איך בנויה התוכנית שלכם
...

shirleyrozental

New member
איך בנויה התוכנית שלכם../images/Emo35.gif...

בטח רובכם מכירות את האתר "השנה שלי". אני נתקלתי באתר הזה בשנת פעילותו הראשונה ונורא התלהבתי ממנו. בזמנו יעל כתבה מאמרים-מכוונים לפי חלוקה של 3 חודשים. ומה יותר טבעי מכך מאשר לחלק את תהליך השינוי השנתי לפי עונות של סתיו-חורף-אביב-סתיו
הרעיון מאד מצא חן בעיניי, אך לצערי היא הפסיקה עם זה, ואני נותרתי עם ההשראה, אך ללא היכולת ללכת בדרך שבה רציתי. לפי מה אתם בונים את התוכניות שלכם לשינוי
יש לכן איזו חלוקה של שנה לפיה למשל תקופה נפתחת ותקופה נסגרת
למשל, הרבה אנשים "פותחים דף חדש" ומבטיחים לעצמם שינויים עם תחילת השנה העברית החדשה, השנה הלועזית החדשה, היומולדת שלהם... ואיך אתם

גור42

New member
אצלי המשימות הן שקובעות את התקופות.

אפשר להסתכל התכנית שלי כעל סדרה של קפיצות מתאריך יעד לתאריך יעד, כשהתאריכים האלו קובעים למעשה את החלוקה לתקופות. תאריך של מבחן באוניברסיטה, פגישה חשובה, השקתו של פרוייקט חדש או מרוץ - כל אלו יכולים להוות אצלי ציוני דרך. לפעמים התקופות שנקבעות בצורה הזאת הן קצרות מדי, ואז אני פשוט מתייחס אליהן כאל חלוקת-משנה של תקופה גדולה אחת. עכשיו, למשל, אני נמצא בתקופה שמתחילה ב-21.10.2006 ומסתיימת ב-31.01.2007. שני התאריכים האלו הם התחלתו וסיומו של פרוייקט ארגון הדירה שלנו. ומבחינת חלוקת המשנה, אנחנו בתקופה שבין ה-19.11.2006 (סוף פרוייקט הניקיון היסודי בבית) ועד ה-30.11.2006 (מבחן באו"פ). תקופת המשנה הבאה תהיה מה-01.12.2006 עד ל-07.12.2006 (חצי מרתון בית שאן). וכן הלאה - קפיצות קטנות מציון דרך לציון דרך, מרכיבות את התכנית כולה.

אצלי זה הולך ככה

מטרות העל שלי הן ארוכות טווח. יש כמה מטרות שלי שהמועד שלהן הוא שנה ושנתיים, ויש שתיים גדולות עם מועדים מרוחקים יותר - ארבע שנים, ושבע שנים. כדי להשיג אותן פירקתי קצת את התקופה הזאת למשהו יותר מוחשי ולתקופות קצרות יותר. במהלך השנה, מצאתי לעצמי שתקופה של שלושה עד ארבעה חודשים היא התקופה האידיאלית בשבילי לכתוב תוכנית וליישם אותה. וזה בערך ההתכווננות. זה טוב לי גם כי לפעמים אני רוצה חופש קצר מתוכניות, אז בין "רבעון" ל"רבעון" אני עושה לי חודש חופש לפעמים. קצת מנוחה בלי מטרות. ובהחלט שאלה מעניינת שאשמח לקבל עליה תשובות נוספות - מה עובד לכם? מה לא עובד?

למעלה