איך בחרתם שמות לילדים?

איך בחרתם שמות לילדים?

מה הניע את הבחירה שלכם? שמות ע"ש בני משפחה שאתם מכבדים? שמות שהיו הכי פופולריים באותה תקופה? שמות בין לאומיים? האם האחים הגדולים היו שותפים לתהליך?

Master Stav

New member
ממממ שאלה מעניינת

לגרושתי קראו ים כך שהיה טבעי שנקרא לביתנו( בת 16 לא מזמן ) אלמוג ..... מנישואי השניים הגדולה היא טאי שתהייה בת 8 השמונה - טאי משמעו שלווה ( לא ממש הצליח לנו כך שבילד השני מנישואי השניים החלטנו על הפו על הפוך ) וקראנו לו סער ( בן 6 במרץ ) יעני סערה ....( כשמו כן הוא .....) ואז הגיע הגמד שמסיים את הסרייה המושלמת של 4 הנסיכים והנסיכות שלי ושמו בישראל תום ...מלשון תמים טהור ....ובכן גם פה ....הוא הכול חוץ מתמים אם סבא שלי ז"ל
היה בחיים היה אומר עליו שהוא מחבולניק גדול

יוסף בא

New member
בחלום

הגדול (2.5) אישתי חלמה עוד לפני הסקירה שלבן שלנו קוראים יאיר ואני רציתי להודות לה' על קיומו ויצא יאיר יהודה הקטנה(3 חודשים) אישתי רצתה דניאל ואני רציתי להוסיף עדינות לשם ולהנעים את הדין בשם וכך יצא דניאל נעמה

akavishon

New member
ואנחנו בחרנו שמות סטנדרטיים

ושגרתיים, ולא משהו אופנתי או מיוחד. הבת - יקוטיאלה והבן ניאגר. סתם... דנה ואלון.

hag70

New member
לא יודע. זה היה לנו ברור מאז ומעולם../images/Emo13.gif

בערך כשהיה לנו ברור שאנחנו מתחתנים גם היה לנו ברור איך תקרא הילדה הראשונה שלנו. בלי התלבטויות ובלי דיונים. על השם הזה החלטתי עוד בתיכון כי לידידה שלי מהתיכון היתה אחות בשם הזה. כשידענו שתוולד לנו בת, בכל לא דנו בנושא. זה פשוט היה ברור.

היה שם, עד שבועיים לפני הלידה ואז מצא חן

בעיני שם אחר. הצעתי והבעל התלהב מייד. לזאטוט רצינו לחזור לאותו שם שאהבנו לפני לידת הבת, לא נידבק לנו . הצעתי שם, הבעל הסכים וככה זה ניקבע. יש לשמות של שניהם אותיות מהשמות שלנו.

schlomitsmile

Member
מנהל
היו לנו 3-4 קריטריונים: א)כיון שאבא שלהם גרמני, היה חשוב לנו שיהיה שם ש"עובד" גם בעברית וגם בגרמנית. ב)בעברית יש לרוב השמות משמעות, היה לנו חשוב שהיא תבטא אותנו. ג)שנאהב את הצליל של השם. ד)בשלושת הילדים הקטנים- האות הראשונה של השם, היא האות האחרונה של שמו של האח שנולד קודם. כך יוצא שהשמות מתחברים... שרשרת היהלומים שלנו ../images/Emo99.gif

הרעיון הרביעי הוא מקורי, מעולם לא שמעתי

וזה מקסים. נרקיס - סיוון - נועה -הדס (משהו כזה?)

ferdinand

New member
המממ... ../images/Emo13.gif

לבכור, זו היתה סוג של "היתגלות" (שלה) השם הזה פשוט קפץ לה לראש, בזמן של האוטלרסאונד בסריקה המוקדמת! השני, היה שם שאני מאוד אהבתי. היו כמה אופציות, ואחרי שהוא נולד, בשבוע עד להכרזת השם בברית, החלטנו שזה השם שהכי מתאים לו. לשלישית, גם כן היו כמה אופציות. בסוף הגיעו שתיים ל-"גמר". אחת ניפסלה בגלל ריבוי השם הזה במשפחה המורחבת. לא היו איזשהם עקרונות מוצהרים בבחירה, אבל נראה לי שלשנינו היתה גישה דומה לעניין - שמות עבריים. לשנינו יש סלידה מכל מני שמות "חדשניים", וגם סלידה משמות "דו-מיניים", או שמות של בנים לבנות ולהיפך. לשנים מתוך השלושה, יש שם שני על שם קרוב משפחה שהלך לעולמו. וכן - לאחים היתה מילה בבחירת השם, לפחות של הקטנה.

למעלה