איך בעצם מרוויחים כסף מזה

nightbird

New member
איך בעצם מרוויחים כסף מזה

נניח שבניתי אתר אינטרנט והוא הפך לפופולרי - האם יש דרך להרוויח מזה כסף, מלבד באמצעות ספונסר? אני מניח שעל פרסומות לא לוקחים היום הרבה באינטרנט, או שאני טועה? אגב, בקרו באתר שלי, אני חושב שתהנו. הלינק למטה.

sagsag

New member
ובכן...

מפרסומות בשלב ראשון לא ייצא לך הרבה. כשאתה קטן, הפרסומות גם לרוב משלמות לך לפי קליק (של המבקר) ולא לפי פרסום, שזה כמובן חרא, כי זאת לא בעיה שלך שהגולש לא מעוניין בסחורה. אבל אם תדאג לאתר איכותי ומושך, יהיו לך הרבה ``היטים`` ואז כבר אתה יכול ללכת עם הרבה היטים בכיס שלך לפרסומות כבדות, שישלמו לך לפי זמן פרסום בלי שום קשר לקליקים. (אגב -- דאג לכלי איסוף סטטיסטיקה רציניים אם אתה בונה על זה. בלי סטטיסטיקה רצינית (שהיא בעצם ההוכחה לכוח שלך) לא תקבל מפרסמים כבדים) אפשר גם ללכת על ספונסר אבל אני לא יודע כמה אפשר להרוויח מזה.

heitner

New member
מה ההבדל בין מפרסמים לספונסרים?

ואיך אני מגיע לאלה ולאלה?

Ey@L

New member
ההבדל......

מפרסמים - אתה שם באנר שלהם ומקבל כסף על מספר חשיפות או קליקים ספונסרים - הם קונים ממך את האתר או חלק ממנו והם יגידו לך חלק מהתנאים לאתר, ויהיה בחסותם (יהיה רשום או לא), ויהיה הלוגו שלהם בצד או בכל מקום. לעיתים הם ירוויחו גם מהרווחים. איך להגיע? איך שניראה לך להגיע לחברות...דרך מחלקת השיווק (לספונסרים) או מחלקת הפירסום (לבאנרים)

ambo

New member
יאהו!

אני לא יודע מאיפה אתה לוקח את הנתונים על יאהו אבל הם ממש לא מדויקים. ההכנסות של יאהו ברבעון האחרון היו 300 מליון דולר והרווח השנתי מסתכם במשהו כמו 30 מליון דולר

ambo

New member
תיקון טעות

התכוונתי רווח רבעוני והוא עומד על 80 מליון דולר כמובן , לא 30. 80 מליון דולר = 320 מליון שקל בערך.

Ey@L

New member
תשכח מכסף גדול...

על כסף קטן אתה כן יכול לחשוב אבל בשבילו תוכל להתאמץ הרבה תוכל לעשות את זה ע``י: 1. ספונסרים כמו שציינת, אבל קשה להאמין. 2. חברת כמו imedia.co.il ורבות אחרות בעולם שנותנות לך כסף עבור פירסום. 3. קצת כסף ממפרסמים, כדי שתמצא ייקח זמן וגם לא תרוויח הרבה. 4. אם החומר שבידך מקורי תוכל למכור אותו לאתרים אחרים. בהצלחה, אייל

nightbir

New member
אז ממה מרוויחים ה``גדולים``

סתם מסקרן אותי - ממה בעצם מרוויחות חברות כמו תפוז, יאהו, נענע, שציינת באחת התשובות שלך שהשקיעו מליוני דולרים באתרים שלהם... איך הם מחזירים את ההשקעה? הרי כל השרותים באתרים אלה הם חינם, חוץ מפרסומות אולי. ואני מניח שהם לא לוקחים עשרות אלפי דולרים לבאנר. השמועה אומרת שמזכירה ביאהו מרוויחה יותר ממנהל בנק. מאיפה הכסף?

Ey@L

New member
אז להלן הסברים

מלבד יאהו! כל אתר גדול/כל פורטל בעולם ובארץ בלי יוצא מן הכלל רק מפסידים כספים!!! אין שום פורטל שמרוויח כסף! העניין בפורטלים הוא שעוד כמה שנים הם רוצים לשלוט בתחום האינטרנט ואז אולי ירוויחו מזה כסף. האתרים הגדולים כל הזמן מחפשים דרכים להרוויח כסף, חברות שיקנו אותם וכו`..כדי שלא יפשטו רגל. אתרים יכולים להרוויח מפרסומות, מכירת תוכן(כמו שנענע ואחלה בהסכמים שהאינדקס שלהם באתרם מיקרוסופט הישראלי), שותפויות עסקיות (מה קרה פתאום שחדשות סיוון בתפוז?) וזהו בעיקרון. יאהו כאמור הפורטל היחידי בעולם שמרוויח כסף, וגם זה יחסית לא הרבה נטו כל שנה - בסביבות ה20 מיליון לשנה - זה ממש לא הרבה. בהתחשב בעובדה שבשנת 1999 וואלה הפסיד 6 מיליון, ושבשביל להקים את נענע היה צריך גם 6 מיליון. אז תבינו את היחס של הכסף שגם זה לא הרבה.

למעלה