איך גדלנו?? (משו שקיבלתי במייל)

איך גדלנו?? (משו שקיבלתי במייל)

האם את/ה שרדת? אם היית ילד בשנות ה- 40, 50, או 60 ו- 70, במבט לאחור, קשה להאמין שאנחנו עדיין חיים. כילדים, נסענו במכוניות בלי חגורת בטיחות או שקי אויר. נסיעה במושב האחורי ביום חם, היתה חוויה מיוחדת. מיטת התינוקות שלנו היתה מצופה בצבעים עליזים מבוססים על עופרת. לא היו מכסי בטיחות על תרופות, דלתות או שקעי חשמל. רכבנו על אופניים ללא קסדות. שתינו מים מצינור בגינה ולא מבקבוק. בילינו שעות בבניית מריצות משאריות חומרים, ואז התגלגלנו במורד הגבעה, רק למצוא ששכחנו את המעצורים. רק אחרי שהתגלגלנו לסבך השיחים כמה פעמים למדנו לפתור את הבעיה. עזבנו את הבית בבוקר ושחקנו כל היום, חזרנו הביתה כאשר אורות הלילה נדלקו. אף אחד לא יכול היה להיות איתנו בקשר, לא היו טלפונים ניידים. כמה בלתי סביר! נחתכנו ושברנו עצמות ושיניים שלא גררו תביעות משפטיות מתאונות אלו. הם היו תאונות, אף אחד להאשים, רק את עצמינו. זוכרים תאונות? נלחמנו והרבצנו אחד לשני, וקבלנו מכות שהפכו משחור לכחול. והתגברנו על כך. אכלנו עוגות, לחם וחמאה ושתינו מיצים ממותקים ולעולם לא היינו בעלי משקל יתר...תמיד שיחקנו בחוץ. התחלקנו בשתיה אחד עם השני מאותו בקבוק ואף אחד לא מת מזה. לא היו לנו משחקי מחשב, משחקי וידאו, 65 תחנות טלויזיה, סרטי וידאו, מערכת הגברה, טלפונים ניידים אישיים, מחשבים אישיים, שיחות באינטרנט... היו לנו חברים. יצאנו החוצה ומצאנו אותם. רכבנו על אופניים או הלכנו לחברים הביתה, דפקנו או צלצלנו בדלת או סתם פטפטנו איתם. דמיינו לכם. בלי לבקש רשות מההורים! לבדנו! שם בעולם הקר והאכזר! בלי שמירה. איך עשינו זאת? המצאנו משחקים עם מקלות וכדורי טניס. אכלנו תולעים, ואפילו שהוזהרנו שזה יכול לקרות, לא נזהרנו, והתולעים לא חיו בתוכנו לעולם ועד. ניסינו להתקבל לנבחרת הכדורסל או כדורעף, אבל לא כל אחד התקבל. ואלו שלא הצליחו למדו להתגבר על האכזבה. לא כל התלמידים היו חכמים כמו אחרים ונכשלו לעבור כיתה ונשארו לעוד שנה. אבל מבחנים לא הותאמו משום סיבה שהיא. מעשינו היו שלנו, ציפינו לתוצאות. אף אחד להתחבא מאחוריו. לחשוב שההורים יוציאו אותנו מהבוץ אם עברנו על החוק היה בל נשמע. הם, בעצם, דדו בחוק. תארו לעצמכם! דור זה ייצר כמה מטובי האנשים לוקחי - סיכונים, פותרי - בעיות וממציאים. 50 השנה האחרונות הביאו התפוצצות של המצאות ודעות חדשות. היה לנו חופש פעולה, כישלונות והצלחות ואחריות. ולמדנו איך להתגבר עליהם. ואת אחת מהם. ברכות! העבירו זאת לאלו שלא היו ברי מזל לגדול כמו ילדים, לפני שעורכי-דין וממשלות הדריכו את חיינו...לטובתם שיהיה לכם יום נעים

../images/Emo163.gif אפשר להוסיף?

פיצחנו צנוברים,טיפסנו על עצים ובנינו בית על העץ .את הסוכה השכונתית בנינו בלי ,סוכה לנצח . בגנון הייתה אקורדיוניסטית שלימדה אותנו לשיר באנו חושך לגרש. בגן אבוי לא היה לנו חוג יוגה או התעמלות,או למודי חשבון. את ימיתי וימי ראנו מזדווגים ואז בבוקר גלינו את הצאצאים ,אז קראנו למינם חזירי ים היום הם שרקנים. למדנו על הסלמנדרה כי אבא של אחת הילדות הביא והסביר לנו. גידלנו ראשנים ושתלנו בגינה בצל גזר ופטרוזיליה. שיחקנו קלאס וגומי וקפצנו בחבל תמיד חזרנו ב7 הביתה .לחוגים צעדנו ברגל אף אחד לא היה נהג שלנו.וסרטים מצויירים ראינו בשפת המקור. מישהו זוכר באיזו שפה שודרה הסידרה בילבי?

בדיבוב לעברית , לא?

כך בכל אופן אני זוכרת הסדרה הלא פחות מופתית "אמיל". ושתיהן שוודיות (ולכן כל ילד בלונדיני בשכונתנו כונה 'אמיל'). ואכן- פעם היה נפלא. בעיקר בגלל שהיינו ילדים. אני לא חושבת שלילדים שלנו פחות נפלא . הם יוצרים עכשיו את הנוסטלגיה שבה יזכרו בגעגועים בעוד שלושים שנה.

uri 0

New member
../images/Emo45.gif

I do think that today's parenthood are too protective. wonce read a book by Jane Austin, mentions those girls with their horrible dresses walking six miles during the morning, just for fun!

מעצבנת

New member
אוי הנוער של היום....

...זה לא מה שהיה פעם
אוחחחח על הנוסטלגיה

מעצבנים הנוער האלה.. אה? ../images/Emo3.gif

וברוכה הבאה לפורומנו הקט! (יש מי שגר בצריף רעוע יש מי שוכן בתוך ארמון...)

אני חייבת לסייג את דבריכם

אומנם אני איני כבר נוער בגיל אך איני רחוקה מכך ואני יכולה להגיד שאמרות כמו "אוח, הנוער של היום, אין להם ערכים/כבוד/מעצבנים" וכו'.. אין זה הוגן לעשות הכללות מעין אלו, אני מכירה אישית נוער שהם איכפתיים בעלי מודעות חברתית ופוליטית, יש גם הרבה בני נוער עמוקים, אינטיליגנטיים שעברו הרבה בחייהם הצעירים ובעלי ניסיון שלא היה מבייש אנשים בוגרים יותר. אל תשכחו שהיום הנוער הרבה יותר חשוף למציאות לא קלה ויש הרבה יותר גירויים ופיתויים בדרכו, לא קל להיות ילד כיום וכל שנה הדברים משתנים, אני רואה היום אפיחלו "ממרום" 23 שנותי, איך כמה דברים השתנו מאז שאני הייתי קצת יותר צעירה. נקודה למחשבה, אל תקטלו אותם סתם, תבינו אותם.

היי מונו -

מה פתאום לקטול? אמירות כמו "הנוער של ימינו" הן חלק מזכרונות הנעורים שלנו... המשפט הזה היה פעיל מאד כבר לפני 25 שנה (בטח אפילו קודם..) וכרולנו זוכרים אותו מלווה אותנו לתנועה, לבילויים, ולכל אשר פנינו. אז אם אנחנו משתמשים בו היום - זה עם חיוך של "דור הביניים" - חיוך סלחני עם פרספקטיבה טובה על פער הדורות, ועם הרבה אהבה לדור הילדים שלנו. ברור שבימנו היו כל כך מעט מכוניות - שהיו הרבה פחות תאונות דרכים.. למרות שלא היו כריות אוויר... והיה הרבה פחות כסף, אז ילדים הסתכנו בבניית עגלות ולא ברכיבה על אופנועים.. אבל בסה"כ תמיד הצעירים יהיו צעירים, ההורים יישארו עם הצמר-גפן ביד, ועם רצון ענק לעטוף בו את הילדים...

She Dolphin

New member
ואפשר להוסיף עוד משהו ../images/Emo8.gif?

לבנים שבינינו עשו ברית מילה בגיל שמונה ימים. הברית בוצעה בידי מוהל מסורתי ולא בידי כירורג עם הרדמה. אף אחד לא חשב שאפשר אחרת....

She Dolphin

New member
וואללה? ../images/Emo8.gif איזה רעיון מהפכני! ../images/Emo6.gif

מענין מי זה המשוגע הזה שלא חותך לילדים שלו?

עתידנות.

אומרים שלפי ההיסטוריה ניתן לשער איך העתיד יראה. הקידמה. מה זה קידמה? האם העולם מתקדם או שהוא בעצם מסתובב? האם לתהליך שעובר על העולם ניתן לקרוא קידמה או אולי זרימה זאת המילה הנכונה? נראה לי שקידמה שייכת לידע ואילו זרימה שייכת ללמידה. אי לכך, נראה לי שלהסתכל על התהליך שקורה לעולם כקידמה כידע, מאוד מפחיד. לעומת זאת, אם נשנה את הגישה שלנו ונתיחס על כל התהליך כזרימה כלמידה, נראה לי שלעולם הזה יהיה עתיד יפה יותר. מישהו הבין למה אני מתכוונת? באהבה.

אני חייבת להגיד שאם העולם הוא עגול

אז.. מי שלא חותך מחזיר אותנו לימים שפני אברהם אבינו.ומקדם אותנו המון לכיוון גן עדן

../images/Emo6.gif

אני ממש מסכימה איתך! בעיניי , מעשה ברית המילה דומה מאד למעשה עקדת-יצחק. בשניהם מצווים הורים לקדש את הברית עם הבורא על חשבון גוף בנם. ולדעתי- בשניהם, הם חייבים לסרב.

אבל אני עשיתי לשניהם

ודבר אחד אני יכולה להגיד בפעם הבאה אני כנראה גם יעשה אבל אני יעמוד לידו כל הברית ויחבק אותו אני לא מבינה איך לא עשיתי את זה בבריתות הראשונות פשוט חוצפה מצידי באמת. אם כבר החלטתי לעשות ברית. אז להיות לידו

נו... אני מניחה שבתור דוסית

אין לך הרבה ברירה, נכון? רק ש.. את כותבת "כנראה" ... אז אני לא מתאפקת מלשאול: יש לך ספקות? או שזה מתוך הרגל של "בלי נדר"?

למעלה