איך גרגרי חומוס בקופסת שימורים מחזיקים שנים ללא חומר משמר ?

איך גרגרי חומוס בקופסת שימורים מחזיקים שנים ללא חומר משמר ?

שלום, בסופרמרקטים ניתן למצוא קופסאות שימורים של רשת מאוד מוכרת (לא יודע אם מותר לכתוב שלא יגידו שאני עושה להם פרסומת... אבל זה מתחיל באות ש' ונגמר באות ל') עם גרגרי חומוס שלמים, ממש טעים! על הקופסה רשום שזה מכיל אך ורק גרגרי חומוס, מים ומלח.

תאריך התפוגה שרשום על הקופסא (תאריך פג תוקף) הוא בערך 5 שנים מתאריך הקנייה, למשל על הקופסאות שנמצאות אצלי בבית רשום שתאריך התפוגה שלהן הוא פברואר 2021... אז אני שואל את עצמי, איך בעצם החומוס הזה מחזיק מעמד כל כך הרבה זמן בלי שום תוספת של חומרים משמרים?

ואם זה אפשרי, אז מדוע למזונות אחרים בקופסאות שימורים כן מוסיפים חומרים משמרים? שכידוע הם לא ממש בריאים...

אשמח להסבר, תודה מראש!
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לקופסאות שימורים לא מוסיפים חומרים משמרים. המזון מעוקר ובריק

(כלומר נארז בוואקום) וזה מספיק.
&nbsp
אגב, התאריך לא פג תוקף, התוקף הוא זה שפג. לתאריך שבו פג התוקף קוראים "תאריך תפוגה".
 

be_roo

New member
וגם, המלח בעצמו הוא חומר משמר שמונע התפתחות חיידקים

 

trilliane

Well-known member
מנהל


 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ככלל - תאריך התפוגה על קופסאות שימורים הוא כסת"ח בלבד

קופסאות שימורים לאחר סגירתן במפעל "מבושלות, במתקן דמוי סיר לחץ בטמפרטורה של הרבה למעלה מ 100 מעלות צלזיום ואם היה בתוכן משהו חי - זה הורג אותו
במידה והתהליך הזה לא בוצע כראוי והמזון שבקופסא מתקלקל - הקופסא מתנפחתוכשמתחילה נפיחות, בלי קשר לתאריך התפוגה - המזון שבה מקולקל, אפשרות נוספת לקילקול היא סדקים שנוצרו בקופסא עקב נפילה או פגימת הקופסא עקב החלדת הפח, סימן נוסף לאפשרות תקלה הוא בליטה בצורת אף במכסה בצמוד לדופן.
אם הקופסא נראית תקינה מבחוץ אין סכון באכילת תכולתה גם שנים לאחר התפוגה, אם היא פגומה חיצונית אין לגעת גם אם טרם הגיע תאריך התפוגה..
 

1Shir

New member
בדיוק יש לי התלבטות
גבינת שמנת סימפוניה 5% שנקנתה

לפני מעל חודש וחצי
פג תוקף לפני שבועיים

אבל אני תוהה
מה כבר ההבדל בין כמעט חודשיים, לחודשיים וקצת?...
חשבתי לטעום ואם לא מרגיש מקולקל אז לאכול
אמא שלי כמובן אומרת לזרוק
אבל נראה לי שאם זה ממש מקולקל אז מרגישים (למרות שיש לציין שזו גבינה שלא טעמתי בעבר אז אין לי אינדיקציה, סימפוניה מהדורה מיוחדת בטעם חציל. אבל זה בטח מלא בחומרים משמרים)
מה דעתכם?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מבחינתי אם אין עובש, נראה טוב ומריח תקין, אני אוכלת כרגיל.

מקסימום לא טעים – זורקת... אבל בד"כ זה בסדר ורואים כשלא. במקרה הכי הכי גרוע, מוצרי חלב מקולקלים עושים קצת קלקול קיבה. זה מאוד לא נעים (מניסיון של מנת סלט עם גבינה מטוגנת לא טובה שהוגשה לי במסעדה
) אבל לא מתים מזה (ואם רק טועמים וזה לא מוצלח לא קורה כלום).
&nbsp
לעומת זאת בשר, דגים וביצים כן יכולים לגרום לבעיות קשות אם הם מקולקלים (הפתוגנים שלהם הם לא פעם גם הפתוגנים שלנו...) ולכן במקרים כאלה לא מסתכנים.
 

1Shir

New member
יש לי קיבה חזקה (מתעללת בה כבר הרבה שנים
)

לא חושבת שאי פעם היה לי קלקול קיבה ואני מאוד לא זהירה עם אוכל
אני באמת מאמינה שאם משהו מקולקל אז פשוט מרגישים
יצא לי לאכול דברים (לאו דווקא גבינות) חצי מקולקלים (כלומר טעם של בדרך להיות לא טובים... אבל איכשהו נסבלים) ולא הרגשתי שזה השפיע עליי
אם באמת ייצא לי לבדוק את הגבינה בסופ"ש אני אעדכן
 

puptits

New member
התאריך המצויין הוא לשיווק ולא לאכילה

מרגע שנפתח המוצר יש לו את הזמן התקין עד שמתקלקל
תקחי קוטג, מעדן חלב, וכו׳ שכל הזמן היו בקירור ועם תאריך שעבר, לא תרגישי כלום בהבדל, על אף שעבר התאריך
במקרה אתמול אכלתי מעדן שהתאריך עליו היה 17.3
היה טעים.
תפתחי, תריחי, תטעמי תגלי שבד״כ אין השפעה על אף שהתאריך עבר.
אם חלילה המוצר לא היה בקירור תקופת מה ועדין סגור, יש מצב שיתקלקל
וגם האריזה תתנפח
 

1Shir

New member
באמת בסוף אכלתי 3 שבועות אחרי התאריך, והיה בסדר גמור

 
למעלה