איך גומרים את החודש בלי גרעון???

איך גומרים את החודש בלי גרעון???

איך אתם עושים את זה?
משתמשים במזומן בלבד? שמים במעטפות?
נכנסים כל יום לחשבון הבנק באינטרנט ועוקבים אחריו?
משתמשים רק בכרטיס אשראי אחד?
רושמים כל הוצאה וכל הכנסה?
איך אתם מנהלים את העסק הכללי שנקרא בית/משפחה?
ההוצאות הבסיסיות בעיני כל כך גדולות ואנחנו באמת לא משפחה בליינית שיוצאת כל שני וחמישי לבלות או למסעדות, מנסים לחסוך כמה שאפשר, אני לא זוכרת את היום שקניתי לעצמי בגדים... אני לא מאלה שההולכות למספרה (לא הסתפרתי/צבעתי כבר עשר שנים), אני לא מאלה שהולכות לקוסמטיקאיות וגם לא משקיעה הון בקרמים איפורים ולקים... לילדים אני לא קונה מותגים אלא רק בבזארים, סופר אנחנו מצמצמים הכי שאפשר, חוגים ומסגרות הכי מצומצם שיש, אני לא יודעת מאיפה עוד אפשר לקצץ....
איך אתם עושים את זה?
מישהו מצליח גם לחסוך??? רחמנא לצלן???

דינהלה1

New member
מה זה "לחסוך"?

אני בטוחה ששמעתי את המילה הזאת פעם אני כבר לא זוכרת מה זה אומר

לא מומחית גדולה...

אבל השלב הראשון צריך להיות לשבת מול האקסל, לרשום את כל ההוצאות שיש לכם (לעבור על חשבון הבנק, על כרטיסי האשראי) - לחלק לפי קטגוריות קבועות (רופא שיניים, ארנונה, מים, חשמל, שכ"ד, סופרמרקט) וקטגוריות משתנות (בגדים, ימי הולדת, טיולים, בלת"ם וכו').
גם מה שהוא פעם או פעמיים בשנה, לסכם ולחלק על 12 חודשים (שיהיה ממוצע).
בטור אחר את ההכנסות (רשימה קצרה יותר :) )

מתוך זה אתם צריכים להבין מה הפער. האם אתם צריכים לקצץ 400 ש"ח בחודש או 4000 ש"ח.
ואז - לחזור לטור ההוצאות, ולראות איזה הוצאות ברות קיצוץ.
אם בשלב ראשון נראה שאין כאלו, אז כנראה שצריך לעשות drill down לתוך סעיפים מסויימים למשל באוכל - היית מפצלת ל:
סופרמרקט, מכולת, AM/PM.
ואם גם זה לא שופך אור אז אולי אפילו מחלקת בתוך זה ל: ממתקים, ירקות/פירות, לחמים, בשר. שאת זה חודש אחד או חודשיים תנתחו מתוך הקבלות. ותראו איפה אפשר לקצץ.

קצת עבודה שחורה, הרבה להסתכל להוצאות שלכם בעיניים, ולראות איפה יש עודף שניתן לקצץ.

מנסיון של השנים האחרונות, עברתי כמה טלטלות שהשפיעו על ההוצאות שלי (גדלו בלי שההכנסה גדלה).
כל פעם ישבתי ובדקתי מחדש על מה אני מוציאה ועשיתי התאמות, עד לשינוי הבא.

מקווה שנתתי כיוון...

רזאי

New member
אנחנו הלכנו בכיוון ההפוך.

עשינו את הרשימות, ואז בדקנו כמה אנחנו צריכים להכניס. ישבנו וחשבנו איך להגדיל הכנסות.
גם זה כיוון.

למעלה