איך בוחרים עו"ד לחוזה עם חברת הייטק ישראלית?

איך בוחרים עו"ד לחוזה עם חברת הייטק ישראלית?

שלום לחברי הפורום הנכבד ומנהלו. חברה אמריקאית עומדת לחתום על חוזה שותפות עם חברה ישראלית (דהיינו קבלת אחוז מסויים ממניותיה של אותה חברה ישראלית, תמורת פיתוח תוכנה ושירותים מקצועיים אחרים). אותה חברה אמריקאית מעולם לא עשתה עסקים במדינת ישראל, אין לה מוסד קבע בישראל, ואף אינה מכירה עו"ד ישראלי אחד לרפואה. מכיוון שהרוב המכריע של מניות החברה הישראלית נמצא בבעלות ישראלית, החוזה נערך ע"י העו"ד של אותה חברה ישראלית, וסביר להניח שיפורש ויהיה תקף לפי חוקי מדינת ישראל. החוזה ינוסח וייכתב בעברית. אי לכך, זקוקה אותה חברה אמריקאית לשירותיו של עו"ד ישראלי המתמחה בחוזים בין חברות, ובמיוחד חברות הייטק ופעילות בינלאומית. העו"ד צריך לבדוק את החוזה המוצע ע"י החברה הישראלית, ולהציע תיקונים לטובת החברה האמריקאית, במידה ויידרשו. שאלותי הן:
מהו טווח התעריפים המקובלים בארץ?
לאיזה סדר גודל של הוצאה צריכה להיערך אותה חברה אמריקאית? (חשוב, כי החברה עדיין בחיתוליה)
איך מוצאים עו"ד טוב?
לפי איזה קריטריון מודדים את "טיבו" של עו"ד? פרסום? גובה התעריף? נוכחות אינטרנטית? מספר "תיקים מוצלחים"? ושאלה אחרונה:
אותה חברה זקוקה גם לרואה חשבון/יועץ מס לענייני מיסוי בישראל. האם עדיף לקחת עו"ד שהוא גם רו"ח? או שמא עדיף להפריד בין שני התחומים? מהם היתרונות והחסרונות של אדם אחד שמטפל גם בנושאי משפט וגם בנושאי מס, לעומת שני אנשים שונים?
 
קצת תשובות

1. טווח המחירים בד"כ הוא שעתי, ונע בין 100$ לשעה למתמחה עד 300$ לשעה לשותף בכיר במשרד גדול. בהעדר מחיר שעתי יקבעו לך "מחיר גלובלי" כל אחד לפי ראות עיניו, באלפי דולרים. למרות העדר ההיכרות, מומלץ לנסות למצוא מישהו שידוע שעוסק בעניין ומבין אותו ורק אז להתווכח על המחיר. כלומר, אל תהפכו את המחיר לשיקול היחיד. 2. סדר הגודל של ההוצאה תלוי בהיקף העבודה הנדרש.מתן התייחסות אחת להסכם היא דבר אחד וליווי במו"מ הוא דבר אחר (למרות שגןם מתן התייחסות להסכם מצריכה מספר לא מועט של שעות עבודה - פגישה איתכם, בדיקת החומר והיכרות עם הנושא). 3. איך מוצאים עו"ד טוב: שואלים מכירים, מחפשים, קוראים ונפגשים פנים אל פנים לראות מי יטפל לכם בפועל. שימו לב שהרבה פעמים עורך הדין שנפגש איתכם לא יעשה את העבודה בפועל וצריך לוודא את זה מולו. 4. שאלת השאלות והתשובה: כל מה שאמרת, ועוד. אין תשובה אמיתית. עו"ד טוב הוא מי שעשה לך עבודה טובה... בדיעבד. 5. אני הייתי מעדדיף להפריד. לא טוב לערבב בין שני דברים כאלו.
 
../images/Emo51.gif רבה ענקית! ../images/Emo140.gif

בהחלט נתת לי כיוון. אתה לא היחיד שאמר לי שעדיף להפריד. כנראה שיש דברים בגו - למרות שמצאתי מספר אתרים של עו"ד שמספקים גם שירות ראיית חשבון: http://www.hanner.co.il http://www.ralc.co.il ואפילו מאמר הנושא את הכותרת: הדרך החוקית למזג משרדי עו"ד ורו"ח: http://www.altertax.co.il/Articles/showOneArticle.asp?articleId=1353 מצד שני, נתקלתי ברו"ח שלמשמע שאלות פשוטות במטרה להגיע לתכנון מס אופטימלי (לא "תכנון מס אגרסיבי"!) נבהל - ושלח אותי לעו"ד. להתעסק עם שני אנשי מקצוע (יקרים!) מבחינתי זה גם בזבוז זמן וגם בזבוז כסף - במידה שניתן להסתפק באדם אחד, כמובן. כמו כן, אם משהו "מתפקשש", אני רוצה כתובת אחת, לא עו"ד שיטיל את האשמה על הרו"ח ורו"ח שיטיל את האשמה על העו"ד...
 
עוד קצת תשובות

1. יש גם ב 600 דולר לשעה. 2. אי אפשר לענות על זה. 3. לפי המלצות. מה זה באמת עו"ד טוב? יש לי ידיד שהוא מהנדס איכות. (זה אגב מקצוע שלא ניתן ללמוד בישראל) הידיד הזה שלי מסביר לי ולכל מי שמוכן לשמוע, שאיכות היא פונקציה של הדרישה, למשל, אם יבקשו ממנו הוא יכול להגדיר מה זו איכות חיים במערה, למרות שרוב האנשים לא ירצו לגור בשום מערה, איכותית ככל שתהיה. כנ"ל הוא אומר שלאנשים מסויימים, מכשיר וידאו שיש לו PLAY ו - STOP הוא יותר טוב ממכשיר עם זכרונות ומיליון פונקציות. אחת הבעיות של הלקוח בבחירת עורך הדין היא שחלק מהלקוחות לא מסוגלים להגדיר לעצמם את הציפיות ואת הדרישות. מבחינת החוק, אין תואר מומחה בעריעכת דין. לעו"ד שקיבל רשיון לפני שעה ולעו"ד עם ניסיון של עשרות שנים, יש רשיון באותו הצבע וגודל. גם למנוסים, אחד התמחה בתחומים מסויימים, אחר באחרים. 4. להפריד, בוושאי להפריד. אבל אם לא תפריד, גם לא נורא.
 
למעלה