם ואם אתה לא מעוניין להעלות כאן תוכל לשלוח בפרטי.
חפש את קובץ ההסבר שאני מעלה כאן ,תקרא ותבין אפשרויות ומה אסור לעשות.

תודה יוסי!
ברור שנתקלתי בך לא מעט בשיטוטים פה בפורומים. מעריך מאוד את הידע שלך.

מדובר בדירה 170 מ"ר במרכז הארץ.
הקבלן נותן הכנה למיני מרכזי וכנראה שנלך על מיני מרכזי ולא יחידות עצמאיות בכל חדר.
רוצים שליטה מלאה מכל חדר (כולל הדלקה וכיבוי של היחידה המרכזית) וכן שלא יהיה צורך להדליק מיזוג בסלון למשל כשאנחנו רוצים מיזוג בחדר אחד.
מחפשים משהו אמין (לא רוצים להתעסק עם תקלות בכלל) ושקט.
אם יש משהו שגם חסכוני יחסית בחשמל זה בונוס רציני.

נשמח לשמוע מה האופציות ומה מומלץ עבורנו (ואם יש הערכת עלויות מה טוב)
מצ"ב תכנית.

@יוסי זיו1 איך ניתן למצוא את הקובץ? אפשר מילות מפתח? תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:

יוסי זיו1

Active member
קבל את ההסבר, לעינין הדירה ,מיני מרכזי ל 170 מ"ר זה טנק עם רמת רעש של מסלול המראה, אעבור על התוכנית ואראה מה טוב.
ועם המיסתור כביסה הפיצפון הזה ממש אין לך הרבה ברירות רק מיני VRF!!

קבצים מצורפים

• הסבר למזגנים.doc
    KB 159 · צפיות: 12
תודה יוסי, ותודה על הלינק!

נשמע בין השורות שהבחירה במיני VRF היא ברירת מחדל.
האם מיני VRF נותן מענה טוב לפרמטרים של הדירה?
(לא אכפת לי שיש לי רק ברירה אחת אם האופציה הזו מוצלחת :) )

תודה

יוסי זיו1

Active member
פתחתי הצילום,לא הכי אידאלי לתכנון אבל במבט ראשון לא יתאים לך בכלל מיני מרכזי בגלל: כמו שכתבתי קודם ומבלי להכנס כרגע לתחשיבים מדוייקים של עומסי חום וכווני אויר אם נוריד 15 מ"ר מהדירה של שרותים ומקלחת נקבל 155 מ"ר ואפילו נוריד קצת ל 150 מ"ר לצרכי חישוב מהיר יוצא שאתה צריך יחידה של 90000 BTU שזה אומר בלשון של פעם 10 כ"ס !! והיחידה הפנימית אפילו לא תיכנס בתקרת האמבטיה, 2 מפוחים אדירים שלא נותנים צאנס לשקט,
אח"כ תצטרך הנמכת גבס של כ 35 ס"מ בגובה לאורך כל הפרוזדור מדלת הכניסה ועד לחדר האחרון , מכוער פחד .חדר שינה והחדר ממול בקושי יקבלו אויר במהירות נמוכה ותצטרך תעלת פח יקרה כי התקן הישראלי לתעלות שרשוריות הוא לתעלה באורך של עד 4.27 מטר !!! ובתעלות פח לא ניתן להרכיב את מערכות השליטה אלא רק בשרשורי ויש עוד הרבה ריגקטים.
ממזגנים בודדים תשכח ,מיסתור הכביסה קטן מאד מאד הדוד ומזגן אחד בקושי נכנסים שם.
לצערי אין לך הרבה אפשרויות כאן אלא אחת בלבד והיא יקרה אבל מחזירה את ההוצאה בחיסכון בחשמל וזה נכון אם אתה הולך לגור בדירה ולא להשכיר אותה כפי שהרבה עושים, בפרויקט באפק החדשה 5 אחוז בלבד היו לי שגרים בדירה השאר להשכרה וזה נכון לדירה להשכרה לא כלכלי להתקין מיני VRF.

יוסי זיו1

Active member
האופציה היא יותר ממוצלחת, אתה יכול להתקשר אלי ,יש את המספר בסוף קובץ ההסבר.
בדירות שבמחיר למשתכן יש סיפור עם הכנות שהם לא מוכנים לשינויים,תוכנית גרועה שעושה בעיות לכולם.

למעלה