הייתי רגיל לאכול שוקולד גודייבה במשך הרבה שנים. בהתחלה מכרו בלגי, אחר כך אותו שוקולד המיוצר בטורקיה. אין הבדל בטעם. ואז אדרוגן עשה עלינו חרם, קניתי כל מני שוקולדים, אבל זה לא אותו הדבר.
לגמרה במקרה גיליתי, שאפשר לקנות שוקולד 85% באיכות גבוה מאוד, ב60 ומשהו שקל לחצי קילו. שוקולד להמסה. עם קצת משחק, קצת הוספה כל מני אני מגיע לשוקולד שאני אוהב. כל ההשקעה בציוד כ30 שקל לפורמה מסיליקון, מתאים ל3 שוקולדים. גם העבודה היא בכיף, לא מלכלך הרבה כילים.
ועכשיו שני טיפים:
א. תקנו שוקולד בחנויות אפיה, איפה שהקונדיטורים קונים, אם אין לכם ליד הבית תזמינו ברשת.
ב.שתי עובדות: שוקולד רגיש לטמפרטורות גבוהות. שוקולד יש לטמפר. מה זה לטמפר? לחמם אותו ואז על לוח שיש לקרר אותו ואז לאסוף אותו ושוב לחמם. בקיצור כאב ראש. אז הטכנולוגיה בא לעזרתינו, והנה "הפטנט" :
ממיסים במיקרוגל 2/3 מהשוקולד, בפולסים קצרים תוך כדי עירבוב אחרי כל 10-15 שניות. מביאים אותו לטמפרטורה של לא יותר מ48 מעלות. ואז ממיסים בתוכו את ה 1/3 הנותר.הוא יימס. אם הוא קר מדי לעבודה, אפשר שוב להחזירו למיקרוגל לכמה פולסים קצרים.
ובהמך אפשר להוסיף לו טעמים ומרקמים. רק הפנטזיה שלכם יכולה להגביל את האפשרויות.
הבעיה, אי אפשר להכין הרבה, אורך החיים שלו כשבוע, אין חומרים משמרים. אם מוסיפים חמאה או שמנת מתוקה או קרמים למיניהם, צריך לשמור במקרר. כדי שלא יספוג לחות, צריך בשקית אטומה ככל האפשר. לי יש מכונת וואקום אז אין לי בעיה, יכול להשמר גם שבועיים.
לגמרה במקרה גיליתי, שאפשר לקנות שוקולד 85% באיכות גבוה מאוד, ב60 ומשהו שקל לחצי קילו. שוקולד להמסה. עם קצת משחק, קצת הוספה כל מני אני מגיע לשוקולד שאני אוהב. כל ההשקעה בציוד כ30 שקל לפורמה מסיליקון, מתאים ל3 שוקולדים. גם העבודה היא בכיף, לא מלכלך הרבה כילים.
ועכשיו שני טיפים:
א. תקנו שוקולד בחנויות אפיה, איפה שהקונדיטורים קונים, אם אין לכם ליד הבית תזמינו ברשת.
ב.שתי עובדות: שוקולד רגיש לטמפרטורות גבוהות. שוקולד יש לטמפר. מה זה לטמפר? לחמם אותו ואז על לוח שיש לקרר אותו ואז לאסוף אותו ושוב לחמם. בקיצור כאב ראש. אז הטכנולוגיה בא לעזרתינו, והנה "הפטנט" :
ממיסים במיקרוגל 2/3 מהשוקולד, בפולסים קצרים תוך כדי עירבוב אחרי כל 10-15 שניות. מביאים אותו לטמפרטורה של לא יותר מ48 מעלות. ואז ממיסים בתוכו את ה 1/3 הנותר.הוא יימס. אם הוא קר מדי לעבודה, אפשר שוב להחזירו למיקרוגל לכמה פולסים קצרים.
ובהמך אפשר להוסיף לו טעמים ומרקמים. רק הפנטזיה שלכם יכולה להגביל את האפשרויות.
הבעיה, אי אפשר להכין הרבה, אורך החיים שלו כשבוע, אין חומרים משמרים. אם מוסיפים חמאה או שמנת מתוקה או קרמים למיניהם, צריך לשמור במקרר. כדי שלא יספוג לחות, צריך בשקית אטומה ככל האפשר. לי יש מכונת וואקום אז אין לי בעיה, יכול להשמר גם שבועיים.