איך בונים עצים?

simba6

New member
איך בונים עצים?

שלום לכולם!
אני צריכה לבנות עץ בגובה של כמטר לתפאורה לשעת סיפור שלי...
אשמח לקבל רעיונות/ תמונות/ ללמוד מנסיונכם לגבי חומרים וכו וכו...
אני צריכה שהעץ יהיה יציב על הבמה, לא כבד מדי ונוח להובלה.. גזע וענפים כך שהבובה תוכל לקפץ מענף לענף
האם כדאי לעשות את הגזע מגוש ספוג או לקחת צינור ולצפות אותו?
לגבי הענפים- חשבתי לקחת מוטות עץ ולעטוף אותם בגלילי ספוג... איך לחבר אותם לגזע?
ובכלל -איך משנעים את העץ הזה?
דודי- הייתה סדנה מתישהו על בניית עצים?
תודה
סימון

הי סימונוש,

תיראי לדעתי כדאי לנסר מחתיכת עץ תחתית לעץ כדי שיהיה אפשר להעמיד אותו. אני בניתי עץ עם תחתית של מאוורר שבדיוק היתקלקל והוא הבסיס היציב לעץ שלי. בעיקרון על הבסיס אפשר להדביק מטחי ספוג בגיזרה המתאימה- זה לא קשה- מציירים את הצורההבסיסית של העץ על המשטח( כפול 2 כמובן) ומוסיפים "פנסים" פה ושם כדי לתת לזה נפח. מדביקים בדבק מגע ואז, צובעים, מצפים או כל דבר אחר. אגבבעץ שאני בניתי השתמשתי בחוטי הארקה לענפים כדי שאוכל בכל פעם לשנות את הפוזיציה שלהם בהתאם לרצונותי.
בקשר לשינוע- אם את רוצה עץ מספוג, אני לא רואה דרך לקפל אותו. ( אולי יהיה ניתן להפריד את הגזע מהצמרת באמצעות סקוטש) אם את רוצה עץ מנייר- אז כמובן שאפשר להישתמש בטכניקת פופ אפ ולגרום לו להתיקפל באוטו ולהיות תלת מימדי על הבמה.
הרבה בהצלחה יקירתי! אשמח תמיד לעזור.
ליאורה

סימון, כדאי לך לחפש ברשת, בעיקר באנגלית

וכך תקבלי רעיונות. זה מה שאני עושה בד"כ שאני נתקעת...עץ מתקפל \ מתפרק נראה לי ממש כמשימה רצינית. לאיזה שעת סיפור \ הצגה את צריכה אותו? אולי עץ בסגנון אחר יתאים? אני בניתי שנה שעברה עץ שנמצא על הבמה ציפיתי גליל ספוג....בהצלחה - חגית.

לבקשתך סימון

חיפשתי ומצאתי הסבר מלווה בתמונות של דבי,
ושרשור נוסף בנושא ובו הצעה לעץ שהעלתה גלית (ת' הדלעת), את העץ שאותו הזכירה חגית - קינמון ממש בהודעה מעלי, ויש גם הצעות שלי לתפאורות שונות...
את בוודאי תופתעי ותצחקי כמוני כשתגלי לשאלה של מי הועלה השרשור
כנסי ותראי

simba6

New member
לא מפתיע אותי...:)

הי דודי תודה!
זכרתי שהייתה סדנה של דבי ולא זכרתי באיזה עץ מדובר.... התעניינתי בעץ המושקע שהיא בנתה להצגה של סל תרבות...
בשנה שעברה ניסיתי לבנות עץ עם בסיס של גבס ולא הצלחתי...
בקיצור... כבר בניתי קונסטרוקציה מבסיס של עץ סנדוויץ אליו חיברתי גליל מפלסטיק (של אינסטלציה)... יצא יציב מאד... עליו אני מלבישה ספוג מפוסל מס 2... ומחר אני אעבור לענפים... בסוף, אני רוצה לצפות את הענפים והגזע בפליז שיישמור על הספוג וייתן מראה רך...
תודה לכולם על העזרה...
מבטיחה להעלות תמונות...
שתהיה שבת מעולה
סימון

בכייף חברה

מחכה בציפייה לתמונות

יופי שהבטן וההיריון לא מונעים ממך להמשיך ליצור ולייצר (לא אצל כולן זה ככה) מתרגשת לקראת??? אפילו אני מתרגש עבורך

לא הספקתי להגיב לתגובתך לשאלותיי לגבי שעת הסיפור שאת עובדת עליה אבל רציתי להגיד שאומנם לא הכרתי לפני את הסיפור אבל התאהבתי בו מהרגע שקראתי את העלילה שתיארת, נשמע קסום,מקסים ורגיש! בקיצ'ר מסוג הסיפורים שאני ממש מתחבר אליהם.
יש תאריך יעד לבכורה או שהכל עדיין פתוח?
שיהיה שבוע נפלא

למעלה