בוקר טוב לכולם!!! איך אני יכולה לדעת ששמן שמוכרים לי בחניות הטבע או בכל מקום אחר, הוא אמיתי, ולא סתם מהול או כל מיני דברים כאלה? כי מדברים אחרים המחיר לא בהכרח קובע - לא מה שיקר הוא תמיד טוב לא?! אז בכל זאת איך יודעים? תודה!
מרקחת למינהם שיש להם אתרים באינטרנט וגושפנקה כתובה ולא כתובה לאיכות שלהם רק לשאול.... בטוח יש יועצת שתעזור לך בנושא גם זה תלוי לאיזו מטרה(לבליעה או לעיסוי וכך הלאה) ו
מדדים 1. הוא המחיר אם המחיר נמוך באופן מעורר חשד לדוגמא: שמן ורד בולגרי rose איכותי וטוב - כ-5cc מחירו 400 בערך.... 2. ריח- דרך שדורשת מיומנות ופרקטיקה היא הריח... הרעיון של הבדיקה הזו שלשמן אמיתי יש מס' רבדים ומס' ארומות להבדיל מהמזוייף שיש לו ריח אחד דומיננטי(שהוא החומר הפעיל ביותר והמאפיין ביותר את הצמח) יש רבדים שונים לשמן אם אנחנו מריחים שמן מזוייף/מעורבב אנחנו נריח רק ריח דומיננטי אחד ואם נריח לעומת זאת שמן אמיתי אנו נריח מס' ריחות כלומר בתחילה "יקפוץ" לנו לאף הריח האופייני ואח"כ יתלוו אליו ריחות נוספים. 3. אדם שאנחנו סומכים עליו שאכן השמנים שהוא מיבא/מוכר הם איכותיים. בכל מקרה ,הכל עניין של פרקטיקה. אני באופן אישי עד שלא הכרתי את הספק שלי וידעתי מיהו לא העזתי לבלוע שמנים כי לצערנו אי אפשר לדעת מה הולך בשוק.
היי אופציה נוספת לבדיקת איכות היא בדיקה במעבדה שעלות שלה הינה קצת יקרה, אם זאת,אפשר ורצוי לבקש מהיבואן את האנליזה של השמן וכאן טמון עולם מספרי מסתורי ומעניין ביותר. רוב השמנים האתריים מיובאים מאירופה (אנגליה, צרפת) וחלקם הקטן יותר מארה"ב או מהמזרח. לכל שמן יש ארץ גידול ושיטות שונות בהפקה וניתן ע"י הרחה לזהות את המקור הגידול וההפקה. רק בריאות!