איך גרגרי חומוס בקופסת שימורים מחזיקים שנים ללא חומר משמר ?
שלום, בסופרמרקטים ניתן למצוא קופסאות שימורים של רשת מאוד מוכרת (לא יודע אם מותר לכתוב שלא יגידו שאני עושה להם פרסומת... אבל זה מתחיל באות ש' ונגמר באות ל') עם גרגרי חומוס שלמים, ממש טעים! על הקופסה רשום שזה מכיל אך ורק גרגרי חומוס, מים ומלח.
תאריך התפוגה שרשום על הקופסא (תאריך פג תוקף) הוא בערך 5 שנים מתאריך הקנייה, למשל על הקופסאות שנמצאות אצלי בבית רשום שתאריך התפוגה שלהן הוא פברואר 2021... אז אני שואל את עצמי, איך בעצם החומוס הזה מחזיק מעמד כל כך הרבה זמן בלי שום תוספת של חומרים משמרים?
ואם זה אפשרי, אז מדוע למזונות אחרים בקופסאות שימורים כן מוסיפים חומרים משמרים? שכידוע הם לא ממש בריאים...
אשמח להסבר, תודה מראש!
שלום, בסופרמרקטים ניתן למצוא קופסאות שימורים של רשת מאוד מוכרת (לא יודע אם מותר לכתוב שלא יגידו שאני עושה להם פרסומת... אבל זה מתחיל באות ש' ונגמר באות ל') עם גרגרי חומוס שלמים, ממש טעים! על הקופסה רשום שזה מכיל אך ורק גרגרי חומוס, מים ומלח.
תאריך התפוגה שרשום על הקופסא (תאריך פג תוקף) הוא בערך 5 שנים מתאריך הקנייה, למשל על הקופסאות שנמצאות אצלי בבית רשום שתאריך התפוגה שלהן הוא פברואר 2021... אז אני שואל את עצמי, איך בעצם החומוס הזה מחזיק מעמד כל כך הרבה זמן בלי שום תוספת של חומרים משמרים?
ואם זה אפשרי, אז מדוע למזונות אחרים בקופסאות שימורים כן מוסיפים חומרים משמרים? שכידוע הם לא ממש בריאים...
אשמח להסבר, תודה מראש!